....

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ: ΜΑΣ ΕΜΠΟΔΙΣΑΝ ΡΩΣΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ…

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, Κιρίλ Πέτκοφ,  ανέφερε κατά την επίσκεψη του στο Μπλαγκόεβγκραντ ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας ερευνούν για την εμπλοκή της Ρωσίας στη συνεννόηση της χώρας με τη Βόρεια Μακεδονία, πιστεύοντας ότι τα εμπόδια για την ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ εξυπηρετούν τα ρωσικά συμφέροντα.

 

«Αυτό που ερευνούμε αυτήν τη στιγμή σε πολλά μέρη και η SANS εργάζεται σκληρά για αυτό,  είναι ότι μια αρκετά μεγάλη ρωσική διασπορά πληροφοριών έχει σχηματιστεί στο έδαφος της χώρας.

 »Δουλεύουν με πολλά ενδιαφέροντα. Μερικά από τα πράγματα που μου έχουν αναφερθεί είναι ότι έχουμε Ρώσους πράκτορες που εργάστηκαν ειδικά ενάντια στην συνεννόησή μας με τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας. Το ενδιαφέρον της Ρωσίας έχει επικεντρωθεί στο να μην έχει ευρωπαϊκό μέλλον στα Δυτικά Βαλκάνια», είπε ο Πέτκοφ, σύμφωνα με τη novini.bg.

Αναφερόμενος στη διαφοροποίηση εισαγωγής ενέργειας στη Βουλγαρία, είπε χαρακτηριστικά:

«Πρέπει να έχουμε διαφοροποίηση. Η ελληνική σύνδεση πρέπει να γίνει. Είναι παράλογο να μην υπάρχει αυτή η σύνδεση εδώ και 10 χρόνια. Τώρα σε τρεις μήνες έχουμε κάνει περισσότερα σε αυτό από ό,τι όλα τα χρόνια μέχρι τώρα. Ελπίζω να έχω αυτόν τον επιπλέον αγωγό μέχρι τον Ιούνιο», πρόσθεσε ο Πέτκοφ.

--

The Hellenic Information Team

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments