....

ΡΙΧΝΟΥΝ «ΜΑΥΡΟ» ΣΤΟ MEGA; (VIDEO)

Προσπάθεια των εργαζομένων να βγει τη Δευτέρα δελτίο ειδήσεων στον αέρα - Προθεσμία για να κατατεθεί σχέδιο αποπληρωμής των οφειλομένων από το κανάλι μέχρι το βράδυ της Πέμπτης έδωσε η Digea - Αλλιώς, ο πάροχος της εκπομπής ψηφιακού σήματος θα προχωρήσει σε «αποδυνάμωση του σήματος του καναλιού»

Την «αποδυνάμωση» του σήματος του Mega από το βράδυ της Πέμπτης 16 Φεβρουαρίου, αποφάσισε η Digea εκτός κι αν το Μεγάλο Κανάλι παρουσιάσει συγκεκριμένο σχέδιο αποπληρωμής των οφειλομένων του μέσα στις επόμενες έξι ημέρες.

Το διοικητικό συμβούλιο της Digea, παρόχου της εκπομπής ψηφιακού σήματος, συνεδρίασε και επί της ουσίας αποφάσισε να ρίξει μαύρο στο Μεγάλο Κανάλι από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, μετά την αδυναμία του καναλιού να καταθέσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αποπληρωμής της οφειλής του (900.000 ευρώ), το οποίο θα συνοδευόταν και από την εγγύηση των τραπεζών αφού είναι δεσμευμένοι όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί του.

Το κανάλι είχε προχωρήσει σε ρύθμιση των οφειλών του προς τον πάροχο ψηφιακού σήματος μέχρι τον περασμένο Απρίλιο. Από τότε μέχρι σήμερα δεν είχε ανταποκριθεί στις συνεχείς οχλήσεις της Digea για την αποπληρωμή των οφειλών του. 

Ετσι, με ομόφωνη απόφαση, τα μέλη του ΔΣ της Digea αποφάσισαν ότι από την Πέμπτη θα προχωρήσουν στην αποδυνάμωση του σήματος του καναλιού, εκτός κι αν στο μεσοδιάστημα οι υπεύθυνοι του Mega καταθέσουν συγκεκριμένο σχέδιο για την αποπληρωμή των 900.000 ευρώ που οφείλονται από το Μεγάλο Κανάλι στον πάροχο της εκπομπής ψηφιακού σήματος. Προφανώς, η Digea αναμένει ότι το σχέδιο αυτό θα πρέπει να έχει συνταχθεί σε συνεννόηση με τις τράπεζες, ώστε να υπάρχουν εγγυήσεις ότι ο προτεινόμενος διακανονισμός θα υλοποιηθεί απαρέγκλιτα.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το κανάλι ουσιαστικά δεν θα μπορεί να μεταδίδει τηλεοπτικές σειρές και ταινίες. Το Mega με αυτό τον τρόπο χάνει και το τελευταίο του «όπλο», αφού ήδη δεν μεταδίδει ζωντανό πρόγραμμα, αλλά καταγράφει υψηλά ποσοστά τηλεθέασης σε δυναμικό κοινό με τις ταινίες και τις επαναλήψεις των τηλεοπτικών του σειρών.


Απόπειρα να βγει δελτίο ειδήσεων στο Mega

Προσπάθεια να βγει δελτίο ειδήσεων το μεσημέρι της Δευτέρας στις 14.00 από το Mega καταβάλει ο Μανώλης Καψής εδώ και μερικές ώρες. Ο διευθυντής ειδήσεων του καναλιού έχει αρχίσει έναν γύρο τηλεφωνημάτων το απόγευμα της Παρασκευής μετά την απόφαση της Digea και επιχειρεί να πείσει τους δημοσιογράφους να επιστρέψουν στο κανάλι έτσι ώστε να βγει στον αέρα δελτίο ειδήσεων. Σύμφωνα με πηγές από την δημοσιογραφική ομάδα του Mega, ο κ. Καψής θεωρεί ότι με αυτή την κίνηση θα βοηθηθεί το κανάλι μπροστά στο ενδεχόμενο του μαύρου που προέκυψε από την Digea. Ωστόσο υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες καθώς οι περισσότεροι δημοσιογράφοι και τεχνικοί βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας αλλά επιπλέον υπάρχουν και αντικειμενικές τεχνικές δυσκολίες οι οποίες έχουν προκύψει λόγω της πολύμηνης αδράνειας της ενημέρωσης. Τις επόμενες ώρες θα φανεί αν θα ευοδωθεί η προσπάθεια και αν τελικά θα βγει μετά από μήνες δελτίο ειδήσεων στον αέρα του καναλιού.

Νωρίτερα ο Μιχάλης Ιγαντίου είχε γράψει στο mignatiou.com:
Ο διευθυντής του Mega Μανώλης Καψής μας ενημέρωσε πριν από λίγο για την απόφαση να ξεκινήσει το δελτίο του Μεγάλου Καναλιού, τη Δευτέρα. Η απαράδεκτη απόφαση της Digea, κινητοποίησε όλους τους παράγοντες του Mega και έτσι αποφασίσαμε όλοι να δώσουμε τη μάχη εκεί που ξέρουμε καλύτερα. Από το βήμα του δελτίου ειδήσεων του Mega. Σε ότι με αφορά λέω ότι θα είμαι εκεί… Και ας έλθουν να μας κλείσουν…

Εργαζόμενοι εναντίον όλων στο Mega

Ανακοίνωση με αφορμή την απόφαση της Digea εξέδωσαν πριν από λίγο οι εργαζόμενοι του Mega και στην οποία στρέφονται εναντίον όλων: της κυβέρνησης, των μετόχων και των τραπεζών. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: “Κοντεύει να συμπληρωθεί ένας χρόνος από την στιγμή που ξεκίνησε η περιπέτεια για το Μεγάλο Κανάλι και για τις ζωές μας. Ένας χρόνος αγωνίας, αβεβαιότητας και αναμονής.

Όλο αυτό το διάστημα, οι εργαζόμενοι του Mega παλέψαμε, σταθήκαμε όρθιοι και καταφέραμε να κρατήσουμε το κανάλι ανοιχτό. Χάρη βέβαια στη βοήθεια και την στήριξη του τηλεοπτικού κοινού. Διαφημιστικά έσοδα υπήρχαν και συνεχίζουν να υπάρχουν. Μόνο που καταλήγουν σε δεσμευμένους λογαριασμούς. Για όλους εμάς που ενάντια σε θεούς και δαίμονες και κόντρα σε όλες τις προβλέψεις έχουμε κρατήσει ζωντανή την επιχείρηση, δεν υπάρχει καμία μέριμνα, καμία πρόβλεψη. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί φαίνεται να τους ικανοποιεί όλους, μετόχους, τράπεζες, κυβέρνηση.



 Οι μόνοι που έχουμε πληγεί από αυτό το ιδιόμορφο καθεστώς είμαστε οι εργαζόμενοι, που πλέον διανύουμε τον όγδοο μήνα απλήρωτης εργασίας. Οι μέτοχοι συνεχίζουν να συζητάνε μεταξύ τους την ώρα που ο δανεισμός της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ μειώνεται, οι τράπεζες συνεχίζουν να εισπράτουν χρήματα από τη λειτουργία του καναλιού και η κυβέρνηση παρακολουθεί με απάθεια τα όσα συμβαίνουν. Μοναδικός σύμμαχος μας όλο αυτό τον καιρό, η ελπίδα ότι θα υπάρξει συμφωνία μετόχων και θα γίνει η πολυπόθητη επανεκκίνηση του σταθμού. Πράγματι, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μία κινητικότητα, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τις τράπεζες αλλά και από τους μετόχους. Αυτή την κρίσμη ώρα όμως, έρχεται ένα ακόμα «χτύπημα» που μπορεί να αποδειχθεί μοιραίο. Το εξώδικο της Digea και το τελεσίγραφο που έχει στείλει για υποβάθμιση του τηλεοπτικού σήματος, εξαιτίας οφειλών της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ. Όλοι καταλαβαίνουμε τις συνέπειες που μπορεί να έχει μία τέτοια ενέργεια. Το «μαύρο» σε κανάλι θα είναι περισσότερο πιθανό από ποτέ.

Αυτή την κρίσιμη ώρα ζητάμε από όλους τους εμπλεκόμενους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να συνεχιστεί η λειτουργία του τηλεοπτικού σταθμού και να διασωθούν οι θέσεις εργασίας. Καταλαβαίνουμε πολύ καλά ότι το θέμα αφορά επιχειρηματικά συμφέροντα και σχετίζεται με την τηλεθέαση του καναλιού και τα διαφημιστικά του έσοδα. Πολλοί θα ήθελαν να δουν να βγαίνει από τη μέση ένας σημαντικός «παίκτης» που ακόμα και σήμερα, χωρίς φρέσκο πρόγραμμα, καταφέρνει και βρίσκεται στις πρώτες θέσεις τηλεθέασης.

Εδώ όμως μιλάμε για χιλιάδες ανθρώπινες ζωές. Τις δικές μας και των οικογενειών μας. Η Digea και τα μέλη του Δ.Σ. να σκεφθούν καλά πριν κατεβάσουν το διακόπτη και να δώσουν τον απαιτούμενο χρόνο για να βρεθεί οριστική λύση.
Οι τράπεζες να απελευθερώσουν μέρος των εσόδων του καναλιού, προκειμένου να συνεχιστεί η λειτουργία του, άρα και η δική τους δυνατότητα είσπραξης. Ειδικά τώρα, που βρίσκεται στο «τραπέζι» των συζητήσεων, σχέδιο για την επιστροφή στην κανονικότητα.
Η κυβέρνηση να «ακούσει» επιτέλους τα αιτήματα των εργαζομένων και να προχωρήσει άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση που θα δίνει τη δυνατότητα στις τράπεζες να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες. Η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ είναι μία εταιρεία που συνεχίζει να παράγει έσοδα, δεν έχει πτωχεύσει.

Και τέλος οι μέτοχοι να ολοκληρώσουν άμεσα τις μεταξύ τους διαπραγματεύσεις για την «επόμενη μέρα». Είναι δική τους η ευθύνη για το αν ο τηλεοπτικός σταθμός θα «ζήσει» ή όχι.
Οι εργαζόμενοι, με την έως και σήμερα αξιοπρεπή και υπεύθυνη στάση μας, αποτρέψαμε τα χειρότερα για το κανάλι. Δεν είμαστε εμείς που θα κλείσουμε το Mega”. 

Νωρίτερα, την πρόθεση της Digea να ρίξει «μαύρο» στο Mega κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι στο κανάλι με βίντεο που έφτιαξαν:

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments