....

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΚΑΡΥΠΙΔΗ ΠΡΩΗΝ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

        ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ Α.Ε.Ε.Ε.»

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 32, Τ.Κ. 54637  ΤΗΛ. 2310 268673

Email: enosiemporiothess@gmail.com

http: //emporoupallilos.blogspot.gr

 

ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ, ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ!

 

Συναδέλφισσες συνάδελφοι, στις επιχειρήσεις  «ΑΦΟΙ ΚΑΡΥΠΙΔΗ»,

Εργαζόμενοι στο εμπόριο αλλά και σε όλους τους κλάδους,

 

Ο αγώνας  για να μη χάσουμε τα δεδουλευμένα μας, τη δουλειά μας, είναι πολύμηνος, πολύμορφος και φυσικά επίπονος για όλους μας κάτω από το βάρος των οικογενειακών αναγκών μας. 

 

Συνεχίζουμε  συσπειρωμένοι στο σωματείο μας  που όλο το προηγούμενο διάστημα με συλλογικές αποφάσεις, μπαίνει μπροστά, αγωνίζεται, υπερασπίζει το δικαίωμά μας στη δουλειά, το δικαίωμα στη ζωή που μας αξίζει.

 

Συνεχίζουμε παρά την πρωτοφανή κίνηση που έκανε η επιχείρηση «ΑΦΟΙ ΚΑΡΥΠΙΔΗ» (πρώην ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ) την Πέμπτη 24 Νοέμβρη καλώντας τους εναπομείναντες εργαζόμενους μέσα στα καταστήματα, να βγουν σε επίσχεση εργασίας χρησιμοποιώντας αστείες δικαιολογίες. Οι «τεχνικοί λόγοι» ή αναβολή της συνάντησης στην επιθεώρηση εργασίας ώστε «να ενημερωθούν πληρέστερα και να φέρουν στοιχεία για την συμφωνία» δε δίνουν κανένα δικαίωμα στην εργοδοσία να λερώνει αγωνιστικές πρωτοβουλίες που το προηγούμενο διάστημα τις πολέμησε χτυπώντας το Πανελλαδικό Σωματείο. Η επίσχεση εργασίας είναι δικαίωμα των εργαζόμενων, στο αγώνα για τη διασφάλιση του μεροκάματου και των δεδουλευμένων και όχι εργαλείο και παιχνίδι της εργοδοσίας.

 

Συνεχίζουμε γιατί ξέρουμε ότι ο εργοδότης μας προσπαθεί να επιβάλει «σιγή ιχθύος», να μας διώξει από τα καταστήματα κατά την μεταβίβαση της επιχείρησης, κάτι που δεν μπόρεσε να το πετύχει μήνες τώρα, αφού υπήρχε έντονη αντίδραση και διεκδίκηση από το Πανελλαδικό Σωματείο και τους εργαζόμενους που ήταν ήδη σε επίσχεση.

 

Συνεχίζουμε  γιατί ξέρουμε ότι ο νέος επιχειρηματίας θέλει να μας ξεφορτωθεί διότι η επένδυσή του απαιτεί φτηνούς εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, όπως του εξασφαλίζει το νέο αντεργατικό πλαίσιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

 

Συνεχίζουμε τους αγώνες ενάντια στην κυβέρνηση που χορεύει στο τέμπο της  εργοδοσίας καθώς με τη σειρά της τις προηγούμενες μέρες παρότρυνε τους εργαζόμενους να κάνουν επίσχεση εργασίας. Προσπαθεί να χρυσώσει το χάπι της ανεργίας σε 1400 εργαζόμενους με ένα επίδομα φτώχειας (επίσχεσης) και ένα βοήθημα 1000 ευρώ που θα δοθεί αν θα δοθεί κάποια στιγμή στο μέλλον. Δεν είμαστε ιθαγενείς, δεν μας ξεγελούν τα καθρεφτάκια. Την ίδια στιγμή που αγωνιούμε για τη δουλειά μας, φέρνει νέα άγρια μέτρα που τσακίζουν τις ζωές μας. 

Συνεχίζουμε διότι 1400 εργαζόμενοι της εταιρείας είμαστε απλήρωτοι επί 8-9 μήνες, στερούμαστε καθημερινά τα απαραίτητα, γιατί αυτό απαιτεί η «ανάπτυξη» και η «πολύπλευρη επιχειρηματικότητα» της «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ» και των άλλων επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται και ανταγωνίζονται στο λιανικό εμπόριο τροφίμων. Την ίδια στιγμή που βρισκόμαστε στα όρια της εξαθλίωσης και της απόγνωσης, ο Καρυπίδης βρήκε εκατομμύρια ευρώ  για να «επενδύσει» στο ελληνικό ποδόσφαιρο ενώ άλλοι επιχειρηματικοί όμιλοι συσσωρεύουν κέρδη με τη στυγνή εκμετάλλευση των εργαζόμενων και των στραγγαλισμό των μικρών εμπόρων στα πλαίσια του ανταγωνισμού.

 

Συνεχίζουμε γιατί είναι παραπάνω από νόμιμο, είναι δίκαιο, όλοι οι εργαζόμενοι να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους και φυσικά να έχουν την εργασία τους σε όποια συνέχιση της επιχείρησης (πώληση, μεταβίβαση, συμφωνία). 

 

Συνεχίζουμε με τις αποφάσεις που θα πάρουμε στη Γενική μας Συνέλευση τον αγώνα μας, ενάντια σε όλα αυτά τα μέτρα που έχουν περάσει το προηγούμενο διάστημα και όσα είναι προ των πυλών, για τις εργασιακές σχέσεις, για την περιβόητη «δίκαιη ανάπτυξη» θέλοντας να μας πείσουν ότι από την αύξηση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων θα έχουμε κι εμείς όφελος. Το επόμενο διάστημα που θα ενταθεί η επίθεση της εταιρείας δηλώνουμε ότι δεν θα υποχωρήσουμε από τα αιτήματά μας. Συμπαραστάτες μας σε όλο τον αγώνα μας ήταν και είναι η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης, σωματεία που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ, λαϊκές επιτροπές και μαζικοί φορείς.

 

Κανένας εργαζόμενος στον Καρυπίδη να μην παρασυρθεί από τις σειρήνες της εργοδοσίας και να προδώσει τον πολύμηνο αγώνα που έχουμε ξεκινήσει. Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι για να κάνει πράξη ο Καρυπίδης τα σχέδια του. Οι τελευταίες εξελίξεις και η πείρα που συγκεντρώνεται δικαιώνουν τη δράση του σωματείου, την αταλάντευτη στάση του απέναντι στις ψεύτικες υποσχέσεις της εργοδοσίας και την στάση αναμονής και εφησυχασμού που καλλιεργούσε η κυβέρνηση.

 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν πιο ενεργά στον αγώνα, στην περιφρούρηση του. Όσοι ως σήμερα δεν είχαν επιλέξει το δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης να πάρουν θέση δίπλα στο σωματείο για να παλέψουμε μαζί, για δουλειά με δικαιώματα, με μισθό που θα καλύπτει τις ανάγκες μας, για μια αξιοπρεπή ζωή.

 

Η επιλογή μας για συνέχιση των κινητοποιήσεων μας είναι η μόνη λύση που έχουμε σήμερα. Καλούμε τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς, όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουν πιο αποφασιστικά τον αγώνα μας.

 

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας!

Την διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας!

 

 

Το

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments