....

ΠΛΟΥΣΙΟ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

  Ως και ο καιρός συμμάχησε (σταμάτησε η καταρρακτώδης βροχή, λίγη ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης) για να πραγματοποιηθεί το επιτυχημένο κατά κοινή ομολογία, καλοκαιρινό

απογευματινό της Δημοτικής Χορωδίας Γιαννιτσών την Τετάρτη 17 Ιουνίου, που έχει πλέον καθιερωθεί ως θεσμός και πραγματοποιείται κάθε χρόνο. Σ'αυτό οι χορωδοί έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν μαζί με τους φίλους τους και να περάσουν μερικές στιγμές ευχάριστα. Σηματοδοτεί όμως, όπως τόνισε και ο πρόεδρός της Βασίλης Τραούδας,και την λήξη της χορωδιακής περιόδου 2014-15. Μιας περιόδου πλούσιας σε δραστηριότητες και εξορμήσεις.  Ήταν ίσως από τις μοναδικές φορές που η χορωδία είχε τόσες υποχρεώσεις και δραστηριότητες, αλλά και τόσο πλούσιο ρεπερτόριο που το εμπλούτισαν αφ'ενός το μουσικό έργο των Καζαντζάκη-Χατζηδάκη "Καπετάν Μιχάλης" και αφ'ετέρου οι χορωδιακές διασκευές του μουσουργού Κώστα Σαμψαρέλλου.
       - Οι εξορμήσεις άρχισαν τον Σεπτέμβριο του 2014 από το Ηράκλειο της Κρήτης, όπου στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου σε σύμπραξη με τη Δημοτική Χορωδία Ηρακλείου Κρήτης ερμήνευσαν από κοινού το απαιτητικό μουσικό έργο "Καπετάν Μιχάλης", κάτω από την διεύθυνση των μαέστρων Δημ. Καμπούρογλου και Γιάννη Κιαγιαδάκη, με την συνοδεία των εξαίρετων κιθαριστών Γιάννη Ανδρόνογλου και Νίκου Κατσαράκη.

     Ακολούθησε η επετειακή, 10η Χορωδιακή Συνάντηση, που διοργανώθηκε από την Δημοτική Χορωδία  Γιαννιτσών στις 18 Οκτωβρίου 2014 στο Πνευματικό Κέντρο στα Γιαννιτσά, με την συμμετοχή άλλων τριών χορωδιών.

     - Στη συνέχεια, στις 29 Νοεμβρίου ήταν η μετάβασή μους στη Ν. Καλλικράτεια όπου συμμετείχε στην 4η Χορωδιακή Συνάντηση που οργάνωσε η τοπική χορωδία.
     - Στο φημισμένο 30ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών Θεσσαλονίκης στις 14-12-2014 στην αίθουσα τελετών  του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με πρωτοβουλία της Πολιτιστικής Λέσχης Προσωπικού ΟΤΕ Θεσσαλονίκης ήταν η επόμενη συμμετοχή της.

     - Σε μια επιτυχημένη Συνάντηση Χορωδιών, τη 10η κατά σειρά, στο Συκούριο της Λάρισας, την Κυριακή 21 Μαρτίου 2015 είχε την τύχη και η Δημοτική Χορωδία Γιαννιτσών να συμμετάσχει.
      - Ένα συγκινητικό μουσικό αφιέρωμα στον Κώστα Σαμψαρέλλο που έλαβε χώρα αρχικά σε δύο μακεδονικές πόλεις, το Σάββατο 18 Απριλίου στα Γιαννιτσά, συνεχίστηκε την Κυριακή 19 Απριλίου στην Καλαμαριά και πρόσφατα την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015 στη Ζάκυνθο ήταν το αποκορύφωμα της παρουσίας στα μουσικά δρώμενα της Γιαννιτσιώτικης χορωδίας, με ερμηνεία χορωδιακών διασκευών του Κ. Σαμψαρέλλου, συνοδεύοντάς την στο πιάνο η καθηγήτρια μουσικής Έλσα Ηλιάδου. Σημείο σύνδεσης τριών περιοχών, των Γιαννιτσών, της Καλαμαριάς και της Ζακύνθου υπήρξε ο Σαμψαρέλλος,ο οποίος έζησε , δραστηριοποιήθηκε και πρόσφερε πλούσιο έργο στο φιλόμουσο κοινό αυτών των περιοχών. Τρεις χορωδίες: α) του Πολιτιστικού Σωματείου "Το Φιόρο του Λεβάντε" Ζακύνθου, β) της Ένωσης Ποντίων Καλαμαριάς και γ) της Χορωδίας του Δήμου Γιαννιστών, με προτροπή των μαέστρων τους, αποφάσισαν να τιμήσουν τον δάσκαλό τους Κώστα Σαμψαρέλλο.

   - Συνεχίζοντας τις υποχρεώσεις της, τις 25 Απριλίου 2015 συμμετείχε σε αφιέρωμα στον Μάνο Χατζηδάκη που οργάνωσε το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη.
   - Ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση της Χορωδίας του Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς, συμμετείχε στις 9 Μαΐου 2015 στο 12ο Χορωδιακό Φεστιβάλ που είχε τον τίτλο "για την φιλία και αδελφοσύνη των λαών" στην πόλη του Κιλκίς.
   - Ακόμα είναι στον νου τους οι ευχάριστες αναμνήσεις και η μοναδική φιλοξενία που είχαν πριν μια βδομάδα, κατά την 4ήμερη παραμονή τους στο όμορφο νησί της Ζακύνθου τιμώντας τον μουσουργό Κ. Σαμψαρέλλο.
    Τα μέλη του Δ.Σ της Δημοτικής Χορωδίας,  ευχαριστούν την Δημοτική Αρχή που πάντα τους συμπαραστέκεται - όσο μπορεί - την Διεύθυνση του Ωδείου στο οποίο υπάγονται  και τους χορωδούς που δίνουν πάντα τον καλύτερο τους εαυτό, για να βρίσκεται σαν σύνολο η χορωδία σε υψηλό επίπεδο και φυσικά όλους τους φίλους της που παραβρέθηκαν στο απογευματινό και τους τίμησαν με την παρουσία τους.
Ευχές για ένα καλό καλοκαίρι με υγεία και ευτυχία.
Και να θυμόμαστε ότι: "Οι κρίσεις ξεπερνιούνται με ανάταση που φέρνουν στις ψυχές, η μουσική και το τραγούδι".

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments