....

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ;

Η Ευρώπη θα γυρίσει στο Μεσαίωνα αν κάθε αυτονομιστικό κίνημα πραγματοποιήσει το «όνειρο» του!

Ο χάρτης αυτός δείχνει πώς θα καταλήξει η Ευρώπη αν κάθε αυτονομιστικό κίνημα πραγματοποιήσει  το όνειρο της ανεξαρτησίας του, αν δηλ. ανεξαρτητοποιηθεί από την «μαμά» πατρίδα (όπως θέλει να κάνει η Σκωτία).

Με το σκωτσέζικο δημοψήφισμα μόλις λίγες μέρες πριν, το θέμα των περιφερειών και το «σπάσιμο» τους,  μακριά από τις παραδοσιακές κυβερνήσεις τους θα δημιουργήσει άλλα σύνορα στην γηραιά ήπειρο.

Ο χάρτης περιλαμβάνει τα γνωστά αυτονομιστικά κινήματα, όπως το Βασκικό Εθνικιστικό κίνημα στη βόρεια Ισπανία και τη νοτιοδυτική Γαλλία, καθώς και το Savoyan League, που στηρίζει την ανεξαρτησία της περιοχής της Σαβοΐας της Γαλλίας, η οποία έχει πληθυσμό περίπου 405.500.
Ο κάτω χάρτης μας δείχνει πως ήταν η Ευρώπη τον μεσαίωνα περίπου το 1360 όταν κάθε πολιτιστική ομάδα (π.χ. η Βαυαρία ήταν ξεχωριστή από την Γερμανία κλπ.) είχε το κρατίδιο και τα σύνορα της.

 


(Με δική μας μετάφραση και πληροφορίες από  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2758795/Europe-divided-Map-shows-continent-look-separatist-movement-got-wish.html#ixzz3Db7gnlZ6 )

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments