....

"ΡΑΜΠΟ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΔΗΛΩΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Την ίδρυση τμήματος καταπολέμησης της αδήλωτης εργασίας κατέθεσε και εισηγήθηκε στη Βουλή, σήμερα Τρίτη 25 Απριλίου 2017, η Έφη Αχτσιόγλου με τροπολογία. Το τμήμα αυτό θα ενταχθεί στο ανώτατο συμβούλιο εργασίας, προανήγγειλε η αρμόδια υπουργός.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η υπουργός, υποστηρίζοντας σχετική τροπολογία στην Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητείται το νομοσχέδιο για το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης, ιδρύεται στο ανώτατο συμβούλιο εργασίας τμήμα καταπολέμησης της αδήλωτης εργασίας, το οποίο θα ενισχύσει τον συντονισμό των ελεγκτικών μηχανισμών και θα καθιστά ενεργότερη τη συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων.

Επιπλέον, η κ. Αχτσιόγλου γνωστοποίησε ότι διευρύνεται το μητρώο παραβατικότητας των επιχειρήσεων, ώστε όσες παρανομούν να μην έχουν πλέον πρόσβαση σε δημόσιο χρήμα ή σε ευρωπαϊκά προγράμματα.

Παράλληλα, με άλλη μι τροπολογία η υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε ότι καθιερώνεται η 1η Μάη ως υποχρεωτική αργία με νόμο και όχι με απόφαση του εκάστοτε υπουργού, ως φόρος τιμής στους ιστορικούς αγώνες των εργατών που έδωσαν τη ζωή τους για την αξιοπρέπεια στους χώρους δουλειάς.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments