....

ΣΙΒΗΡΙΑ: ΑΠΟΚΟΣΜΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟ ΛΙΩΣΙΜΟ ΤΩΝ ΠΑΓΩΝ (PHOTOS)

 

 

 

Από το λιώσιμο των πάγων στη Σιβηρία βγήκαν στην επιφάνεια ορισμένα ενδιαφέροντα, αλλά και απόκοσμα ευρήματα, πλάσματα και απολιθώματα μιας άλλης εποχής.

 

 

 

Ο μονόκερως της Σιβηρίας που εκτιμάται ότι εξαφανίστηκε πριν από 350.000 χρόνια, ήταν ένα από αυτά. Είχε ύψος 2 μέτρα και μήκος κοντά στα 4,5, ενώ ζύγιζε περίπου τέσσερις τόνους.Σύμφωνα με την ανάλυση ενός κρανίου που εντοπίστηκε στην ευρύτερη περιφέρεια της πόλης Παβλοντάρ του Καζακστάν, ο μονόκερως, επίσης γνωστός και  ως Elasmotherium sibiricum, ζούσε μέχρι και πριν από 29.000 χρόνια και είχε περισσότερα κοινά με τους σημερινούς ρινόκερους, από ότι με τα μυθικά πλάσματα.

monokeros

Πηγή: Museum für Naturkunde, Berlin

monokeros 2

(Elasmotherium - Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Λονδίνου)

Μαμούθ

Το καλύτερα διατηρημένο μαμούθ του κόσμου, το Lyuba, το οποίο χρονολογείται στα 42.000 χρόνια πριν, εντοπίστηκε στα Ουράλια Όρη, στον ποταμό Yuribei.

 

Λιοντάρια της Σιβηρίας

Οι πάγοι της Σιβηρίας, βοήθησαν επίσης ώστε να διατηρηθούν δύο μουμιοποιημένα θαλάσσια λιοντάρια, τα οποία χρονολογούνται στα 780.000 χρόνια πριν. Τα λιοντάρια εντοπίστηκαν στη Δημοκρατία των Σάχα το 2015.

lino

Πηγή: Academy of Sciences of Yakutia

Ένα ακόμα απροσδιορίστου ταυτότητας πλάσμα εντοπίστηκε στο τρίτο πιο βαθύ ορυχείο διαμαντιών Udachnaya, κοντά στην πόλη Udachny, επίσης στη Δημοκρατία των Σάχα.  Εικάζεται ότι είναι πρόγονος της Ζιμπελίνας ή κάποιος προϊστορικός συγγενής του σημερινού κουναβιού. Χρονολογείται στα 252 εκατομμύρια χρόνια πριν.

ccc

Πηγή: Yakutian-Sakha Inform Agency / ysia.ru

Το λιώσιμο των πάγων έφερε επίσης στην επιφάνεια έναν σκελετό που χρονολογείται στα 2.500 χρόνιαπριν.  Ο σκελετός βρέθηκε στο Υψίπεδο Ουκόκ , ονομάζεται η "πριγκίπισσα του Ουκόκ" και βρέθηκε μαζί με οστά αλόγων και μικρή ποσότητα κάνναβης.

 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments