....

«ΠΝΙΓΗΚΕ» ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ Η ΛΕΣΒΟΣ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ 4.000 ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΩΙ

Άλλοι 2.488 μετανάστες έφτασαν το απόγευμα του Σαββάτου στον Πειραιά με το «Ελευθέριος Βενιζέλος» - Αβραμόπουλος: Θα δώσουμε στην Ελλάδα 445 εκατ. ευρώ για το μεταναστευτικό αρκεί να τηρήσει τα συμφωνηθέντα

Άλλο ένα τεράστιο κύμα μεταναστών έφτασε στη Λέσβο το πρωί του Σαββάτου με περίπου 100 φουσκωτές βάρκες. Πάνω από 4.000 πρόσφυγες αποβιβάστηκαν στο νησί ενώ το ρεύμα εισροής  συνεχίζεται αμείωτο με τον αριθμό των μεταναστών να φτάνει σε εφιαλτικά νούμερα.

Η κατάσταση στη Μυτιλήνη είναι «εκρηκτική», με τους κατοίκους του νησιού να ασφυκτιούν, βλέποντάς το να έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο καταυλισμό μεταναστών.Image and video hosting by TinyPic

Η Λέσβος τελεί εδώ και λίγες ημέρες υπό κατάληψη, αφού εκτός του λιμανιού όπου στοιβάζονται εκατοντάδες μετανάστες, όλες οι πλατείες και τα πεζοδρόμια στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, έχουν «πνιγεί» από σκηνές, ανθρώπινες ψυχές, με γυναικόπαιδα και υπερήλικες ανθρώπους να κοιμούνται καταγής.

Οι πολίτες της τοπικής κοινωνίας, από την πλευρά τους, εκφράζουν την αγανάκτησή τους με τον Δήμαρχο Σπύρο Γαληνό και τον κατηγορούν ότι παραμένει ένας απλός θεατής των γεγονότων.

Την ίδια ώρα, το απόγευμα του Σαββάτου έφτασαν στον Πειραιά άλλοι 2.488 πρόσφυγες με το «Ελευθέριος Βενιζέλος». Το πλοίο αναχώρησε από τη Μυτιλήνη λίγο μετά τις 8.30 το πρωί, χωρίς να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα στην επιβίβαση των μεταναστών.  Οι περισσότεροι από τους μετανάστες επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία του ΟΛΠ με προορισμό το σταθμό του τρένου.

Ακόμα δεν είναι γνωστό πότε το « Ελευθέριος Βενιζέλος» θα πραγματοποιήσει νέο δρομολόγιο, ωστόσο στο λιμάνι της Μυτιλήνης αναμένεται να καταπλεύσει περίπου τα μεσάνυχτα το ταχύπλοο επιβατηγό πλοίο Tera Jet για να παραλάβει άλλα 1.800 άτομα.



Με πληροφορίες από το lesvosnews.gr



Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments