....

ΣΥΛΛΟΓΟΣ. Α'ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ : ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ (PHOTOS)

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης Έδεσσας πραγματοποίησε την Παρασκευή 20 Μαϊου, στην αίθουσα Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, μια σεμνή εκδήλωση Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου με θέμα: «Τα παιδιά στη Γενοκτονία».

Παρευρέθηκαν, εκπρόσωπος της Μητρόπολης, ο αντιπ/χης Ν.Πέλλας, εκπρόσωπος του Δημάρχου Έδεσσας, εκπρόσωπος του Δ/ντη Α/θμιας Εκπ/σης Πέλλας, εκπρόσωποι τοπικής αυτοδιοίκησης και πολιτιστικών συλλόγων του Νομού μας, γονείς και πλήθος θεατών που έκαναν έκδηλη την παρουσία τους και τη συγκίνησή τους.

Προσκεκλημένος κεντρικός ομιλητής ήταν ο Θεοφάνης Μαλκίδης διδάκτωρ Κοινωνικών Επιστημών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης με θέμα της ομιλίας του: «Γενοκτονία και Εκπαίδευση». Η συμμετοχή των μαθητών και εκπαιδευτικών του 1ου, 2ου κα 9ου Δημοτικών Σχολείων Έδεσσας, με θεατρικά δρώμενα αναβίωσαν μνήμες, σε κείμενα της Ροζαλίας Γαβριηλίδου με εισαγωγικές ιστορικές αναδρομές που αφηγήθηκε η Αναστασία Μαχαιρίδου.

Ρίγη συγκίνησης σκόρπισε η  επιστολή του μελλοθάνατου Σοφοκλή Παπαδάκη, που ανέγνωσε ο εκπ/κός Κοσμάς Τσίναλης. Απόσπασμα από την Καμπάνα του Πόντου του Φίλωνα Κτενίδη ανέγνωσε η Ροζαλία Γαβριηλίδου. Στη λύρα συνόδευε ο Γιώργος Χαραλαμπίδης.

Με ζωγραφιές, κατασκευές και τραγούδι συμμετείχαν τα Νηπιαγωγεία Σεβαστιανών, Άγρα και Φλαμουριάς.

Η Εκδήλωση Μνήμης είχε ως στόχο  την κατανόηση της φύσης μιας Γενοκτονίας και την έκφραση συναισθημάτων από τα παιδιά που προσέγγισαν την ιστορική αλήθεια με τα δικά τους μάτια.

Την εκδήλωση προλόγισε η Πρόεδρος του Συλλόγου Μαρία Λαμπρίδου, ενώ την ευθύνη της  παρουσίασης είχε  η Γ.Γ. του Συλλόγου Ευγενία Διαμαντίδου.

Για το Δ.Σ.

       Η Πρόεδρος                                                          Η Γενική Γραμματέας

 

           Λαμπρίδου Μαρία                                               Διαμαντίδου Ευγενία

 

 

 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments