....

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΛΛΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

 

 

 

Αν. Αντιπεριφερειάρχης Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά: «Ο αγροδιατροφικός τομέας παρουσιάζει μεγάλη δυναμική στην Πέλλα και οφείλουμε να τον αναδείξουμε με όλες μας τις δυνάμεις»  

 

 

 

Η παρουσίαση της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, στο Διοικητήριο, μετά από πρόσκληση την οποία απηύθυνε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά στους τοπικούς, αναπτυξιακούς και παραγωγικούς φορείς.

 

«Ο αγροδιατροφικός τομέας μάς ενδιαφέρει ιδιαίτερα στην Πέλλα, καθώς η Πέλλα είναι μία αγροτική περιοχή και το αγροτικό εισόδημα αποτελεί τη βάση της τοπικής οικονομίας» ανέφερε η κυρία Αθανασιάδου – Αηδονά στο χαιρετισμός της, προσθέτοντας, ότι «ήδη, υπάρχουν ενθαρρυντικά αποτελέσματα από τη λειτουργία της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης τα οποία ελπίζουμε ότι, στο εγγύς μέλλον, θα πολλαπλασιαστούν. Η παρουσίαση της προσπάθειας που γίνεται και στους φορείς της Π.Ε. Πέλλας εντάσσεται σ’ αυτό ακριβώς το πλαίσιο, για την ενδυνάμωση και διεύρυνση των στόχων της συνέργειας και τη γενικότερη συνεργασία  με τη συμμετοχή φορέων και φυσικών προσώπων από την περιοχή»

 

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Κώστας Κιλτίδης ανέπτυξε τη δομή και το περιεχόμενο του φορέα, όπως, επίσης τους στόχους του που δεν είναι άλλοι από την ανάδειξη των προτεραιοτήτων στον πρωτογενή τομέα και τη δημιουργία του πλαισίου και του δικτύου προώθησης των παραγόμενων προϊόντων στην ευρύτερη περιοχή της Π.Κ.Μ.

Ακολούθησε ένας γόνιμος διάλογος ανάμεσα στους παρευρισκόμενους κατά τη διάρκεια του οποίου συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την καλλιέργεια και στήριξη προϊόντων που τα τελευταία χρόνια έχασαν την αίγλη τους στην αγορά. Ακόμη, έγιναν καινοτόμες προτάσεις προς την κατεύθυνση προβολής και προώθησης προϊόντων με βάση τις νέες τεχνολογίες δίνοντας, παράλληλα, κίνητρα στους παραγωγούς για να τις υιοθετήσουν, ενώ, πολλοί φορείς, δήλωσαν την επιθυμία τους να συμμετέχουν στη Σύμπραξη και στη συλλογική προσπάθεια που έχει ξεκινήσει με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, εκτός από την Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά και τον Πρόεδρο της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Π.Κ.Μ. Κώστα Κιλτίδη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Μέλος της Διαχειριστικής Επιτροπής της Σύμπραξης Πέτρος Ζέρζης, η Περιφερειακή Σύμβουλος Μαρία Ζωγράφου – Τσαντάκη, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιορδάνης Τσώτσος, η κυρία Άννα Ζάχου που εκπροσώπησε την Αναπτυξιακή Πέλλας, ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Πέλλας Τρύφων Τσαντάκης με στελέχη της υπηρεσίας και εκπρόσωποι συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments