....

ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΑΙΑ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ (VIDEO+PHOTO)

Το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου  2015 στην Περαία Πέλλας διοργανώθηκε με επιτυχία

και φέτος το πανηγύρι των Αγίων Θεοδώρων από τον Πολιτιστικό Μορφωτικό  Σύλλογο Περαίας που Φέτος συμπλήρωσε τα 20 χρόνια ίδρυσης του συλλόγου και πραγματοποίησης του πανηγυριού. Παρευρέθηκε πλήθος κόσμου και επισκεπτών που είχε έρθει με αρκετά τουριστικά λεωφορεία και τα δικά τους ΙΧ.

Ο καλός καιρός βόηθησε στην επιτυχία των εκδηλώσεων.

Στην πανηγυρική θεία λειτουργία στον ναό του χωριού  χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Φλωρίνης κ. Θεόκλητος

Παρευρέθηκαν επίσης οι Βουλευτές  κα. Τζάκρη,  κ. Καρασμάνης,  ο κ. Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης.

Η κα. Τζάκρη και κ. Θεοδωρίδης δέχθηκαν ευχές για την ονομαστική τους εορτή.  Παρόν επίσης ήταν και ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Γιάννου, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Γκιούρος και Αντιδήμαρχοι.   

 

Μετά την καταπληκτική παραδοσιακή ρεβυθάδα,  τα νόστιμα  εδέσματα και το άφθονο κρασί που προσφέρθηκαν δωρεάν σε όλο τον κόσμο, ακολούθησαν παρουσιάσεις από τα παρακάτω χορευτικά συγκροτήματα:

Το μικρό και το μεγάλο χορευτικό του χωριού, ο χορευτικός Σύλλογος των Βρυττών, ο Σύλλογος  Μικρασιατών  Έδεσσας  και ο Σύλλογος Ποντίων Έδεσσας.   

Στο τέλος των εκδηλώσεων ακολούθησε και λαϊκό γλέντι.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι κατά την διάρκεια της εορταστικής ημέρας αρκετός κόσμος επισκέφτηκε το αξιόλογο λαογραφικό μουσείο που έχει επιμεληθεί προσωπικά ο κ. Πολίτης Ντουμπάρατζης κάτοικος και καλός φίλος.

Καλεσμένος στην εκδήλωση ήταν οι Γιάννης Σιτζίδης παλαιός κάτοικος του χωριού ο οποίος μας μίλησε στην κάμερα τονίζοντας ότι χαίρεται πολύ που αξιοποιήθηκαν όλα αυτά που έχει κάνει δωρεά στο λαογραφικό μουσείο. Επίσης καλεσμένος για 3η χρονιά ήταν και ο Τούρκος κ. Τζελάλ τραπεζικός συναξ/χος από την Προύσα, ο οποίος έκανε δηλώσεις στην κάμερά μας.  

 

Το   tasv.gr στηρίζει πάντοτε τον πολιτισμό μέσα από τους Συλλόγους. Βρέθηκε και κάλυψε με βίντεο την εκδήλωση την οποία θα παρακολουθήσετε στο παρακάτω σχετικό 25λεπτο βίντεο.  

 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments