....

ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ ΣΕ 12 ΔΟΣΕΙΣ

 

 

Σχέδιο που δίνει τη δυνατότητα σε όλα τα φυσικά πρόσωπα, να πληρώνουν φόρους-φορολογικές υποχρεώσεις προς το Δημόσιο με ηλεκτρονικά μέσα και σε 12 δόσεις, ετοιμάζει η κυβέρνηση. Με κυρίαρχη στόχευση να «τιθασεύσει» το φαινόμενο των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και παράλληλα να δημιουργήσει συνθήκες ομαλής ροής πληρωμών για φόρους (φόρος εισοδήματος ΕΝΦΙΑ κτλ), το υπουργείο Οικονομικών συντάσσει το εν λόγω σχέδιο, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του Ιανουαρίου.

Όπως αποκάλυψε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9FM», ο φορολογούμενος θα έχει τη δυνατότητα να εξοφλήσει τις φορολογικές του υποχρεώσεις σε δώδεκα μηνιαίες δόσεις χωρίς επιβάρυνση, με ηλεκτρονικό τρόπο, και υπό την προϋπόθεση έχει κατοχυρώσει στην τράπεζά του πάγια εντολή χρέωσης τραπεζικού του λογαριασμού ή πιστωτικής κάρτας, συνοδευόμενη με το…επαρκές πιστωτικό όριο. 

Μέσω της μελέτης, που βρίσκεται σε γνώση των Θεσμών και όπως προαναφέρθηκε θα δημοσιοποιηθεί εντός του τρέχοντος μηνός, όλα τα φυσικά πρόσωπα θα μπορούν να ρυθμίσουν ηλεκτρονικά τις υποχρεώσεις τους προς το Δημόσιο, σε δώδεκα δόσεις και χωρίς επιπρόσθετη επιβάρυνση.

Μοίρασμα του φορολογικού βάρους

Αυτό που επί της ουσίας προσφέρεται, μέσω του εν λόγω σχεδίου, είναι το μοίρασμα-σπάσιμο του φορολογικού βάρους που καλείται να σηκώσει ο πολίτης, προκειμένου να διευκολυνθεί και να αποκτήσει την απαιτούμενη ευελιξία, για να εκπληρώσει τελικώς τις φορολογικές του υποχρεώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τράπεζες παρέχουν τη δυνατότητα πληρωμής φόρων σε έως 12 δόσεις με πιστωτική κάρτα.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments