....

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΛΟΥΔΙΑ

Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: Άμεση προτεραιότητα στα αναγκαία έργα ώστε να μην υπάρχει απώλεια εισοδήματος

και κίνδυνος για τους παρόχθιους οικισμούς και ιδιοκτησίες

Στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εργασίας για την προώθηση των αναγκαίων έργων καθαρισμού και διευθέτησης του ποταμού Λουδία ο οποίος παρουσιάζει σημεία κορεσμού από τα φερτά υλικά, τη συσσώρευση κορμοπλεγμάτων και τη ραγδαία αύξηση των ποσοτήτων νερού που καταλήγουν στη λεκάνη λόγω βιομηχανικών και αστικών χρήσεων, αλλά και των καταρρακτωδών βροχών που πλήττουν την περιοχή τους τελευταίους μήνες. Στη σύσκεψη προήδρευσε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης ενώ ήταν παρόντες εκπρόσωποι των Τοπικών Οργανισμών Έγγειων Βελτιώσεων Κρύας Βρύσης, Ακρολίμνης, Σκυλιτσίου, Σταυρού, Νησίου, Σχοινά, Γιαννιτσών, Καρυώτισσας και Αλεξάνδρειας καθώς, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Χρ. Μπιμπίτσος και υπηρεσιακά στελέχη με αρμοδιότητα στα τεχνικά έργα, οι κκ. Στ. Αργυράκης, Ε. Κολοβού και Ι. Τσελίδης.

 

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η αρμόδια Διεύθυνση Τεχνικών Έργων έχει εκπονήσει μελέτη για τα αναγκαία έργα διευθέτησης, αλλά εκκρεμεί η εξασφάλιση της χρηματοδότησης για την υλοποίησή της. Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεοδωρίδης, έχοντας και την αρμοδιότητα του προγραμματισμού και σχεδιασμού της Περιφέρειας, τόνισε ότι ο καθαρισμός του Λουδία είναι ένα σημαντικό έργο που αφορά την ευρύτερη περιοχή των δύο Περιφερειακών Ενοτήτων Πέλλας και Ημαθίας και είναι σημαντικό να προχωρήσει ώστε να διασφαλιστεί το εισόδημα των παρόχθιων παραγωγών και η πολιτική προστασία των παρακείμενων ιδιοκτησιών και οικισμών. Υπολογίζοντας ότι αυτή τη στιγμή πλημμυρίζουν σε ακραίες συνθήκες 50.000 στρέμματα και λαμβάνοντας υπόψη ότι η απώλεια εισοδήματος μπορεί να είναι από 200 για τις μονοετείς και μέχρι και 500 ευρώ για τις δενδρώδεις καλλιέργειες, το κόστος είναι εξαιρετικά μεγάλο.

 

Το προσεχές χρονικό διάστημα δρομολογείται νέα ευρύτερη σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των συναρμόδιων φορέων καθώς το έργο είναι επείγουσας σημασίας. 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments