....

ΠΕΝΤΕ TA ΜΠΛΟΚΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΥΝ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Πυρετώδεις προετοιμασίες για την Αστυνομία ενόψει της καθόδου των αγροτών στην Αθήνα που αναμένεται την Παρασκευή.

Η εντολή που έχει δοθεί είναι ότι στον κεντρικό πυρήνα της πόλης δεν θα μπει κανένα τρακτέρ. Σύμφωνα με τον τελευταίο σχεδιασμό, η αστυνομία θα αναπτυχθεί σε τρεις βασικές ζώνες.

Πρώτον, θα αναπτυχτούν και θα διευρυνθούν οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται ήδη στα μπλόκα.

Η δεύτερη ζώνη που θα αναπτυχθεί θα είναι στα σημεία εισόδου της Αττικής όπου και θα σταματήσουν τα τρακτέρ. Αυτά τα σημεία είναι: Στα διόδια των Αφιδνών, της Ελευσίνας, στον Άλιμο, στο Παλατάκι Χαϊδαρίου και στο Σταυρό της Αγίας Παρασκευής. Επίσης, μπλόκο θα υπάρχει και στο λιμάνι του Πειραιά.

Τρίτη ζώνη ασφαλείας θα είναι στους Στύλους του Ολυμπίου Διός,. Όσοι αγρότες έρθουν στην Αττική με λεωφορεία ,η εντολή που έχει δοθεί είναι να σταθμεύσουν τα λεωφορεία στη Λ. Αθηνών και στο Τάε Κβον Ντο.

Σημαντικό να ειπωθεί πως οι αστυνομικές δυνάμεις που θα διατεθούν την Παρασκευή για το επιχειρησιακό αυτό σχέδιο είναι το σύνολο των αστυνομικών της Αττικής.Image and video hosting by TinyPic

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση για το ζήτημα της κυβερνητικής εκπροσώπου, η οποία στην ενημέρωση των συντακτών σήμερα το μεσημέρι είχε αναφέρει: "Σε αυτή τη χώρα υπάρχουν νόμοι και κανόνες που πρέπει να τηρηθούν. Είναι δουλειά της Τροχαίας να δει τι θα κάνει σε αυτό το θέμα. Υπάρχουν κανόνες για το ποια οχήματα μπορούν να μπουν στο κέντρο της Αθήνας". 

Η κ. Γεροβασίλη σημείωσε ακόμη ότι "ο αγροτικός κόσμος να απομονώσει αυτούς που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν πολιτικά τις κινητοποιήσεις. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει. Καλούμε τους αγρότες σε ειλικρινή διάλογο". 

Xωρισμένοι στα δύο οι αγρότες 

Την ίδια στιγμή χωρισμένοι στα δύο φαίνεται πως είναι οι αγρότες, καθώς οι μισοί θέλουν να κατέβουν στην Αθήνα προκειμένου να διαδηλώσουν, ενώ οι υπόλοιποι έρχονται στην πρωτεύουσα με σκοπό να ξεκινήσουν διάλογο με τον πρωθυπουργό.

Ο εκπρόσωπός των αγροτών των Τεμπών, Τριαντάφυλλος Τσινούλης, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM", τόνισε ότι οι αγρότες των Τεμπών θα μεταβούν στην Αθήνα για να συναντηθούν και να συζητήσουν με τον πρωθυπουργό και όχι για να διαδηλώσουν.

"Διαφωνούμε να πάμε να κάνουμε τη διαμαρτυρία στην Αθήνα και να κάνουμε σκηνάκια. Στην Αθήνα θα πάμε να κάνουμε διαπραγμάτευση και να τελειώσουμε τη διαδικασία αυτή. Θα καθίσουμε να μιλήσουμε με τον πρωθυπουργό”, είπε ο κ. Τσινούλης

Ο κ. Τσινούλης διέψευσε ότι έχει δημιουργηθεί ρήγμα στο αγροτικό μέτωπο με δεδομένο ότι οι αγρότες από το μπλόκο των Τεμπών δεν συμμετείχαν στη συνάντηση που έγινε στη Νίκαια. “Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες είναι κοινά”, ανέφερε.

Οι αγρότες είναι κάθετοι στο αίτημά τους να αποσυρθούν τα σχέδια για το ασφαλιστικό και το φορολογικό και να καταρτισθούν από μηδενική βάση με τη δική τους συμμετοχή.

Στο μεταξύ, ανυποχώρητοι στις κινητοποιήσεις τους παραμένουν οι αγρότες της Θεσσαλονίκης, με αρκετούς από αυτούς να προετοιμάζονται για κάθοδο στην Αθήνα, την Παρασκευή, αποφασισμένοι να σφίξουν τον κλοιό γύρω από την κυβέρνηση.

Την Πέμπτη θα συναντηθούν εκ νέου στον Προμαχώνα, με τη συμμετοχή και των συναδέλφων τους και από τα Τέμπη, προκειμένου να αποφασίσουν τις περαιτέρω κινητοποιήσεις τους.Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πρόταση της καθόδου στην Αθήνα την Παρασκευή δεν τυγχάνει καθολικής αποδοχής, με τα επιχειρήματα να ποικίλουν μεταξύ των διαφωνούντων.

Τα μέλη της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων φαίνεται πως δεν επιθυμούν την κάθοδο στην πρωτεύουσα, σύμφωνα με τον επικεφαλής Χρήστο Γκόντια, ενώ όσοι συντάσσονται με την Πρωτοβουλία των Αγροτών, χαρετούν την κάθοδο στην Αθήνα.

Αναβλήθηκε η συζήτηση στη Βουλή

Εν τω μεταξύ, αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα συζήτηση στην Επιτροπή της Βουλής για το αγροτικό καθώς κανείς από όσους αγρότες είχαν προσκληθεί δεν απάντησε θετικά

Η εικόνα των μπλόκων:

Κλειστό θα είναι το αεροδρόμιο “Μακεδονία” από τις 12 το μεσημέρι έως και τις 22:00 το βράδυ, αφού οι αγρότες θα πραγματοποιήσουν αποκλεισμό πάνω στην αερογέφυρα Θέρμης με τα τρακτέρ, και δεν θα αφήνουν να περάσει κανείς.

«Κλειστό» θα παραμείνει και το Δερβένι στο χρονικό διάστημα 10:00-15:00, ενώ έως τις 18:00 θα δοθεί στην κυκλοφορία ένα ρεύμα και στις δύο πλευρές.

Στον νομό Χαλκιδικής έχουν στηθεί τέσσερα μπλόκα στον κόμβο Γοματίου στην Ιερισσό, στα Νέα Μουδανιά, στη Νέα Καλλικράτεια και στον Πολύγυρο. Τα τρακτέρ κλειδώθηκαν μπροστά στην εφορία Μουδανίων, την οποία απέκλεισαναπό την έναρξη του ωραρίου των εργαζομένων στην υπηρεσία έως τη λήξη του.

Κλειστό παραμένει και σήμερα για ένατη συνεχή μέρα το τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία. Οι συμμετέχοντες στο μπλόκο φαίνεται να έχουν παγιώσει την τακτική ανοίγματος των συνόρων αργά το βράδυ για τα ΙΧ οχήματα και τα τουριστικά λεωφορεία.

Υπό κατάληψη παραμένει από τις 20/1 η Εγνατία Οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, με το μπλόκο να αριθμεί περισσότερα από 800 τρακτέρ.

Στις 12:00 ολοκληρώνεται η 24ωρη κινητοποίηση του αποκλεισμού στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας. Στον νομό Κιλκίς, όπου έχουν στηθεί δύο μπλόκα, στα τελωνεία των Ευζώνων στα σύνορα της Ελλάδας με την πΓΔΜ και στη Δοϊράνη, στο μεν πρώτο θα συνεχιστεί και σήμερα ο αποκλεισμός για τις ώρες 13:00-15:00 και 20:00-22:00, ενώ στο δεύτερο η διέλευση θα παραμείνει αποκλεισμένη τις ώρες 18:00-22:00.

Στα διόδια των Μαλγάρων, όπου τα καθηλωμένα τρακτέρ υπερβαίνουν τα 800, ο αποκλεισμός ξεκίνησε το Σάββατο στις 12:00 και θα συνεχιστεί έως και την Παρασκευή, 12/2.

Σε αποκλεισμό βρίσκεται σήμερα για ένατη ημέρα ο κόμβος του Νησελίου επί της Εγνατίας Οδού στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Βέροιας.Στον κόμβο της Κουλούρας (Ημαθία) καθημερινά γίνεται συμβολικός αποκλεισμός μιας ώρας από τις 16:00. Η δύναμη στο μπλόκο υπερβαίνει τα 400 τρακτέρ.

Στον νομό Πέλλας, η απόφαση που ελήφθη αφορά κινητοποιήσεις και κλείσιμο διεύλευσης στους κόμβους: Μελισσίου (17:00-22:00), Μαυροβουνίου Πέλλας (17:30-21:00), Μεσημερίου (17:30-21:00), Αλυσίδας Βεγορίτιδας (12:00-14:00 και 17:30-21:00), Αψάλου 17:00-21:00) και Γυψοχωρίου (17:00-17:30).

Σημειώνεται ότι στη σερβική γέφυρα στα Γιαννιτσά, ο αποκλεισμός που αποφασίστηκε είναι 24ωρος, από τις 10:00 το πρωί. Επιπλέον συζητείται το ενδεχόμενο αποκλεισμού και του παράδρομου στη γέφυρα Τσικαρλί, όπως και η ενδυνάμωση του τελωνείου των Ευζώνων.

Στο μπλόκο της Χαλκηδόνας οι αγρότες πραγματοποιούν αποκλεισμούς έως τις 18:00, ενώ στο νομό Πιερίας θα γίνει αποκλεισμός δρόμων το βράδυ.

Στον κόμβο Αντιγίνου στο Αμύνταιο, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Έδεσσας, στις 12:00 λήγει ο 24ωρος αποκλεισμός.

Εννέα μπλόκα πραγματοποιούνται και στη Δυτική Μακεδονία: Στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία, και Νίκης, με την πΓΔΜ, 10:00-23:00 και 11:00-23:00, στα Γρεβενά πρώτη έξοδος προς την Εγνατία Οδό με κατεύθυνση τα Ιωάννινα 13:00-15:00 και στα δύο ρεύματα, στη Νεάπολη Τσοτυλίου 14:00-16:00 και 18:30-20:00, στο Άργος Ορεστικού, κάθετα στην Εγνατία, στο ρεύμα προς Καστοριά 12:00-13:30 και 16:00-18:30, αντίστοιχα σε Αγία Κυριακή και Δεσκάτη. Στα διόδια Πολυμύλου Κοζάνης ο αποκλεισμός θα διαρκέσει από τις 12:00 έως και τις 14:00.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments