....

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 900 ΝΕΚΡΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΕ ΝΑΥΑΓΙΟ

Για τουλάχιστον 900 νεκρούς κάνουν λόγο τα νεότερα στοιχεία από τη νέα τραγωδία στη Μεσόγειο νότια της Λαμπεντούζα.



Μέχρι στιγμής οι διασωθέντες είναι μόλις 50 άνθρωποι ενώ φόβοι εκφράζονται για μεγαλύτερο αριθμό επιβαινόντων στο πλοιάριο 30 μέτρων αντί των 700 που αρχικά είχε ανακοινωθεί.

Οι αρχές συνεχίζουν εντατικά τις έρευνες για την εξεύρεση επιζώντων ωστόσο μέχρι στιγμής πέραν πτωμάτων δεν έχει βρεθεί κάποιος ζωντανός...

Οι επιζώντες έχουν μεταφερθεί στην Κατάνια της Ιταλίας και οι μαρτυρίες τους είναι συγκλονιστικές.

Οι ίδιοι ανεβάζουν τον αριθμό των θυμάτων τουλάχιστον στα 900 άτομα μεταξύ των οποίων 200 γυναίκες και περίπου 50 παιδιά.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ANSA στην κατάθεσή του στον Εισαγγελέα, μετανάστης, που κατάγεται από το Μπαγκλαντές, είπε ότι οι δουλέμποροι κρατούσαν κλειδωμένους στο αμπάρι του πλοίου εκατοντάδες από τους μετανάστες, με αποτέλεσμα, όταν αυτό βυθίστηκε να τους παρέσυρε μαζί του στο βυθό...

Σε δηλώσεις της η εκπρόσωπος της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Καρλότα Σάμι τόνισε πως αν οι αριθμοί αυτοί επιβεβαιωθούν, θα είναι «η χειρότερη εκατόμβη που υπήρξε ποτέ στη Μεσόγειο».

Ο επικεφαλής του ιταλικού Ερυθρού Σταυρού, Φραντσέσκο Ρόκα, έδωσε στη δημοσιότητα μέσω Twitter μια συγκλονιστική φωτογραφία, που δείχνει καλυμμένα πτώματα μεταναστών, καλώντας την ΕΕ να αναλάβει δράση.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments