....

ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΑΡΝΙΣΣΑΣ-ΠΕΛΛΑΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΥ ΠΑΓΕΤΟΥ (VIDEO)

Την Άρνισσα Πέλλας επισκεφτήκαμε χθες Πέμπτη 11-5-2017 με την κάμερά μας και καταγράψαμε τις μέγεθος των ζημιών που προξένησε ο παγετός προ 20ημέρου σε  όλες τις καλλιέργειες στην ευρύτερη περιοχή της Άρνισσας.

Οι μεγαλύτερες ζημιές στην περιοχή προκλήθηκαν στις δενδροκαλλιέργιες με κερασιές, με το ποσοστό να αγγίζει το 100%. Μετά ακολουθούν οι ζημίες στις δενδροκαλλιέργιες με μηλιές όπου οι ζημίες αγγίζουν το 80% όπως μας αναφέρθηκε από παραγωγούς που συναντήσαμε και έκαναν δηλώσεις στην κάμερά μας και οι οποίοι εκφράζουν την απόγνωσή τους καθώς οι υποχρεώσεις τους και τα έξοδά τους σε φάρμακα, λιπάσματα και πετρέλαια λόγω των ζημιών δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στην αποπληρωμή τους και ζητάνε την βοήθεια του κράτους.

Εμείς ως TASTV.GR επισημάνουμε ότι οι αγρότες της περιοχής Άρνισσας Πέλλας το ποσοστό καλλιέργειας και παραγωγής σε μήλα και κεράσια στην περιοχή αγγίζει 80%, το οποίο είναι και το κύριο έσοδο των αγροτών, ενώ το υπόλοιπο 20% της παραγωγής είναι διάφορες άλλες καλλιέργειες όπως ροδάκινα, βερύκοκα κλπ.

 

 

11/5/17

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments