....

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΒΑΡΟΣΙ" ΕΔΕΣΣΑΣ : ΣΤΗΝ ΟΙΚΙΑ ΤΣΑΜΗ

 

 

Ο Σύλλογός μας, έκλεισε 15 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου, με δραστηριότητες ευαισθητοποίησης σε θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς και ανάδειξης του Βαροσίου ως «ιστορικού διατηρητέου τόπου». Με ενημερώσεις σε ενήλικες όσο και με εκπαιδευτικά προγράμματα σε μαθητικές ομάδες, με Ημερίδες αλλά και με ποικίλες άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις και συνεργασίες, συνεχίζει την πολιτιστική του πορεία.
Η συνοικία ΒΑΡΟΣΙ, είναι ο φυσικός χώρος, όπου βρίσκουν έκφραση οι σκοποί και οι δράσεις του Συλλόγου μας. Με δεδομένη την εκτίμησή μας, στην αξία και στην ιστορικότητά της συνοικίας, την αγάπη μας για τη γειτονιά, την αναγνώριση της αξίας διατήρησης του Βαροσίου ως ενιαία οντότητα, ζητήσαμε από το Δήμο την παραχώρηση χώρου στην οικία Τσάμη, ως έδρα του Συλλόγου και των δραστηριοτήτων μας.
Πριν λίγες μέρες κοινοποιήθηκε στο Σύλλογό μας, η θετική αντιμετώπιση του αιτήματός μας, τόσο από το Δημοτικό Συμβούλιο Έδεσσας, όσο και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης. Η εξέλιξη αυτή μας γεμίζει ανείπωτα συναισθήματα και ήδη οργανώνουμε τις δραστηριότητές μας στον παραδοσιακό χώρο της οικίας Τσάμη. Με σεβασμό στην παράδοση και την πολιτιστική μας κληρονομιά, ελπίζουμε να μοιραστούμε πολλές όμορφες στιγμές με τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου, που θα είναι δίπλα μας στη νέα διαδρομή που ξεκινάει!


 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments