....

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΕΩΝ

Στο Μαξίμου αυτή την ώρα ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων,

Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Έχουν σύσκεψη με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, για να καθοριστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες για την αποστολή της λίστας με τις μεταρρυθμίσεις, που θα ανοίξει τις κάνουλες της ρευστότητας

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το οικονομικό επιτελείο έχει ετοιμάσει ένα σχέδιο διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, σε σχέση με το φορολογικό πλαίσιο, αλλά και την φορολογική διοίκηση.

Στόχος είναι ένας: Να υπάρχει όσον δυνατόν μεγαλύτερη εισπραξιμότητα εσόδων.

Η λίστα θα περιλαμβάνει και ζητήματα, που αφορούν την δημόσια διοίκηση, την αποτελεσματικότητα του δημόσιου τομέα, καθώς και την ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης.

Απώτερο στόχος, μέσω της μείωσης της γραφειοκρατίας, είναι η δημιουργία ενός πιο φιλικού επιχειρηματικού – επενδυτικού κλίματος.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, από την ώρα που οι τεχνικές ομάδες της ΕΕ και του ΔΝΤ και οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης εγκρίνουν τη λίστα των μεταρρυθμίσεων, η Ελλάδα θα πρέπει να περάσει από τη Βουλή τουλάχιστον ένα μέρος τους για να λάβει πρόσθετα κεφάλαια, σημειώνει το δημοσίευμα.

Η χώρα πρέπει να πληρώσει περίπου 1,7 δισ. ευρώ για μισθούς και συντάξεις στο τέλος του μήνα, ενώ στη συνέχεια πρέπει να αποπληρώσει στις 9 Απριλίου σχεδόν 450 εκατ. ευρώ για δάνειο που πήρε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και στα μέσα Απριλίου πρέπει να αποπληρώσει 2,4 δισ. ευρώ εντόκων γραμματίων που λήγουν.

 

http://news247.gr/

 
Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments