....

ΡΟΖ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ «ΓΑΛΑΖΙΟ» ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

 

Νεαρή υποδιευθύντρια νοσοκομείου κατήγγειλε το διοικητή κεντρικού νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης για σεξουαλική παρενόχληση και εκείνος εξαναγκάστηκε ουσιαστικά σε παραίτηση. Η υπόθεση έχει διαβιβαστεί προς διερεύνηση από το υπουργείο Υγείας στην εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Όπως έγινε γνωστό, πριν από μερικές ημέρες η υποδιευθύντρια του νοσοκομείου βγήκε αναστατωμένη, σε έξαλλη κατάσταση, από το γραφείο του διοικητή με τον οποίο είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση. Φωνάζοντας δήλωσε ενώπιον όλων των υπαλλήλων που βρίσκονταν απ΄ έξω ότι παραιτείται και στη συνέχεια συνέταξε έγγραφη καταγγελία εις βάρος του διοικητή.

Η καταγγελία της διαβιβάστηκε στην 3η Υγειονομική Περιφέρεια και σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαιώθηκαν από τον ίδιο, ο διοικητής της 3ης ΥΠE, Παναγιώτης Μπογιατζίδης, ενημέρωσε σχετικά το γραφείο του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη και την αναπληρώτρια υπουργό, Μίνα Γκάγκα.

Μετά την εξέλιξη αυτή ο καταγγελλόμενος διοικητής του νοσοκομείου υπέβαλε την παραίτησή του επιφυλασσόμενος να κινηθεί δικαστικά κατά της υποδιοικήτριας.

Η «Εφ.Συν.» υπέβαλε σχετικό ερώτημα για την υπόθεση στο υπουργείο Υγείας από το γραφείο Τύπου του οποίου επισήμως έγινε γνωστό ότι με εντολή του υπουργού ο φάκελος της υπόθεσης διαβιβάστηκε στην εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προς ποινική διερεύνηση.

Να σημειώσουμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος διοικητής του νοσοκομείου, στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, γίνεται υποκείμενο καταγγελιών. Η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης τον έχει καταγγείλει στο παρελθόν «για επικίνδυνες ενέργειες και παρεμβάσεις» και του έχει προσάψει αυταρχική και επιθετική συμπεριφορά αλλά και κλίμα τρομοκρατίας προς τους εργαζόμενους.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments