....

ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΡΩΣΟΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Παρότι έχει καταγραφεί μείωση  κατά 40 % των Ρώσων τουριστών σε χώρες της Μεσογείου, εντούτοις παρουσιάζεται μια άνθιση αγοράς πολυτελών παραθαλάσσιων   οικιών στην Ελλάδα.

Ο αριθμός αυτής της μορφής επένδυσης έχει υπερδιπλασιασθεί από  πέρσι.


Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Ίντερφαξ, η κατάρρευση των τιμών των ακινήτων στην Ελλάδα έκανε τις ελληνικές βίλες πολυτελείας, πολύ ελκυστικές σε Ρώσους επενδυτές που βλέπουν  μια επενδυτική ευκαιρία στην Ελλάδα της κρίσης.


«Πριν από μερικά χρόνια, μια βίλα στο νησί της Σύρου κόστιζε €1,6 εκατομμύρια και σήμερα πουλιέται στα 800 χιλιάδες ευρώ», σημειώνει το δημοσίευμα.

Οι τιμές στην Ελλάδα έχουν υποστεί καθίζηση  σε σχέση με αυτές του 2009, τουλάχιστον κατά 50%, ενώ για οικίες της μεσαίας τάξης η αξία έχει μειωθεί περί το 30%.

Μεγάλο ενδιαφέρον των Ρώσων αποτελούν ιδιοκτησίες στα προάστια της Αθήνας, στην Χαλκιδική και στην Κρήτη, όπου μια βίλα 670 τετραγωνικών μέτρων με θέα τη θάλασσα πωλείται στα € 2 εκατομμύρια.

Η κρίση στην Ελλάδα έχει διαμορφώσει άλλες τιμές , αλλά απεναντίας η κρίση στη Ρωσία, έχει προσανατολίσει τους Ρώσους επενδυτές σε ευκαιρίες  που αναδύονται στην Ελλάδα.
Για παράδειγμα δύο βίλες στην Κέρκυρα, των 500 τετραγωνικών η κάθε μία, με δική της παραλία και μαρίνα, κοστίζει τώρα €4,5 εκατομμύρια, ενώ πριν από τέσσερα χρόνια είχε εκτιμηθεί στα €6 εκατομμύρια, σημειώνει το δημοσίευμα.

Οι πλούσιοι Ρώσοι εκτός από το Μαυροβούνιο και την Τουρκία, βλέπουν τώρα νέες ευκαιρίες και στην Ελλάδα.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments