....

ΣΑΛΟΣ: ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ Η ΒΟΥΛΗ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΑΤΟΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Μπορεί τα ταμειακά διαθέσιμα της βουλής να μην προσφέρονται για την Τράπεζα της Ελλάδας, το προεδρείο της όμως δείχνει την "αλληλεγγύη"

του σε βουλευτές που δυσκολεύονται στον καιρό της κρίσης με αμοιβές που ξεπερνούν τα 4.000 ευρώ
Η διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αποφάσισε την έγκριση ατόκων δανείων σε 12 παλαιούς και νέους βουλευτές από όλα τα κόμματα εκτός του ΚΚΕ, ύψους έως 10.000 ευρώ και με την προϋπόθεση να παρακρατείται από την αποζημίωσή τους το ποσό των 50 ευρώ το μήνα. Μια απόφαση εντυπωσιακή την ώρα που πολίτες και μικροεπιχειρηματίες στη χώρα δεν δύνανται να πάρουν ούτε 1000 ευρώ δάνειο, φυσικά με τον νόμιμο, υψηλότατο τραπεζικό τόκο.
Τα δάνεια χορηγούνται από ειδικό ταμείο Αλληλοβοήθειας της βουλής. Να σημειωθεί πως ο β΄αντιπρόεδρος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας προέβαλε σοβαρές ενστάσεις και τη διαφωνία του για την απόφαση. Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος Αλέξης Μητρόπουλος υπεραμύνθηκε της απόφασης αναφέροντας πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό να υπάρχει αλληλοβοήθεια σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς.
Και το Ποτάμι πάντως με ανακοίνωσή του δήλωσε πως κανείς βουλευτής του δεν έλαβε, ούτε σκοπεύει να λάβει δάνειο με αυτόν τον τρόπο.
Το ταμείο ιδρύθηκε το 2000 με σκοπό να συνδράμει βουλευτές που δεν θα μπορούσαν να βγουν στη σύνταξη. Τα χρήματα που συγκεντρώνονται προέρχονται από την παρακράτηση των 50€ για του βουλευτές και 75€ για τους ευρωβουλευτές κάθε μήνα. Αρκεί μια αίτηση του βουλευτή στον Πρόεδρο της Βουλής, το θέμα τίθεται στη διάσκεψη των Προέδρων.
 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments