....

ΠΕΝΤΕ "ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙΑ" ΓΙΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ

Λιγότερους φόρους μπορούν να πληρώσουν φέτος οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι εάν εκμεταλλευτούν τις εκπτώσεις φόρου και τις απαλλαγές που προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας “ Ελεύθερος Τύπος” αναφέρει ότι αξιοποιώντας πέντε διαφορετικές νομοθετικές ρυθμίσεις που προβλέπουν εκπτώσεις φόρου και απαλλαγές, μπορούν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι να πετύχουν σημαντική μείωση στα επιπλέον ποσά φόρου που μπορούν να προκύψουν κατά την εκκαθάριση των φετινών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος.

Ο Ελεύθερος Τύπος παρουσιάζει τις διατάξεις που προβλέπουν εκπτώσεις φόρου και απαλλαγές για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους:

1.Πρόσθετες εκπτώσεις φόρου λόγω τέκνων

Οι φορολογούμενοι που απέκτησαν το 2016 εισοδήματα από μισθούς ή συντάξεις δικαιούνται ετήσιας έκπτωσης φόρου χωρίς δικαιολογητικά. Η έκπτωση αυτή μπορεί να φθάσει μέχρι τα 1.900 ευρώ για κάθε άγαμο χωρίς εξαρτώμενα τέκνα, μέχρι 1.950 ευρώ για κάθε έγγαμο με 1 εξαρτώμενο τέκνο, μέχρι 2.000 ευρώ για κάθε έγγαμο με 2 εξαρτώμενα τέκνα και μέχρι 2.100 ευρώ για κάθε έγγαμο με 3 ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα.

 

Σχόλια - Facebook Comments