....

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ: ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΕ ΤΟ US OPEN 2018

 

 

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς άρχισε να παίζει τένις επαγγελματικά μόλις το 2016. Ο ταλαντούχος Έλληνας τενίστας είναι ο μοναδικός που κατάφερε να καταταχθεί τόσο ψηλά σε τουρνουά Open από την ίδρυσή της διοργάνωσης το 1968. Είναι επίσης, ο νεότερος σε ηλικία τενίστας που μπήκε ποτέ στο τοπ 20 των κορυφαίων του κόσμου.

Επιπλέον, στο Rogers Cup του Τορόντο προ μερικών εβδομάδων, ο Τσιτσιπάς έγινε ο νεότερος τενίστας που κατάφερε να κερδίσει τέσσερις κορυφαίους παίκτες του τοπ 10 στη σειρά, από το 1990 όπου εγκαινιάστηκε το ATP World Tour. Οι Ντόμινικ Τίεμ, Νόβακ Τζόκοβιτς - νικητής του φετινού Wimbledon, Αλεξάντερ Ζβέρεφ και Κέβιν Άντερσον - φιναλίστ στο Wimbledon, ήταν τα ονόματα που γνώρισαν την ήττα από τον νεαρό Τσιτσιπά. Έτσι, έφτασε στον τελικό της 12ης Αυγούστου για να γιορτάσει τα 20α γενέθλιά του παίζοντας απέναντι από τον ασταμάτητο Ραφαέλ Ναδάλ.

Οι προκλήσεις για τον νεαρό Στέφανο διαδέχονταν η μία την άλλη και σειρά πλέον είχε το US Open. Εκεί, φάνηκε ότι το πρώιμο ταλέντο του Στέφανου Τσιτσιπά δεν ήταν αρκετό για μπορέσει ο ίδιος να προσαρμοστεί στις αντίξοες καιρικές συνθήκες της Νέας Υόρκης.

Στον πρώτο γύρο, 20χρονος Έλληνας τενίστας νίκησε τον 36χρονο Ισπανό και κάτοχο 12 τίτλων, Τόμι Ρομπρέδο, με 6-3, 7-6 (1), 6-4 έπειτα από έναν δύσκολο αγώνα και πήρε την πρόκριση για τον δεύτερο γύρο.2018_09_07_195201

Την Τετάρτη 29 Αυγούστου, ο Τσιτσιπάς έφυγε σχεδόν «στραγγισμένος» από τον δεύτερο γύρο του US Open, αφού έχασε με 6-4, 6-3, 4-6, 6-3 από τον Ρώσο Ντανιήλ Μεντβέντεφ μετά από έναν σκληρό αγώνα στο ανοιχτό γήπεδο του Flushing Meadows παίζοντας υπό συνθήκες αφόρητης ζέστης και υγρασίας.

«Οι συνθήκες σήμερα - όπως και στον αγώνα του πρώτου γύρου - ήταν πολύ δύσκολες», δήλωσε ο Τσιτσιπάς μετά την ήττα του από τον Μεντβέντεφ στο γήπεδο 10. «Όταν κατάφερα να κερδίσω τον αγώνα του πρώτου γύρου εναντίον του Ισπανού Ρομπρέδο ένιωσα πολύ ανακουφισμένος. Ένιωθα ότι αν το παιχνίδι πήγαινε και σε τέταρτο σετ, τότε δεν θα μπορούσα να ανταπεξέλθω διότι ήμουν πολύ εξαντλημένος εκείνη την ημέρα, δεν είχα ενέργεια. Όμως, με κάποιο τρόπο τα κατάφερα και προετοιμάστηκα για τον αγώνα του δεύτερου γύρου· ωστόσο, δεν ήταν το ίδιο. Ήταν τόσο δύσκολο να παίζεις έξω σήμερα. Ένιωθα όλη αυτή τη ζέστη να έρχεται στο πρόσωπό μου, ένιωθα να καίγομαι».

Η ταχύτητα της ανόδου του Τσιτσιπά μπορεί να μετρηθεί αν συγκρίνει κανείς την περσινή με τη φετινή του εμφάνιση στο US Open. Το περασμένο καλοκαίρι, - ο 19χρονος τότε Τσιτσιπάς - έφτασε στη Νέα Υόρκη όντας νούμερο 161, ενώ φέτος, έλαβε μέρος ως νούμερο 15 της παγκόσμιας κατάταξης. Ωστόσο, φάνηκε ότι παρ’ όλο το ταλέντο του είναι ακόμα εξαιρετικά άπειρος· γεγονός που φάνηκε όχι μόνο στην αδυναμία του να ανταπεξέλθει υπό δύσκολες κλιματικές συνθήκες, αλλά και στη σύγχυση που είχε σχετικά με τους νέους κανονισμούς που εισήγαγε η Ένωση Τένις των Ηνωμένων Πολιτειών.

Και ενώ είναι ακόμα καινούργιος στην ελίτ του αθλήματος, ο Τσιτσιπάς έχει ήδη δείξει ότι είναι ένας από τους πιο ενδιαφέροντες και χαρισματικούς νεαρούς τενίστες που έχει παρακολουθήσει εδώ και χρόνια ο κόσμος του τένις. Η εμπειρία, όμως, είναι αναγκαίος σύμμαχος ώστε να μπορεί κανείς να διατηρεί την κορυφαία απόδοσή του.

Συνεπώς, οι επόμενες αναμετρήσεις του Grand Slam των Ηνωμένων Πολιτειών θα διεξαχθούν χωρίς τον Τσιτσιπά να βρίσκεται ανάμεσα στους διεκδικητές του τίτλου. Ωστόσο, Ραφαέλ Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς παραμένουν σύμφωνα με τη SportingBet, φαβορί για την κατάκτηση του US Open 2018, που ολοκληρώνεται την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments