....

ΣΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΛΑΚΚΟΥΒΑ

 

 

Ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, αναμένεται να υποστεί κυρώσεις, σχετικά με την υπόθεση του πρώην προϊσταμένου των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου που καταδικάστηκε σε 12 μήνες φυλάκιση με αναστολή από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων, καθώς του καταλογίστηκε υπαιτιότητα για θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα που είχε σημειωθεί το Μάρτιο του 2010.

Όπως αναφέρει το κατηγορητήριο, στο τροχαίο δυστύχημα έχασε τη ζωή του ένας 30χρονος αστυνομικός, όταν το μηχανάκι του έπεσε σε λακκούβα κι εξετράπη της πορείας του. Μάλιστα, ο πατέρας του αδικοχαμένου αστυνομικού, Δημήτρης Ανδρουλάκης, μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη μετά την καταδικαστική απόφαση, είχε επισημάνει πως τον Ιανουάριο της ίδιας χρονιάς είχε καταθέσει αναφορά για τη συγκεκριμένη λακκούβα στο Δήμο αλλά, όπως είπε, τότε δεν ενδιαφέρθηκε κανείς.

Κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια δια παραλείψεως, ήταν συνολικά επτά άτομα, ο τότε προϊστάμενος και το συνεργείο του Δήμου, ωστόσο, εκτός από την καταδίκη του τότε προϊσταμένου, το υπόλοιπο συνεργείο κρίθηκε αθώο.

Τον περασμένο Μαϊο, ο τότε προϊστάμενος της τεχνικής υπηρεσίας και ο πρώην δήμαρχος Μανώλης Σκουλάκης καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή, ωστόσο, μετά τις εκλογές του 2014, οπότε εξελέγη δήμαρχος Χανίων ο Τάσος Βάμβουκας, διατήρησε στη θέση του τον τότε προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας ο οποίος είχε καταδικαστεί. Έτσι, ο κ. Βάμβουκας παραπέμπεται στο Πειθαρχικό για το γεγονός ότι δεν αντικατέστησε τον πρώην προϊστάμενο.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments