....

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ: ΠΑΓΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ VMRO

Λίγες μέρες μετά την οριστική απόφαση της δικαιοσύνης για έκτιση ποινής φυλάκισης από τον πρώην πρωθυπουργο της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, τα βάσανα του αντιπολιτεύομενου VMRO δείχνουν να μην έχουν τελειωμό.

Νέο χτύπημα, η απόφαση δικαστηρίου στα Σκόπια για προσωρινό «πάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων του VMRO -DPMNE στο πλαίσιο έρευνας για παράνομη χρηματοδότησή του.

Η απόφαση που αφορά σε 69 ακίνητα του εθνικιστικού κόμματος-περιλαμβανομένου και του αρχηγείου του- ελήφθη κατόπιν αιτήματος του γραφείου του ειδικού εισαγγελέα που ερευνά υποθέσεις σχετικά με το σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών που ξέσπασε το 2015.

Τον Μάιο του 2017 η εισαγγελία είχε ξεκινήσει έρευνα σε βάρος 14 ατόμων, μεταξύ των οποίων και ο πρώην πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι, μετά από καταγγελίες ότι το VMRO-DPMNE έλαβε παράνομη χρηματοδότηση ύψους 4.9 εκ. ευρώ.

Ο ΓΓ του κόμματος, Ίγκoρ Γιανούσεφ, έκανε λόγο για «κλιμάκωση των πολιτικών διώξεων» μετά την αποτυχία διάσπασής του με απειλές και εκβιασμούς καταγγέλλοντας τον Ζόραν Ζάεφ για απόπειρα εκφοβισμού.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments