....

ΣΤΟΠ ΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΜΕ DIESEL - ΣΕ ΠΟΙΑ ΠΟΛΗ

Η πόλη του Μονάχου σχεδιάζει την απαγόρευση οδήγησης ντίζελ σε ζώνες: Ήδη από τον Φεβρουάριο του 2023 θα υπάρξουν περαιτέρω περιορισμοί για τα πετρελαιοκίνητα οχήματα στο Μόναχο. Η περιβαλλοντική ζώνη θα επεκταθεί μέχρι το Mittlerer Ring.

Η πόλη του Μονάχου θέλει να εισαγάγει ζώνες απαγόρευση οδήγησης ντίζελ. Το πρώτο στάδιο του σχεδίου πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή ήδη από την 1η Φεβρουαρίου 2023. Ο λόγος είναι ότι η βαυαρική πρωτεύουσα δεν συμμορφώνεται με τις οριακές τιμές για τις εκπομπές διοξειδίου του αζώτου (NO²).

Στο πρώτο στάδιο, τα πετρελαιοκίνητα οχήματα 4 δεν θα επιτρέπεται πλέον να κυκλοφορούν στη ζώνη χαμηλών εκπομπών. Αυτό θα επεκταθεί στη συνέχεια στο Mittlerer Ring.

 

Από τον Οκτώβριο του 2023, η απαγόρευση οδήγησης θα ισχύσει και για τα πετρελαιοκίνητα οχήματα 5. Αρχικά, θα υπάρξουν εξαιρέσεις για τους κατοίκους, τις βιοτεχνικές επιχειρήσεις και τις εταιρείες παραδόσεων.

Εάν δεν υπάρξει βελτίωση μέχρι τον Απρίλιο του 2024, οι εξαιρέσεις αυτές για τους κατοίκους και τις εταιρείες παραδόσεων θα μπορούσαν επίσης να καταργηθούν. Στη συνέχεια, θα πρέπει να υποβληθούν ξεχωριστές αιτήσεις.

Επιπλέον, η Landshuter Allee πρόκειται να αποκτήσει μια νέα λωρίδα λεωφορείων.

Η Habenschaden πιστεύει ότι οι απαγορεύσεις οδήγησης αποτελούν επιβολή

Η δεύτερη δήμαρχος του Μονάχου Katrin Habenschaden (Πράσινοι) θεωρεί την απαγόρευση οδήγησης με ντίζελ επιβολή. Ταυτόχρονα, όμως, είναι απαράδεκτο “χιλιάδες κάτοικοι του Μονάχου να αναπνέουν καθημερινά καυσαέρια που είναι επικίνδυνα για την υγεία τους”. “Λυπάμαι που έπρεπε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο”.

Υπέρβαση της οριακής τιμής ξανά και ξανά στο Μόναχο

Από το 2010 υπάρχει μια οριακή τιμή NO², η οποία όμως πάντα υπερβαίνεται στο Μόναχο σε ορισμένα σημεία. Αρχικά, η ευθύνη βρισκόταν στη Κυβέρνηση της Βαυαρίας, αλλά στο μεταξύ μεταφέρθηκε στις πόλεις.

Η Deutsche Umwelthilfe (DUH) και η ένωση οικολογικών μεταφορών VCD εκφράζουν ικανοποίηση για τον διακανονισμό που επετεύχθη με τη βαυαρική πρωτεύουσα, αλλά επικρίνουν επίσης την κυβέρνηση του κρατιδίου της Βαυαρίας.

“Εδώ και δώδεκα χρόνια, η Βαυαρία ακολουθεί μια πολιτική υπέρ των αυτοκινητοβιομηχανιών και κατά των πολιτών”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Jürgen Resch, εθνικός διευθυντής του DUH.

“Παρά τις πολλαπλές καταδίκες, η κυβέρνηση του κρατιδίου της Βαυαρίας δεν έχει δείξει καμία διάθεση να προστατεύσει επαρκώς την υγεία των πολιτών της. Αφού ακόμη και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο χρειάστηκε να αποφασίσει κατά της Κυβέρνησης, η Βαυαρία άλλαξε τις αρμοδιότητες για τον έλεγχο της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, ώστε να είναι πλέον υπεύθυνες οι πόλεις”.

Ωστόσο, η απαγόρευση οδήγησης δεν είναι ακόμη οριστικά επίσημη: το δημοτικό συμβούλιο του Μονάχου πρέπει ακόμη να αποφασίσει σχετικά με τη συμφωνία στις 26 Οκτωβρίου.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments