....

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΤΕΛΩΝ ΕΠΕΙΔΗ ΕΒΓΑΖΑΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ (VIDEO)

 
Γυναίκες μοντέλα με περισσότερους από 100.000 follower στο Instagram είναι ανάμεσα στα άτομα που τέθηκαν υπό κράτηση, γιατί παραβίασαν τους κανονισμούς που επιβάλλουν να φορούν μαντήλα (Pics+Vid)

Το κράτος του Ιράν συνέλαβε κοπέλες που εργάζονταν ως μοντέλα και τις εξανάγκασε να απολογηθούν δημοσίως επειδή δημοσίευσαν στο διαδίκτυο φωτογραφίες τους στις οποίες απεικονίζονται χωρίς μαντήλα.

 

Πρόκειται για μια ευρεία επιχείρηση κατά του μόντελινγκ που διετάχθη από τις δικαστικές αρχές. Συνολικά, οι αρχές συνέλαβαν οκτώ άτομα για "αντι-ισλαμικές" δραστηριότητες.

Γυναίκες μοντέλα με περισσότερους από 100.000 followers στο Instagram είναι ανάμεσα στα άτομα που τέθηκαν υπό κράτηση, με την δικαιολογία πως παραβίασαν τους κανονισμούς που επιβάλλουν να φορούν μαντήλα. Ανάμεσα τους και η Elnaz Golrokh που είναι ιδιαιτέρως διάσημη στη χώρα της.

Η Elnaz Golrokh, make up artist και μοντέλο:

 

 

Μάλιστα, ξεκίνησαν διαδικασίες με τις οποίες διώκονται και όσοι εμπλέκονται, κομμωτές και φωτογράφοι. Οι αρχές εξετάζουν τις περιπτώσεις 170 πρακτορείων, στα οποία εργάζονται 59 φωτογράφοι και μακιγιέρ, 58 μοντέλα και 51 σχεδιαστές και στυλίστες.

 

Η βιομηχανία της μόδας ανθεί στο Ιράν τα τελευταία δύο έτη, μετά από θρησκευτικό διάταγμα του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεϊ, όπου αναφέρει ότι το μόντελινγκ είναι επιτρεπτό από το Ισλάμ, κίνηση που οδήγησε σε εβδομάδες μόδας και επιδείξεις σε όλη τη χώρα.

 

Πολλά μοντέλα άρχισαν να λειτουργούν ανεξάρτητα, εκτός των αδειοδοτημένων πρακτορείων, βασιζόμενα κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάτι που είδαν με κακό μάτι οι "σκληροπυρηνικοί" στο Ιράν και συστάθηκε ειδική επιτροπή για την παρακολούθησή τους.

 

 

"Ο εχθρός προσπαθεί να εισβάλει στο μυαλό των νέων μας. Επενδύουν διαδικτυακά μέσω σεξουαλικών θεαμάτων και την υπόσχεση οικονομικών κερδών", είπε ο γενικός εισαγγελέας της Τεχεράνης σχολιάζοντας τις επιχειρήσεις υπό τον κωδικό Spider I και II.

 

Το Πολίτευμα του Ιράν είναι η Ισλαμική Δημοκρατία και οι γυναίκες υποχρεούνται δια νόμου να καλύπτουν τα μαλλιά τους από το 1979.

 

Η Niloofar Behboudi:

 

 

Το μοντέλο, η Elham Arab, εξέφρασε μεταμέλεια για τη δράση της και τις φωτογραφίες που δημοσίευσε στο διαδίκτυο, χωρίς να έχει διευκρινηστεί αν η ομολογία ήταν υπό πίεση, δηλαδή μιας πρακτικής των ιρανικών δικαστικών αρχών.

Η ταυτότητα των συλληφθέντων δεν αποκαλύφθηκε, ενώ ορισμένα από τα μοντέλα αφέθηκαν ελεύθερα, με εγγύηση. Τουλάχιστον δύο έχουν εγκαταλείψει τη χώρα, όπως αναφέρει ο Guardian.

 

 

 

 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments