....

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΥΡΝΑ ΣΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ’60 ;

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΜΕΤΟΧΟΙ;

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΕ.

 

Την στήριξη της Τουριστικής ΑΕ του Δήμου Έδεσσας ζητούν οι εργαζόμενοι της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης εκφράζοντας αγωνία και αγανάκτηση για την πολιτική του Δήμου Έδεσσας που υιοθετεί την κεντρική πολιτική του να γυρίσει η τοπική αυτοδιοίκηση στην δεκαετία του ’60. Οι πολίτες πρέπει να καταλάβουν ότι η σημερινή πολιτική της υποχρηματοδότησης των υπηρεσιών καταστρέφει μεθοδικά και αργά ότι έχει φτιαχτεί από την ίδια την κοινωνία και γυρνάμε πίσω, πολύ πίσω.

 

Στις σημερινές δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, θεμελιώδεις αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ασκούνται μέσω των Δημοτικών Επιχειρήσεων και παρέχονται με τον πλέον αποτελεσματικό και οικονομικό τρόπο, υψηλού επιπέδου αναγκαίες κοινωνικοπρονοιακές  υπηρεσίες μέσω δομών, όπως Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΗΦΗ, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠμΕΑ, ξενώνες, εργαστήρια ΑμΕΑ, κέντρα πρόληψης,  κέντρα πληροφόρησης, περιβαλλοντικά κέντρα, αθλητικοί & πολιτιστικοί χώροι, ωδεία καθώς και πολλές δράσεις χρηματοδοτούμενες στα πλαίσια εθνικών & ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Τυχόν κατάργηση των Δημοτικών Επιχειρήσεων και απόλυση του προσωπικού τους θα ακρωτηριάσει την Αυτοδιοίκηση, θα δυσκολέψει την καθημερινή εξυπηρέτηση του συνόλου των κατοίκων και θα αφήσει αβοήθητους μπροστά στις συνέπειες της κρίσης αυτούς ακριβώς τους πολίτες που έχουν σήμερα τη μεγαλύτερη ανάγκη της κρατικής συνδρομής.

 

Σε καμία δε περίπτωση δεν επιτρέπεται να καταργηθούν οριζόντια νομικά πρόσωπα ή επιχειρήσεις που έχουν συσταθεί με απόφαση των οικείων δημοτικών συμβουλίων. Καλούμε το Δήμο Έδεσσας να μην ακολουθήσει την κυβερνητική πολιτική που έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τα συμφέροντα των πολιτών.

 

Αν και επανειλημμένα το Δημοτικό Συμβούλιο έχει εκφράσει την στήριξη του στις Δημοτικές Επιχειρήσεις και τις δομές του Δήμου, για άλλη μια φορά διαπιστώνουμε  ότι άλλα αποφασίζονται στο συμβούλιο και άλλα εκτελούνται. Μέσα από λογιστικά τερτίπια επιχειρείται η αποδόμηση. Και αυτό είναι ντροπή. Για όλους μας.

 

Δεν θα κουραστούμε να το επαναλαμβάνουμε. Η ΔΗΚΕΔΕ, το ΕΥΖΗΝ, η ΔΕΥΑΕ, η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΕ,  είμαστε ΕΝΑ. Είμαστε Δήμος Έδεσσας. 

 

Όταν δεν μπορείς να κόψεις ένα χέρι κόβεις τα δάκτυλα. Και αυτό γίνεται αυτή τη στιγμή με το επιχειρούμενη κλείσιμο του Κέντρου Καταρρακτών όταν η περίφημη ιδιωτική πρωτοβουλία που ευαγγελίζονται κάποιοι ήδη έχει καταρρεύσει (Ανω Εστία, Λαμαρίνες, Κανναβουργείο, Ξενία,  ΦΟΕ) παραδίδοντας στον καιάδα την πολύτιμη παρουσία της αυτοδιοίκησης, για να σώσουν κάποιοι, δήθεν «managers», τα «πολιτικά» τους τομάρια.

 

Ζητάμε, από τους πολίτες την στήριξη των υπηρεσιών της αυτοδιοίκησης. Δυστυχώς τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής αποδόμησης όταν θα είναι ορατά θα είναι πολύ αργά. Ναι στην βελτίωση της λειτουργίας, όχι στην αποδόμηση και την καταστροφή.

 

Φανταστείτε την Έδεσσας χωρίς τις δομές αυτές της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η Έδεσσα θα πεθαίνει μέρα με τη μέρα. Θα το επιτρέψουμε; Τι είδους τοπική κοινωνία φανταζόμαστε ως πολίτες; Η απάντηση πρέπει να δοθεί τώρα.                                                                                 

Οι εργαζόμενοι στην ΔΗΚΕΔΕ

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments