....

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΟΝΕ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

 

 

 

Το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 20:00 πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών, από τον Εκπολιτιστικό Όμιλο Γιαννιτσών “Η ΠΕΛΛΑ”, μεγαλειώδης συναυλία, σε συνεργασία με το Δήμο Πέλλας, τη ΔΗΚΕΠΑΠ, την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος (Σ.Ο.ΝΕ) υπό τη διεύθυνση του Ευάγγελου Αραμπατζή.

Η Σ.ΟΝ.Ε έφτασε στην πόλη των Γιαννιτσών το μεσημέρι του Σαββάτου και της επιφυλάχθηκε θερμή υποδοχή στο Πνευματικό κέντρο της πόλης από τον πρόεδρο της ΔΗΚΕΠΑΠ κ. Απόστολο Φάκα, τον Περιφερειακό σύμβουλο κ. Ιωάννη Ανδρίτσο και τον πρόεδρο του ΕΟΓ Η ΠΕΛΛΑ κ. Δόντσιο με το ΔΣ οι οποίοι  τους καλωσόρισαν, παρουσία χορευτών του εφηβικού τμήματος του Ομίλου, φίλων και γονέων.

Οι μουσικοί, του Ομίλου κατά την υποδοχή παιάνισαν το παραδοσιακό εμβατήριο “Μακεδονία ξακουστή” και  αμέσως μετά το εφηβικό τμήμα παρουσίασε  τους χορούς, συρτό Μακεδονίας, Ράικο και Λεβέντικο (πουστσένο). Σκοπός της υποδοχής ήταν αφενός μεν να εκφραστεί η εκτίμηση και η αγάπη προς το Μαέστρο Ευάγγελο Αραμπατζή, τους τραγουδιστές και τα μέλη της ορχήστρας (Νέοι μουσικοί απ’ όλη την Ελλάδα) για τη συμμετοχή τους στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας αφετέρου δε να γνωρίσουν λίγα πράγματα για την πόλη των Γιαννιτσών και τους κατοίκους της, που τους φιλοξενούσε για τρίτη φορά. Τα παιδιά της Σ.Ο.Ν.Ε ενθουσιάστηκαν με την υποδοχή και μετά από την σύντομη δεξίωση που ακολούθησε ξεκίνησαν να ετοιμάζονται για την συναυλία.

Η συναυλία ξεκίνησε σύμφωνα με το πρόγραμμα με σύντομο χαιρετισμό του προέδρου του ομίλου κ. Γ. Δόντσιου, ο οποίος είπε ότι:

«Σε εποχές κατά τις οποίες δοκιμάζονται, ευτελίζονται και απαξιώνονται οι ανθρωπιστικές, κοινωνικές και ηθικές αξίες,  στο όνομα του κέρδους και  της δήθεν κοινωνικής προόδου και της παγκοσμιοποίησης, σε ημέρες που κι αυτά τα δελτία ειδήσεων έχουν καταντήσει ζώνες ακατάλληλου θεάματος  για μικρούς και μεγάλους, εμείς, από τον Ε.Ο.Γ. «Η ΠΕΛΛΑ»,  απόψε,  επιλέξαμε τον πιο εύσχημο τρόπο να προσφέρουμε στα Γιαννιτσά και στον καθένα από σας την ευκαιρία να περάσετε μια βραδιά ιδιαίτερα ευχάριστη.  Να σας χαρίσουμε δυο ώρες γεμάτες μουσικής απόλαυσης, ακουστικής ευεξίας και ψυχικής αγαλλίασης. Κι όλα αυτά,  γιατί  απόψε έχουμε την ιδιαίτερη χαρά και την τιμή να φιλοξενούμε στην πόλη μας και να παρουσιάσουμε στο φιλόμουσο κοινό της, για τρίτη φορά από το 2014, την Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδας.

Η επιλογή δεν ήταν τυχαία. Προέκυψε μετά από την απαίτηση πολλών μελών μας και φίλων του Ομίλου, οι οποίοι γνωρίζοντας τη μουσική πορεία και την προσφορά της Σ.Ο.Ν.Ε., την εξαίρετη ποικιλία και την υψηλή ποιότητα του μουσικού της ρεπερτορίου, μας ζήτησαν να την προσκαλέσουμε. 

Ο Όμιλός μας στα 53 χρόνια της πορείας του έχει να επιδείξει  πλούσια και πολυεπίπεδη δραστηριότητα, συνεισφέροντας σημαντικά στην πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας, δίνοντας την ευκαιρία στους Γιαννιτσώτες να έρθουν σε επαφή με ανθρώπους της τέχνης και του πνεύματος.

 Πενήντα τρία χρόνια αδιάκοπης ενεργού δράσης, πνευματικής προσφοράς και πολιτιστικής παρουσίας

Πενήντα τρία χρόνια αδιάκοπων προσπαθειών για την καλλιέργεια, την προστασία  και την διάδοση  των γραμμάτων, των καλών τεχνών και των επιστημών, την ανάδειξη και προβολή της τοπικής ιστορίας και παράδοσης και στην πολιτιστική και πνευματική αναβάθμιση  του τόπου μας.

Πενήντα τρία χρόνια κοντά στους νέους του τόπου μας,  προσφέροντάς τους ευκαιρίες και δυνατότητες να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο τον ελεύθερο χρόνο τους, το ταλέντο τους και τις ανησυχίες τους.

Η νέα πραγματικότητα που προέκυψε για τη χώρα μας, δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστη και την πόλη μας. Ο Όμιλος «ΠΕΛΛΑ», θεωρώντας ότι υπάρχει ανάγκη ο καθένας να πράξει αυτό που μπορεί και οφείλει,  και ότι η συλλογικότητα είναι ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος για τον σκοπό αυτό, έκρινε ότι θα έπρεπε να  συνεχίσει τις δραστηριότητές του σαν αυτές που είχε αναπτύξει στο παρελθόν, ώστε να βοηθήσει προς την εύρεση διεξόδων από την κρίση. Γιατί, όπως αναφέρει ο ποιητής Γιώργος Σεφέρης, «Σ᾿ αυτό τον κόσμο, που ολοένα στενεύει, ὁ καθένας μας χρειάζεται όλους τους άλλους. Πρέπει ν᾿ αναζητήσουμε τον άνθρωπο, όπου και να βρίσκεται».

     Γι΄ αυτούς τους λόγους θεωρούμε, ότι η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος, με τη μουσική της πανδαισία, είναι ο πιο πρόσφορος τρόπος για να δημιουργηθεί η κατάλληλη ατμόσφαιρα και για να μας προσφέρει τις μουσικές απολαυστικές στιγμές, που τόση ανάγκη έχουμε όλοι, και ταυτόχρονα γίνουμε όλοι κοινωνοί της ελπίδας που η ΣΟΝΕ προσφέρει από τη στιγμή της δημιουργίας της και συμμετοχής της σε εκδηλώσεις, όπως η σημερινή, για να μη νομίζουμε,  όπως γράφει ο Ζιλπέρ Σινουέ, πως τα αστέρια έσβησαν, επειδή συννέφιασε ο ουρανός. Και τα αστέρια της ΣΟΝΕ εξακολουθούν να προσφέρουν όχι μόνο τη χαρά της μουσικής αλλά και την ελπίδα ότι τα πράγματα μπορούν να βελτιωθούν μέσα από τη δημιουργικότητα, τη συνεργασία και τη φαντασία.

Είναι νέοι μουσικοί από όλη την Ελλάδα, που έχουν ενώσει αρμονικά τις δυνάμεις και τις ικανότητές τους, που διακρίνονται για την άψογη συνεργασία και τις επιδόσεις τους, υπό την διεύθυνση του κ. Ευάγγελου Αραμπατζή και διοργανώνουν ανιδιοτελώς φιλανθρωπικές συναυλίες σε όλη την Ελλάδα».

Το φουαγιέ του Θεάτρου  κοσμήθηκε  με πανέμορφα έργα ζωγραφικής της «Κιβωτού Ολιστικής παιδείας των Ενόπλων Δυνάμεων» όπου είχε την ευκαιρία να τα θαυμάσει το κοινό  της πόλης  παρουσία των  δημιουργών του

  Η συναυλία της Σ.Ο.Ν.Ε ήταν όπως αναμένονταν εξαιρετική, με γνωστά κομμάτια του ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου, ενθουσίασε και συγκίνησε το κοινό στο κατάμεστο πνευματικό κέντρο. Μετά το πέρας της εκδήλωσης επιδόθηκαν αναμνηστικά δώρα και διπλώματα ενώ ο εμπνευστής και μαέστρος της Σ.ΟΝ.Ε κ. Ευάγγελος Αραμπατζής ευχαρίστησε με θερμά λόγια τον ΕΟΓ “Η ΠΕΛΛΑ” για την φιλοξενία του αλλά και για την συνολική του στήριξη προς τη Σ.ΟΝ.Ε με την οποία ο όμιλος συνδέεται πλέον με άρρηκτους δεσμούς φιλίας.

 Στην εκδήλωση παρευρέθηκε πλήθος ευυπόληπτων προσωπικοτήτων της πόλης από τον πολιτικό, καλλιτεχνικό και επιχειρηματικό τομέα, όπως και από την Εκκλησία και τη Στρατιωτική Ηγεσία.

Συμμετείχαν:  Ο τενόρος Σταύρος Σαλαμπασόπουλος.

                          Φιλική συμμετοχή  Άσπα Μαυρίδου.

         και οι τραγουδιστές της Σ.Ο.Ν.Ε Έλενα Τιτίρλα και Νικόλας Σαββίδης,οι  οποίοι ερμήνευσαν γνώριμα τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε, κορυφαίων Ελλήνων και ξένων συνθετών μαγεύοντας  τους θεατές.

Επιμέλεια & Παραγωγή: Unplugged Studio

Διοργάνωση: Εκπολιτιστικός Όμιλος Γιαννιτσών “ Η ΠΕΛΛΑ”   

ΜΕ ΤΙΜΗ ΤΟ ΔΣ

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments