....

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ: ΔΙΠΛΩΜΑΤΗΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΧΑΡΤΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΔΑΦΗ

Πρόκειται για τον κ. Jovica Palashevski, γενικό πρόξενο της ΠΓΔΜ στο Τορόντο, την στάση του οποίου καταγγέλλει η Αθήνα

Τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων καταγγέλλει, για μια ακόμα φορά, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε, αναφέρεται: «Καταγγέλλουμε τη συμμετοχή του Γενικού Προξένου της πΓΔΜ στο Τορόντο, κ. Jovica Palashevski, σε αλυτρωτική εκδήλωση με την οποία παραβιάζεται για άλλη μία φορά από την πΓΔΜ η Ενδιάμεση Συμφωνία που επιτάσσει την αποχή από κάθε ενέργεια υποστήριξης εδαφικών διεκδικήσεων».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, «στην εκδήλωση αυτή, ο κ. Palashevski απηύθυνε χαιρετισμό σε εξέδρα με φόντο αλυτρωτικά σύμβολα και χάρτη της πΓΔΜ, στον οποίο συμπεριλαμβάνονται ελληνικά εδάφη».

Και συνεχίζει η ανακοίνωση: «Η νέα κυβέρνηση της πΓΔΜ δηλώνει ότι θέλει να γίνει μία νέα αρχή στις σχέσεις της με την Ελλάδα. Ωστόσο, παρά τις αλλαγές προσώπων, φαίνεται ότι ο αλυτρωτισμός εξακολουθεί να παραμένει η κυρίαρχη κρατική ιδεολογία και η καθημερινή πολιτική πρακτική στη γειτονική χώρα. Η εγκατάλειψη του αλυτρωτισμού, ο σεβασμός των συνόρων και η έμπρακτη τήρηση των αρχών της καλής γειτονίας αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για την ευόδωση των ευρωατλαντικών φιλοδοξιών της πΓΔΜ.

Δείτε φωτογραφίες που αναδημοσιεύει η ιστοσελίδα mignatiou.gr

Aπό την παρουσία του Γενικού Προξένου των Σκοπίων στο Τορόντο στην αλυτρωτική εκδήλωση Ilinden Picnic 2017 της οργάνωσης United “Macedonians” Organization of Canada η οποία είχε διαφημιστεί και στην εφημερίδα  Toronto Star. Στο φόντο φαίνονται ξεκάθαρα ο χάρτης της “Μεγάλης Μακεδονίας” και η σημαία με αστέρι της Βεργίνας. 





Aπό την παρουσία του Γενικού Προξένου των Σκοπίων στο Τορόντο στην αλυτρωτική εκδήλωση Ilinden Picnic 2017 της οργάνωσης United “Macedonians” Organization of Canada η οποία είχε διαφημιστεί και στην εφημερίδα  Toronto Star.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments