....

ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ 2ΗΜΕΡΟ ΑΝΤΙΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΟΧΑΣΜΟΥ, ΜΕ ΘΕΜΑ "21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967 - 50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ"..»

 

21η Απριλίου 1967...Πενήντα χρόνια μετά

ΔΙΗΜΕΡΟ ΑΝΤΙΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΟΧΑΣΜΟΥ

Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών – 22 και 23 Απριλίου

Μια σημαντική διημερίδα ιστορικής μνήμης για τα 50 χρόνια από τη δικτατορία της 21η Απριλίου 1967 και τις επιπτώσεις της στη ζωή της Ελλάδας, διοργανώνουν ο Δικηγορικός Σύλλογος Γιαννιτσών, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974, το Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών και την Ένωση Αθλητικών Σωματείων ΣΕΓΑΣ Κ. Μακεδονίας, το Σάββατο και την Κυριακή 22 και 23 Απριλίου 2017, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Γιαννιτσών.

Στην διάρκεια της διημερίδας που θα ξεκινήσει το Σάββατο στις 7μ.μ. θα συμμετέχουν ομιλητές από διάφορους χώρους της κοινωνικής ζωής και θα αναφερθούν σε γεγονότα, μυθεύματα και αλήθειες την περίοδο της επταετίας όπου κάθε τι διαφορετικό και προοδευτικό μπήκε στον γύψο.

Η πρώτη ημέρα συνεδρίας θα περιλαμβάνει ομιλίες για τον περίφημο οικονομικό «θαύμα» της Χούντας, για την περιπέτεια της δικαιοσύνης, για την λειτουργία της εκπαίδευσης, για κείμενα και συγγράμματα της εποχής, για την καθημερινότητα της νεολαίας και για την «ελευθερία» του Τύπου. Την Κυριακή οι ομιλητές θα αναφερθούν στον ρόλο της Εκκλησίας την περίοδο της επταετίας, την απαγόρευση του συνδικαλισμού, τη χειραγώγηση του λαού μέσω του ποδοσφαίρου, τις πρώτες στιγμές αντίστασης και το μετέωρο βήμα της αποχουντοποίησης. Και στις δυο συνεδρίες αμέσως μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσει συζήτηση.

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα της διημερίδας:

 

20/4/17

Με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων από το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου,  ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974, ο Δικηγορικός Σύλλογος Γιαννιτσών, το Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών και η Ένωση Αθλητικών Σωματείων ΣΕΓΑΣ Κεντρικής Μακεδονίας οργανώνουν στα Γιαννιτσά διήμερο αντιδικτατορικής μνήμης και αναστοχασμού, με θέμα "21η Απριλίου 1967 - Πενήντα χρόνια μετά ... Η δικτατορία και οι επιπτώσεις της στη ζωή του τόπου".

Το Σάββατο 22 Απριλίου, στις 7 το απόγευμα, και την Κυριακή 23 Απριλίου, στις 11 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών, θα πραγματοποιηθούν εισηγήσεις σχετικές με το θέμα και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Επίσης το Σάββατο 22 Απριλίου, στις 10 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση με τραγούδια του Μ. Θεοδωράκη από τον Π. Καραδημήτρη στο Cafe-bar Etiquette.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments