....

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΙΚΑΛΥΨΗ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΙΣΟΠΕΔΩΘΕΙ ΤΟ ΑΜΑΤΡΙΤΣΕ (VIDEO)

- Σύμφωνα με τα στοιχεία και έγγραφα που δημοσιεύει η “L' Espresso”, στο σχέδιο της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αματρίτσε, προβλέπονταν η καταστροφή και οι κίνδυνοι για τους κατοίκους του, σε περίπτωση σεισμού
- Αυξάνεται συνεχώς ο απολογισμός των νεκρών από τον φονικό σεισμό 6,2 ρίχτερ που έπληξε την κεντρική Ιταλία, τα ξημερώματα της Τετάρτης
- 388 τραυματίες εκ των οποίων οι 40 σε κρίσιμη κατάσταση
- Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τις πληγείσες περιοχές

Σεισμός υγκλονιστική αποκάλυψη: Ήξεραν ότι θα ισοπεδωθεί το Αματρίτσε! Στουςοι νεκοί

 

Συγκλονίζουν τα αποκαλυπτικά έγγραφα που δημοσιεύει σήμερα η “L' Espresso” για το χωριό Αματρίτσε, δύο ημέρες μετά τον φονικό σεισμό 6,2 Ρίχτερ που “χτύπησε” την κεντρική Ιταλία και κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 278 ανθρώπους.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ιταλικού περιοδικού, στο σχέδιο που είχε εκπονήσει η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αματρίτσε, προβλέπονταν η καταστροφή και οι κίνδυνοι για τους κατοίκους του, σε περίπτωση σεισμού.

 

 

“Είναι όλα γραμμένα στη σελίδα 18 του εγγράφου που κάθε δημοτική αρχή πρέπει να προετοιμαστεί. Ήταν γνωστοί οι κίνδυνοι. Και, όπως είδαμε με τον σεισμό της 24ης Αυγούστου, δεν έγινε τίποτα για να αποφευχθούν”, αναφέρει ο συντάκτης του άρθρου.
Και προσθέτει πως οι κίνδυνοι ήταν ορατοί “ειδικά σε μικρές πόλεις ακόμη και στην πρωτεύουσα, η οποία χαρακτηρίζεται από στενούς δρόμους χωρίς ανοιχτούς χώρους”.

Στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της L'espresso, τονίζεται ακόμη πως τα περισσότερα κτίρια χρονολογούνται από τον 19ο αιώνα και όποιες παρεμβάσεις ανακαίνισης έγιναν, ήταν τον... προηγούμενο αιώνα.

"Οι παρεμβάσεις με οπλισμένο σκυρόδεμα έγιναν μετά το 1960, ως εκ τούτου, ο σεισμικός κίνδυνος είναι υψηλός κάτι που μαρτυρούν και οι ζημιές που προκλήθηκαν σε δημόσια και ιδιωτικά κτίρια με το σεισμό του 1979 και του 2009, στην Ακουίλα".

Ο συντάκτης του ρεπορτάζ σημειώνει ακόμη ότι η τυπολογία κατασκευής των κτιρίων επηρεάζουν την ευπάθεια των κτισμάτων με "πιθανούς κινδύνους για τον πληθυσμό".

Παγίδες όμως είναι και οι δρόμοι: "Συχνά η πρόσβαση και η έξοδος γίνεται μόνο από έναν δρόμο. Ως εκ τούτου θα έπρεπε να βελτιωθούν τα σχέδια οδικής ασφάλειας σε περίπτωση φυσικής καταστροφής".

Το σχέδιο έκτακτης ανάγκης της Πολιτικής Προστασίας προέβλεπε ακόμη και την ισοπέδωση του ξενοδοχείου Ρώμη το οποίο όντως καταστράφηκε καταπλακώνοντας τουλάχιστον 4 τουρίστες. Οπως αναφέρει η το ιταλικό περιοδικό ήταν από τα κτίρια που είχαν την υψηλότερη υδρογεωλογική αστάθεια.

"Τα προσχωσιγενή, αμμοπηλώδη εδάφη στα οποία έχουν τοποθετηθεί πιο συμπαγείς δομές, τα καθιστούν γενικά ασταθή. Ωστόσο, επισημαίνεται η ανάγκη, από την πλευρά της δημοτικής υπηρεσίας, να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στην έγκριση δημοσίων και ιδιωτικών σχεδίων, και να τα υποβάλλει σε γεωτεχνική και γεωλογική έκθεση που θα εγγυάται τη λειτουργικότητα στο σύνολο σχεδίου-εδαφών για τη διατήρηση της σταθερότητάς τους", λέει το σχετικό έγγραφο.


 

 

Αυξάνονται συνεχώς οι νεκροί

 

Σε 278 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τον φονικό σεισμό που έπληξε την κεντρική Ιταλία, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Rai.
Η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας παράλληλα τόνισε πως 388 άνθρωποι νοσηλεύονται για τραυματισμούς που υπέστησαν σε νοσοκομεία κα οι 40 από αυτούς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, 2.500 άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι από τον πιο φονικό σεισμό που έπληξε την χώρα από το 2009.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τις πληγείσες περιοχές έπειτα από την έκτακτη σύγκληση του υπουργικού συμβουλίου αργά χθες, εγκρίνοντας μια πρώτη χορήγηση 50 εκατομμυρίων ευρώ για επείγουσα βοήθεια.

Πηγή: L' Espresso

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments