....

Ρ. ΜΑΚΡΗ: ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΚΑΙ ΙΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές τώρα ζητά μέσω του sirma.info η ανεξάρτητη βουλευτής Κοζάνης Ραχήλ Μακρή. Χαρακτηρίζει θεσμική εκτροπή

την στάση βουλευτών που θα ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας με σκοπό η χώρα να μην πάει σε εκλογές.

«Αστάθεια δημιουργεί το χάσμα που προκύπτει από τους γαντζωμένους στην εξουσία βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και οποιαδήποτε άλλου προθύμου με θεσμική ή εξωθεσμική ιδιότητα» σχολιάζει.

«Προσωπικά θα καταψηφίσω οποιαδήποτε πρόταση καθώς πιστεύω στην αξιοποίηση της δημοκρατικής ασφαλιστικής δικλείδας των εκλογών αφού η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν διαθέτουν πλέον την Λαϊκή συναίνεση.
Οποιαδήποτε άλλη στάση , κατά την ταπεινή μου άποψη αποτελεί θεσμική εκτροπή και ως τέτοια θα κριθεί από το εκλογικό σώμα» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Η κ. Μακρή δεν αποκλείει συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας μεταξύ άλλων «Θα συνεργαστώ με όποιον παρέχει τις απαιτούμενες εγγυήσεις , σεβασμό στην Πατρίδα, κοινωνική ανάπτυξη και θα τον στηρίξω ανεπιφύλακτα».

Αναφορικά με τις κατηγορίες των αντιπάλων της ότι εκφράσεις της όπως «προδότες» και «δοσίλογοι» υποβοηθούν τον εκφασισμό της κοινωνίας, η ανεξάρτητη βουλευτής Κοζάνης σχολιάζει «Ο εκφοβισμός μιας κοινωνίας βασίζεται σε δύο βασικά φαινόμενα τον φόβο και την κοινωνική διαίρεση. Τα κόμματα της συγκυβέρνησης στις προηγούμενες εκλογές χρησιμοποίησαν τον φόβο[…] Η συγκυβέρνηση κυβερνά με το να στρέφει την μια κοινωνική κατηγορία και την μια επαγγελματική ομάδα έναντι της άλλης. […] Όσο για τους προδότες η ιστορία μας διδάσκει περιπτώσεις όπως του Εφιάλτη και του Ιούδα και αποτελεί υποχρέωση των ιστορικών του αύριο να ταυτίσουν την ιδιότητα με ονόματα της σημερινής Ελλάδας».

Τέλος, αναφορικά με την διαγραφή της από τους Ανεξάρτητους Έλληνες αναφέρει «Η διαγραφή μου αποτέλεσε μια πολιτική πράξη η οποία δεν συνδέεται με συμπεριφορές προσωπικού χαρακτήρα. Η διαγραφή μου ήταν σαφής και ομόφωνη γιατί απλούστατα επανέφερα τον σεβασμό στις αρχές της ιδρυτικής διακήρυξης την οποία όλοι είχαμε υπογράψει».

Ολόκληρη η συνέντευξη της Ραχήλ Μακρή στον Δημήτρη Συρμάτση

κ. Μακρή, το κεφάλαιο «Ανεξάρτητοι Έλληνες» έκλεισε οριστικά; Πιστεύετε ότι ο Πάνος Καμμένος παρασύρθηκε από στελέχη και βουλευτές για να σας διαγράψει;

O Καμμένος είναι ένας πολιτικός με πολυετή πείρα και μεγάλη κοινοβουλευτική εμπειρία. Η διαγραφή μου αποτέλεσε μια πολιτική πράξη η οποία δεν συνδέεται με συμπεριφορές προσωπικού χαρακτήρα. Η διαγραφή μου ήταν σαφής και ομόφωνη γιατί απλούστατα επανέφερα τον σεβασμό στις αρχές της ιδρυτικής διακήρυξης την οποία όλοι είχαμε υπογράψει.

Αν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες επιθυμούν την μεταβολή αυτών των αρχών κατά το δοκούν, δεν μπορούν να απαιτούν τη συναίνεση όσων έχουν σταθερές και ξεκάθαρες θέσεις.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που επιμένουν ότι θα μεταπηδήσετε στον ΣΥΡΙΖΑ. Κάνατε και μια δήλωση στην «Ελευθεροτυπία» ότι θα στηρίξετε την αξιωματική αντιπολίτευση και τον Αλέξη Τσίπρα. Η Ραχήλ Μακρή θέλει να είναι στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Κοζάνη;

Το βασικό ερώτημα είναι εάν οι πολίτες του Ν. Κοζάνης έχουν εκπροσωπηθεί σωστά από την Ραχήλ Μακρή, εάν έχει διεκδικήσει με σθένος τα δίκαια και αιτιολογημένα αιτήματα τους και εάν επιθυμούν σε τελική ανάλυση να την στείλουν σπίτι της ή στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για να συνεχίσει το έργο της.
Οι πολίτες του Ν. Κοζάνης εκφράζουν , και πιστεύω ότι θα συνεχίσουν να το κάνουν, την γνώμη τους με τόλμη και παρρησία. Αυτοί θα καθορίσουν εάν θα είμαι στο ψηφοδέλτιο και ποιού πολιτικού σχηματισμού θα είναι αυτό. Μέχρι τότε η θέση μου είναι καθαρή και έχει επιβεβαιωθεί τόσο με λόγια όσο και με πράξεις. Ζητώ την θεσμική και συνταγματική ανατροπή της Κυβέρνησης που αναμφισβήτητα θίγει το συμφέρον των Ελλήνων πολιτών. Θα συνεργαστώ με όποιον παρέχει τις απαιτούμενες εγγυήσεις , σεβασμό στην Πατρίδα, κοινωνική ανάπτυξη και θα τον στηρίξω ανεπιφύλακτα.

Υπάρχουν δημοσιεύματα που σας περιλαμβάνουν στους Ανεξάρτητους Βουλευτές που θα κρίνουν την προεδρική εκλογή. Ποια στάση θα κρατήσετε; Θα ψηφίσετε «Όχι», ανεξαρτήτως προτεινόμενου προσώπου;

Δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω ότι η Δημοκρατία προσφέρει την θεσμική λύση των εκλογών σε μια Κυβέρνηση η οποία αδυνατεί να πείσει τα 3/5 του συνολικού αριθμού των βουλευτών για το προτεινόμενο από αυτών πρόσωπου Προέδρου της Δημοκρατίας. Όλοι οι βουλευτές όλων των κομματικών σχηματισμών και οι Ανεξάρτητοι Βουλευτές θα κρίνουν κατά συνείδηση και θα κριθούν για την εκλογή τους αυτή από τους Έλληνες πολίτες.
Προσωπικά θα καταψηφίσω οποιαδήποτε πρόταση καθώς πιστεύω στην αξιοποίηση της δημοκρατικής ασφαλιστικής δικλείδας των εκλογών αφού η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν διαθέτουν πλέον την Λαϊκή συναίνεση.
Οποιαδήποτε άλλη στάση , κατά την ταπεινή μου άποψη αποτελεί θεσμική εκτροπή και ως τέτοια θα κριθεί από το εκλογικό σώμα.

Οι αντίπαλοί σας, σας κατηγορούν για «non politicaly correct» συμπεριφορά, ότι εκφράσεις όπως προδότες και δοσίλογοι υποβοηθούν τον εκφασισμό της κοινωνίας. Υπάρχουν πραγματικά προδότες στην Ελλάδα κ. Μακρή;

Ο εκφοβισμός μιας κοινωνίας βασίζεται σε δύο βασικά φαινόμενα τον φόβο και την κοινωνική διαίρεση. Τα κόμματα της συγκυβέρνησης στις προηγούμενες εκλογές χρησιμοποίησαν τον φόβο διαφημίζοντας παιδάκια που διαπιστώνουν ότι η χώρα τους είναι εκτός ΕΕ, μητέρες που έρχονται αντιμέτωπες με άδεια ράφια και πατεράδες σε απόγνωση για την απώλεια των περιουσιακών τους στοιχείων.
Η συγκυβέρνηση κυβερνά με το να στρέφει την μια κοινωνική κατηγορία και την μια επαγγελματική ομάδα έναντι της άλλης.
Μας λένε ότι σήμερα για την χρεωκοπία της χώρας ευθύνονται οι ελεύθεροι επαγγελματίες αύριο οι υπάλληλοι δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και μεθαύριο οι συνταξιούχοι.
Εξαπολύουν τα ΜΑΤ έναντι αναπήρων και των πατεράδων και των παππούδων μας που η γενιά τους έχυσε το αίμα της για να ζούμε σήμερα εμείς ελεύθεροι.
Ύστερα από αυτές τις πράξεις της Πολιτικής Άνοιξης του Σαμαρά και τις Πασοκο-Ελιάς κατηγορείτε την Ελληνική γλώσσα ότι εκφοβίζει μια κοινωνία;
Δεν ξέρω αν αυτοί που με κατηγορούν γνωρίζουν στοιχειώδη Ελληνικά ή έχουν την δυνατότητα να ανατρέξουν στον ορισμό της λέξης δοσίλογος σε ένα λεξικό.
Δεν γνωρίζω εάν έχουν υπόψιν τους τον ορισμό της λέξης προδότης κατά τον Θουκυδίδη.
Αυτό που γνωρίζω με βεβαιότητα είναι ότι από το 2010 οι Έλληνες πολίτες δέχονται έναν ανηλεή οικονομικό πόλεμο στον οποίο βρίσκουν την Συγκυβέρνηση απέναντί τους.
Δεν μπορώ να πιστέψω ότι πολιτικά ορθή συμπεριφορά αποτελεί η υποβάθμιση της Ελληνικής κοινωνίας , ο εξευτελισμός του ανθρώπου από άνθρωπο και η κατηγορία ολόκληρου του Λαού με εκφράσεις όπως αυτές που είχε χρησιμοποιήσει ο Γιωργάκης Παπανδρέου. Μια τέτοια συμπεριφορά δεν είναι ούτε πολιτική, ούτε ορθή.
Όσο για τους προδότες η ιστορία μας διδάσκει περιπτώσεις όπως του Εφιάλτη και του Ιούδα και αποτελεί υποχρέωση των ιστορικών του αύριο να ταυτίσουν την ιδιότητα με ονόματα της σημερινής Ελλάδας.

Κλείνοντας, θα ήθελα ένα σχόλιο σας για όσα έχουν ειπωθεί στην Βουλή περί μιας κυβερνήσεως εθνικού σκοπού. Λέτε όχι σε μια νέα κυβέρνηση «τύπου Παπαδήμου» και γιατί;

Το βασικό ζητούμενο μιας κυβέρνησης δεν είναι το όνομά της αλλά οι προγραμματικές δηλώσεις τις οποίες καταθέτει.
Η βασική απαίτηση για μια νέα κυβέρνηση δεν είναι η διάσωση της καρέκλας των πολιτικών που συμμετέχουν, αλλά η απαίτηση δημοκρατικής νομιμοποίησης μέσω εκλογών.
Η θέση μου ήταν και παραμένει ότι πρέπει να προσφύγουμε στον Ελληνικό λαό η γνώμη του οποίου δεν είναι ούτε εθνικά επικίνδυνη ούτε δημιουργεί συνθήκες αστάθειας.
Αστάθεια δημιουργεί το χάσμα που προκύπτει από τους γαντζωμένους στην εξουσία βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και οποιαδήποτε άλλου προθύμου με θεσμική ή εξωθεσμική ιδιότητα που έρχονται σε αντίθεση με μια κοινωνία που υποφέρει , με οικογένειες που κοιμούνται σε αυτοκίνητα γιατί δεν έχουν να πληρώσουν ενοίκιο και χαράτσια, με πολίτες που δεν μπορούν να δεχθούν τη συνεχή ταπείνωση της εθνικής μας υπερηφάνειες από τα ακραία στοιχεία των όμορων χωρών.

 

http://sirma.info

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments