....

ΣΕ 24ΩΡΟΥΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

Τον 24ωρο αποκλεισμό των εθνικών οδών, αεροδρομίων, τελωνείων και λιμανιών της χώρας, από το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι, αποφάσισε -μεταξύ άλλων- η  πολύωρη συνάντηση που συγκάλεσε στην Κατερίνη, η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων.

Στη συνάντηση, που διήρκησε από τη 13.00 χθες το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε έξι ώρες μετά, συμμετείχαν εκπρόσωποι από 62 μπλόκα της χώρας, όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων, Χρήστος Γκόντιας.

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες στη συνάντηση, σφράγισαν εκ νέου το πάγιο αίτημα των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα, για άμεση ανάκληση των προσχεδίων νόμου για το ασφαλιστικό και το φορολογικό και συνάντηση και διάλογο με τον πρωθυπουργό. Επιπλέον, κάλεσαν εκ νέου τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων της χώρας να πάρουν ξεκάθαρη θέση «για μη ψήφιση και απόρριψη των μέτρων που προωθούνται».Image and video hosting by TinyPic

Στο μεταξύ, οι συμμετέχοντες στη συνάντηση της Κατερίνης ομόφωνα συμφώνησαν να συνεχίσουν απαρέγκλιτα την αρχική προσπάθεια «για πλήρη ενοποίηση και ενιαίας κατεύθυνσης του αγώνα όλων των μπλόκων», ενώ συστάθηκε επιτροπή, που θα παραστεί στη συνάντηση της Νίκαιας, την προσεχή Κυριακή, καθώς και όπου αλλού χρειαστεί.

Αναλυτικά η απόφαση της Συνέλευσης με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 62 μπλόκα έχει ως εξής: 

1. Παραμονή στις αρχικές θέσεις όπως αυτές έχουν καταγραφεί στην συνάντηση της Σίνδου όπου ρητά και κατηγορηματικά ζητείται άμεση ανάκληση των προσχεδίων νόμου για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, για συνάντηση και διάλογο με τον Πρωθυπουργό καθώς επίσης ξεκάθαρη και ρητή θέση των κομμάτων της αντιπολίτευσης για μη ψήφιση και απόρριψη των αναφερομένων προς εισήγηση προσχεδίων νόμου.

2. Κλιμάκωση περαιτέρω της κινητοποίησης με πολύωρους αποκλεισμούς των εθνικών οδών, αεροδρομίων, λιμανιών καθώς και 24ωρο αποκλεισμό από τις 12.00 π.μ. του Σαββάτου έως 12.00 π.μ. της Κυριακής. Αποφασίστηκε ακόμη, λόγω τις αυριανής 24ωρης απεργίας στην οποία πρωτίστως θα μετέχουν και όλοι οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα, να παραμείνουν ανοιχτές οι εθνικές οδοί, λιμάνια, αεροδρόμια για διευκόλυνση και ομαλή μεταφορά και μετακίνηση στους τόπους των συγκεντρώσεων. 

3. Συνεχίζοντας απαρέγκλιτα την αρχική προσπάθεια για πλήρη ενοποίηση και ενιαίας κατεύθυνσης του αγώνα όλων των μπλόκων, συστάθηκε επιτροπή η οποία θα παραστεί στη συνάντηση της Νίκαιας στις 07/02/2016 καθώς και όπου αλλού χρειαστεί να παραστεί.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments