....

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ»

Πραγματοποιήθηκε την την Τετάρτη 1-4-2015 και ώρα 19.00 στην αίθουσα της νομαρχίας, η εκδήλωση της δημοτικής κίνησης «Φυσάει Κόντρα»

με θέμα τη διαχείριση των απορριμάτων στην περιοχή μας.

 Για πρώτη φορά στα χρονικά του δήμου μια δημοτική παράταξη βάζει στο τραπέζι του διαλόγου σημαντικά ζητήματα που αφορούν την τοπική κοινωνία με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, την παρουσίαση  προτάσεων , αλλά και για  να δείξει πως πρέπει να λειτουργεί μια δημοτική αρχή που σέβεται τον εαυτό της, τους πολίτες του δήμου αλλά και τους κανόνες δημοκρατικού διαλόγου. 

 Οι τρεις εισηγητές  ο Δημητριάδης Βασίλης, δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της κίνησης «Φυσάει Κόντρα», ο Γρηγοριάδης Γιάννης, Μέλος της γραμματείας περιβάλλοντος ΣΥΡΙΖΑ Και ο Κορσιάνος Διονύσης, Εκπρόσωπος Κοινωνικής Οικονομίας ανέπτυξαν  τις πολιτικές, οικονομικές και περιβαλλοντικές διαστάσεις του θέματος με πολύ ενδιαφέρον τρόπο.

 Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για την πολιτική που ακολουθεί ο δήμος Έδεσσας ο οποίος χωρίς σχέδιο και τελείως αποσπασματικά αντιμετωπίζει το όλο θέμα.

 Αφού αποφάσισε να εκχωρήσει σε ιδιώτες τον τομέα αποκομιδής απορριμμάτων και οδοκαθαρισμού του δήμου μας, μέσα από την προκύρηξη ενός διαγωνισμού ανάθεσης προκρίνει συγκεκριμένη εταιρεία για ανάδοχο , φωτογραφίζοντάς την ουσιαστικά και αποκλείοντας τις υπόλοιπες εταιρείες που ήθελαν να συμμετέχουν στον παραπάνω διαγωνισμό αποτρέποντας έτσι τα όποια οικονομικά οφέλη θα προέκυπταν για το δήμο από τις ανταγωνιστικές προσφορές.

 Με την πολιτική αυτή  οι υπηρεσίες αυτές θα κοστίσουν πολύ περισσότερα  με αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί ο δήμος και  και οι δημότες με την αύξηση στο μέλλον των δημοτικών τελών.

  Στην αντίθετη κατεύθυνση ο δήμος θα πρέπει να προτείνει  ένα τοπικό σχέδιο διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων το οποίο θα  δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη διαλογή των αποβλήτων στην πηγή, καθώς και στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών. Και όλο αυτό να λειτουργεί προς όφελος των πολιτών και του περιβάλλοντος.

 Τέλος μεγάλο ενδιαφέρον είχε πως μπορεί αυτό να εφαρμοστεί στην πράξη. Ο  Κορσιάνος Διονύσης  Εκπρόσωπος Κοιν. Συν. Επ. παρουσίασε την δική του πρόταση πως μια τέτοια επιχείρηση μπορεί να διαχειριστεί τα απορρίματα με τον παραπάνω τρόπο προς όφελος του δημότη αλλά και του περιβάλλοντος

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments