....

ΤΑ ΜΑΤ ΜΕ ΕΝΤΟΛΕΣ "ΕΠΝΙΞΑΝ¨ ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ (VIDEOS)

 

Eνταση και επεισόδια επί περίπου τρεις ώρες σημειώθηκε στο Πισοδέρι, λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά από το σημείο υπογραφής της ιστορικής συμφωνίας Ελλάδας - ΠΓΔΜ, ανάμεσα σε αστυνομικές δυνάμεις και διαδηλωτές.

Όπως μετέδωσε το life-events.gr, μια ομάδα πολιτών, ανάμεσά τους και ακροδεξιοί, προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, με τις δυνάμεις να αντιδρούν άμεσα. Αντικείμενα και πέτρες εκσφεδονίστηκαν από την πλευρά των πολιτών, με την αστυνομία να απαντά κάνοντας χρήση χημικών.

Επεισόδια στο συλλαλητήριο στις Πρέσπες που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ομάδα διαδηλωτών που έκανε πορεία από το Πισοδέρι έφτασε στον φραγμό των ΜΑΤ και προσπάθησε να τον διασπάσει. Στόχος τους να περάσουν για να φτάσουν στο χωριό Ψαράδες όπου υπογράφηκε η συμφωνία για το «Βόρεια Μακεδονία».

Συνολικά 80 πούλμαν με διαδηλωτές από τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας έφτασαν στο προκαθορισμένο σημείο και λίγο μετά τις 10.30 οι διαδηλωτές αποφάσισαν να κάνουν πορεία. Στόχος να φτάσουν όσο το δυνατόν πιο κοντά στο χωριό Ψαράδες όπου βρίσκονταν οι κ.κ. Τσίπρας και Ζάεφ.

Με αυτοσχέδιες κρεμάλες, πανό κατά της κυβέρνησης, ελληνικές και μαύρες σημαίες ζητούσαν να μην επισημοποιηθεί η συμφωνία για το «Βόρεια Μακεδονία». 

Όπως αναφέρει το Thestival, έχουν τραυματιστεί μέχρι στιγμής 8 άτομα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν συνεχώς χρήση χημικών για να εμποδίσουν την πρόσβαση των διαδηλωτών στην δασική περιοχή, που οδηγεί στις Πρέσπες.

Φωτογραφίες από την Ευρωκίνηση: 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments