....

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ THΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ «ΠΟΡΕΙΑΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ» (VIDEO)

 

 

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ «ΠΟΡΕΙΑΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΔΕΣΣΑΣ»  (5 ΙΟΥΛ.2018)

      Την Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018, πενήντα τέσσερις (54) πολιτιστικοί σύλλογοι, σωματεία και φορείς του Δήμου Έδεσσας και του Δήμου Σκύδρας διοργάνωσαν πορεία διαμαρτυρίας κατά της συμφωνίας των Πρεσπών με την οποία επιχειρείται το ξεπούλημα  της Μακεδονίας και η σλαβοποίηση των Μακεδόνων.


      Η πορεία ξεκίνησε στις 7.30 το απόγευμα, από το Δημοτικό Στάδιο Έδεσσας και αφού διέσχισε τον πεζόδρομο της οδού Δημοκρατίας κατέληξε στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.


      Οι αντιπροσωπίες των συλλόγων και των φορέων, παρόντες με τα λάβαρά τους και τα πανό τους, και όλοι οι συμμετέχοντες στην πορεία, ειρηνικά και κόσμια, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην Συμφωνία των Πρεσπών και υπερασπίσθηκαν την Ελληνικότητα των Μακεδόνων.


      Παρόντες στην πορεία ήταν επίσης, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, συνοδευόμενος από πολυπληθή αντιπροσωπία κληρικών, ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δ. Γιάννου, ο Αντιδήμαρχος πολιτισμού του Δήμου Σκύδρας κ. Μ. Μέγας, ως εκπρόσωπος της Δημάρχου Σκύδρας κ. Ιγνατιάδου.


      Στην στάση της πορείας έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ διαβάστηκε ειδική ευχή για την Μακεδονία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δ. Γιάννου έκανε μία σύντομη τοποθέτηση, και ο Αντιδήμαρχος πολιτισμού του Δήμου Σκύδρας κ. Μ. Μέγας έναν σύντομο χαιρετισμό.


     Ακολούθως διαβάστηκε, και εγκρίθηκε δια βοής, ψήφισμα, υπογεγραμμένο και από τους 54 συλλόγους και φορείς, το οποίο μετά θυροκολήθηκε στην κεντρική είσοδο των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ από μέλη της οργανωτικής επιτροπής .


       Στο ψήφισμα χαρακτηρίζεται απαράδεκτη η συμφωνία των Πρεσπών,
απαιτείται από την Κυβέρνηση η άμεση διενέργεια Δημοψηφίσματος για την έγκριση ή μη της συμφωνίας των Πρεσπών, ώστε να εκφραστεί δημοκρατικά η βούληση του Ελληνικού λαού, σύμφωνα με το Σύνταγμα και κηρύσσονται ανεπιθύμητοι όσοι υπέγραψαν αυτή την επαίσχυντη συμφωνία.


        Η πορεία τελείωσε στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου όπου οι παριστάμενοι, σε κύκλο γύρω από αυτό, έψαλαν  το «Μακεδονία ξακουστή», το «Υπερμάχω Στρατηγώ» και τον «Εθνικό ύμνο».            

       Η Οργανωτική επιτροπή  ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλαν στην διοργάνωση της πορείας .

ΨΗΦΙΣΜΑ
Τα Σωματεία και οι φορείς του Δήμου Έδεσσας και Σκύδρας, διαμαρτυρόμαστε έντονα για την απαράδεκτη συμφωνία των Πρεσπών της 17ης Ιουνίου 2018, που υπέγραψε ο Υπουργός Εξωτερικών, αγνοώντας προκλητικά την ελεύθερη βούληση της μεγάλης πλειοψηφίας του κυρίαρχου Ελληνικού λαού.
Η «Συμφωνία» αυτή παραδίδει το ιερό όνομα της Μακεδονίας, αναγνωρίζει την κατασκευασμένη το 1945 γλώσσα ως «μακεδονική» και τους κατοίκους του πολυεθνικού μορφώματος, που δημιούργησε ο Τίτο, ως «μακεδόνες».
Με τη «Συμφωνία» αυτή προσβάλλονται βάναυσα οι χιλιάδες των νεκρών μας που θυσιάστηκαν για την απελευθέρωση της μίας, μοναδικής και ελληνικής Μακεδονίας, αποτελώντας Ύβρη για τους Μακεδόνες, αλλά και για ολόκληρο τον Eλληνισμό!
Απαιτούμε την άμεση διεξαγωγή δημοψηφίσματος, ώστε να εκφραστεί δημοκρατικά, πέρα από κάθε αμφιβολία και αμφισβήτηση, η βούληση του Eλληνικού λαού, σύμφωνα με την επιταγή του Συντάγματος (άρθρο 1, παράγραφος 3):
<<Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα>>
Κηρύσσουμε ανεπιθύμητους όσους υπέγραψαν την επαίσχυντη αυτή «συμφωνία», όσους συναινούν σε αυτήν και όσους τολμήσουν να συναινέσουν στο μέλλον!!!









 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments