....

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑ : ΜΕ ΓΟΡΓΟ ΡΥΘΜΟ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ (PHOTOS)

Οι εργασίες στην Βεγορίτιδα στην περιοχή της Άρνισσας ήδη έχουν ξεκινήσει με εντολή του Δημάρχου κ. Γιάννου και επίβλεψη του Αντιδημάρχου Βεγορίτιδας κ. Βερυκούκη. Παραλήφθηκαν από τον Αγροτικό Συναιτερισμό Άρνισσας και τα πρώτα φυτά. Στον Άγιο Παντελεήμονα οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα.

 

Ο αθλητικός τουρισμός είναι ένας τομέας στον οποίο πρέπει να ποντάρει η χώρα μας και η τοπική κοινωνία στην Άρνισσα Πέλλας και τον Άγιο Παντελεήμονα Φλώρινας φαίνεται ότι το κατανοούν πλήρως.

Η λίμνη Βεγορίτιδα, που ανήκει στους δήμους Πέλλας και Φλώρινας, θα φιλοξενήσει φέτος για πρώτη χρονιά το πανελλήνιο πρωτάθλημα μεγάλων αποστάσεων από τις 17 ως τις 19 Ιουνίου. Οι διοργανωτές ετοιμάζονται για ένα αξέχαστο τριήμερο τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχαγωγικά. Στο οργανωτικό κομμάτι τα πάντα είναι έτοιμα και στα δύο σημεία της λίμνης που θα φιλοξενήσουν αγώνες, κατά τη διάρκεια του τριημέρου. Με πολύ μεγάλη χαρά μάλιστα πληροφορήθηκαν για τη συμμετοχή του Σπύρου Γιαννιώτη και της Κέλλυς Αραούζου στους αγώνες, καθώς πρόκειται για δύο κολυμβητές που θα ανεβάσουν κατακόρυφα το πρεστίζ της διοργάνωσης.

Το τριήμερο αυτό θα υπάρχουν πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, τις οποίες θα ανακοινώσει σύντομα η οργανωτική επιτροπή, ενώ την έμπρακτη στήριξή τους έδειξαν και οι ξενοδόχοι της Άρνισσας και του Άγιου Παντελεήμονα, προσφέροντας εξαιρετικά χαμηλές τιμές για τη διαμονή και τη διατροφή. Ακόμα και τα ξενοδοχεία που βρίσκονται εκτός της λίστας που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, προσφέρουν ειδικές τιμές σε όσους πάνε στην περιοχή για το πανελλήνιο open water. «Είναι η πιο κατάλληλη επιλογή για ένα ευχάριστο τετραήμερο. Οι αγώνες που θα γίνουν εδώ αποτελούν μίας πρώτης τάξης ευκαιρία για τον κόσμο, ώστε να δει από κοντά την ομορφιά της Βεγορίτιδας και να γνωρίσει την περιοχή μας», τόνισε στο Aquaplanet ο Νίκος Μούλας, πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Βεγορίτιδας.

Ο Σύλλογος Προστασίας Βεγορίτιδας κατόπιν συνεννόησης με τον Δήμαρχο Έδεσσας κ.Γιάννου και εν όψει των εργασιών καθαριότητας στον χώρο της λίμνης προχώρησε σε σταθμομέτρηση της Βεγορίτιδας με την ευγενική χορηγία του κυρίου Ζουμή έτσι ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος για την πραγματική στάθμη της Βεγορίτιδας λόγω της φήμης ότι η Λίμνη ξεπέρασε την προσωρινή ανώτερη στάθμη που αναπαρήγαγαν τα παπαγαλάκια όλων όσων επιθυμούν να στραγγίξουν την Λίμνη. Η μελέτη αποτύπωσης της Βεγορίτιδας συνεχίζεται κανονικά από τον Σύλλογο. Η πραγματική στάθμη της Βεγορίτιδας σήμερα 26/5/16 είναι 518.79m απόλυτο υψόμετρο.

 

του Άκη Ιωακείμογλου

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments