....

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΜΕ 21 ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ

Συνάντηση του Προέδρου  του ΠΑΣΟΚ  Ευάγγελου Βενιζέλου με 21 εκπροσώπους Επαγγελματικών Επιμελητηρίων από όλη τη χώρα, που προέρχονται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και της ευρύτερης

δημοκρατικής παράταξης  πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 26 Αυγούστου.  

Στη συνάντηση συμμετείχαν  επίσης από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, ο Θάνος Μωραΐτης, Βουλευτής υπεύθυνος για θέματα Ανάπτυξης στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, ο Στέφανος Κομνηνός, Γ.Γ. Εμπορίου, ο Πέτρος Σελέκος, Γ.Γ. Στρατηγικών Επενδύσεων, ο Γιώργος Φραγκίδης, Γραμματέας του Τομέα ΕΒΕ του ΠΑΣΟΚ, ο Χρήστος Πρωτόπαπας, υπεύθυνος του τομέα  παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου και ο Δημήτρης Καρύδης Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος.
Βασικό θέμα της συνάντησης, όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Χατζηθεοδοσίου Γιάννης, ήταν η βιωσιμότητα των Επιμελητηρίων, η οποία αποδυναμώνεται από την εφαρμογή της μη υποχρεωτικότητας στις συνδρομές των μελών τους. Συζητήθηκαν επίσης θέματα φορολογικής και ασφαλιστικής πολιτικής, καθώς και θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.  

Οι εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων επεσήμαναν την ευρωπαϊκή εμπειρία, όπου στη Γερμανία έχει θεσμοθετηθεί η υποχρεωτικότητα, ενώ στην Ισπανία, που την είχαν καταργήσει, αναγκάστηκαν να την επαναφέρουν.

Επίσης, κατατέθηκαν οικονομικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το 94% των ελληνικών επιχειρήσεων πληρώνει 40€ ετησίως συνδρομή, άρα αυτή δεν αποτελεί πραγματική επιβάρυνση για τις επιχειρήσεις.  

Στο  πλαίσιο αυτό, κατά τη διάρκεια της ημερίδας  «Η ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ», που οργανώθηκε σήμερα με πρωτοβουλία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας  Οδυσσέας  Κωνσταντινόπουλος εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, επεσήμανε  ότι το θέμα της κατάργησης της υποχρεωτικότητας πρέπει να επανεξεταστεί. Προσέθεσε ότι το όλο ζήτημα θα τεθεί στην προσεχή συνάντηση (Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014) αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νίκο Δένδια, κατά την οποία θα προταθεί η αναβολή της άρσης της υποχρεωτικότητας για ένα χρονικό διάστημα, ώστε να προετοιμαστούν τα Επιμελητήρια για το νέο αναπτυξιακό μοντέλο και το ρόλο τους ως συμβούλων της Πολιτείας. Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η ανάγκη εκσυγχρονισμού των Επιμελητηρίων, ώστε να παρέχουν σύγχρονες υπηρεσίες στα μέλη τους, προκειμένου  να καταστούν κέντρα ανάπτυξης για τις περιοχές τους, στηρίζοντας  τις αναγκαίες διαρθρωτικές και  θεσμικές αλλαγές για την οικονομική ανάπτυξη του τόπου .

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments