....

ΟΠΕΚΕΠΕ: ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ 70% ΤΗΣ ΒΑΣΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ

Πληρώθηκε η δημοσιονομική πειθαρχία 16 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και πλέον έρχεται η πληρωμή για τη βασική ενίσχυση.

Πιστώσεις ύψους 16,1 εκατ. ευρώ για την δημοσιονομική πειθαρχία σε 241.599 δικαιούχους πραγματοποίησε προ ημερών ο ΟΠΕΚΕΠΕ και τώρα έρχεται η μεγάλη πληρωμή από τον ΟΠΕΚΕΠΕ που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Πρόκειται για την προκαταβολή του 70% της βασικής ενίσχυσης του 2018.

Η πληρωμή τοποθετείται τις επόμενες μέρες και συγκεκριμένα 16 µε 19 Οκτωβρίου. Πιθανότερη ημερομηνία της πληρωμής θεωρείται η 18η-19η Οκτωβρίου.

Στα µέσα ∆εκεµβρίου, και µέχρι τις 14 ∆εκέµβρη, αναµένεται να πιστωθούν στους λογαριασµούς των δικαιούχων η εκκαθάριση της βασικής ενίσχυσης, η πράσινη ενίσχυση και η ενίσχυση για τους γεωργούς νεαρής ηλικίας, ενώ αµέσως µετά –όπως έγινε και πέρυσι- δροµολογείται αρµοδίως η πληρωµή της εξισωτικής αποζηµίωσης του 2018. Σηµειωτέον ότι µέχρι το τέλος του έτους, στόχος του Οργανισµού Πληρωµών είναι να έχουν κλείσει και όλες οι εκκρεµότητες από τα προηγούµενα έτη.

Μάλιστα, αυτό ανακοίνωσε και ο υπουργός Σταύρος Αραχωβίτης µε την ανάληψη του υπουργική θώκου, λέγοντας ότι «µέχρι το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η ανασκόπηση ανειληµµένων υποχρεώσεων των ετών 2013-2015, αλλά και των αντίστοιχων για παλιά προγράµµατα όπως Βιολογικά και ∆ασώσεις».

Πληρωμές ύψους άνω των 1,5 δισ. ευρώ, πρόκειται να καταβληθούν έως το τέλος του 2018 από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στους δικαιούχους παραγωγούς των αγροτικών επιδοτήσεων και των άμεσων ενισχύσεων σταδιακά από τις 16 Οκτωβρίου και έως το τέλος του 2018.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments