....

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ: ΑΠΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΤΩΝ ΕΥΖΩΝΩΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ (VIDEO PHOTOS)

Με 50 τρακτέρ και ισάριθμα αγροτικά οχήματα, οι αγρότες του νομού Κιλκίς, ξεκίνησαν τις συμβολικές κινητοποιήσεις τους.

 

Μέχρι τις 15.00 θα κρατούν κλειστό το τελωνείο των Ευζώνων στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του Δήμου Παιονίας, Νομού Κιλκίς, αλλά «εφόσον κριθεί απαραίτητο θα ανοίγουμε για την αποσυμφόρηση ενδεχόμενης κίνησης», τόνισε μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του σωματείου τους, Θωμάς Καρυπίδης. 

 

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του Δήμου Παιονίας, έφτασαν στο τελωνείο των Ευζώνων στις 12 το μεσημέρι.

«Η συμμετοχή στην συμβολική κινητοποίηση είναι αυτή που ζητήσαμε. Είμαστε περί τα 50 τρακτέρ και άλλα τόσο αγροτικά οχήματα» τόνισε ο κ. Καρυπίδης, προσθέτοντας: «Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε πρόβλημα, απλώς να στείλουμε το μήνυμα ότι είμαστε εδώ σε εγρήγορση και παρακολουθούμε τα τεκταινόμενα, όσες δουλειές και αν έχουμε», πρόσθεσε.

Υπογραμμίζεται ότι ο Δήμος Παιονίας αποτελείται απο 32 χωριά και αυτοί που κάνουν δήλωσε ΟΣΔΕ υπερβαίνουν τους 4.000.

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του νομού Κιλκίς, έβγαλαν σήμερα Σάββατο (03/12) τα τρακτέρ τους στους δρόμους με στόχο να υπενθυμίσουν στην ελληνική κυβέρνηση ότι οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα παραμένουν σε εγρήγορση και δεν προτίθενται να μείνουν αμέτοχοι στην πολιτική που ακολουθείται και οδηγεί στον αφανισμό τους.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Καρυπίδης επισήμανε «αυτό που ανέφερα ότι θα πάμε στην Ειδομένη να στήσουμε καταυλισμό δεν είναι κάτι που θα γίνει τις επόμενες ημέρες. Στις 17/12 η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων έχει ολομέλεια. Στη διάρκειά της θα συζητήσουμε για τις επόμενες κινήσεις μας ως πρωτογενής τομέας, οι επόμενες και αναμένονται μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς».

Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται για τη μείωση κατά 50% της εξισωτικής αποζημίωσης επειδή τριπλασιάστηκε ο αριθμός των δικαιούχων. Επίσης, οι επαγγελματίες αγρότες δεν περιλαμβάνονται στις διατάξεις περί ακατάσχετου λογαριασμού, τη στιγμή που, όπως αναφέρουν, το 80% των αγροτών-κτηνοτρόφων έχει λογαριασμό είτε προς κατάσχεση είτε δεσμευμένο από εφορία, ταμεία και τρίτους. Επιπλέον, το ασφαλιστικό ζήτημα, με την κατάργηση του ΟΓΑ, αποτελεί ένα από τα ζητήματα που «εξοργίζουν» τους ανθρώπους του κλάδου, σύμφωνα με τον κ. Καρυπίδης.

Τη Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016, αγρότες και κτηνοτρόφοι της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων των περιοχών Φαρσάλων, Καρδίτσας, Τρικάλων και Λάρισας θα πραγματοποιήσουν συμβολικές κινητοποιήσεις στα κατά τόπους υποκαταστήματα του ΟΠΕΚΕΠΕ, ΕΛΓΑ και ΔΕΗ.

Για τις 15 του τρέχοντος μήνα, οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα της Δυτικής Μακεδονίας αναμένεται να προχωρήσουν σε αποκλεισμό λίγων ωρών του ΕΛΓΑ στην Κοζάνη.



Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments