....

ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΥΜΠΙΑ «ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ» ΤΟΥ FACEBOOK

Υπάρχει ένα πράγμα που οι χρήστες του Facebook ζητούν επανειλημμένα από τον Mark Zuckerberg, σχεδόν από τη μέρα που το διάσημο κοινωνικό δίκτυο μπήκε στη ζωή μας: την επιλογή ενός «dislike button».

Ναι, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ.

Παρά τις φήμες που ξεκίνησαν στις αρχές του μήνα, ο Zuckerberg έχει δηλώσει αρκετές φορές πως η ύπαρξη ενός dislike button θα φέρει με τη σειρά της ένα κλίμα έντονης αρνητικότητας μέσα στο κοινωνικό δίκτυο, το οποίο είναι εντελώς αντίθετο με την όλη φιλοσοφία του Facebook. «Ο καθένας ξέρει πως μπορεί απλά να πατήσει το κουμπί “like” όταν θέλει, και αυτός είναι ένας σημαντικός τρόπος για να δείξεις συμπάθεια ή συμπόνοια σε κάποιον», είχε πει τον περασμένο Δεκέμβριο, σε μια ερώτηση σχετικά με την μελλοντική ύπαρξη ενός “dislike” κουμπιού. «Πρέπει να βρούμε τον σωστό τρόπο να το κάνουμε έτσι ώστε να καταλήξει να είναι μια δύναμη για το καλό και όχι μια δύναμη για το κακό».Image and video hosting by TinyPic

Και τώρα φαίνεται πως ο Zuckerberg και η ομάδα του βρήκαν επιτέλους τον ιδανικό τρόπο. Αντί να προσθέσουν ένα «αρνητικό» κουμπί ως επιλογή μαζί με το “like” κάτω από κάθε ανάρτηση, θα προσθέσουν πέντε “θετικά”, για πολλαπλές χρήσεις.

facebook

Όπως ανακοίνωσε το Facebook την Πέμπτη, από την Παρασκευή 9/10 τα κουμπιά “αντιδράσεων” θα είναι διαθέσιμα σε ορισμένες περιοχές του κόσμου, ώστε να γίνει ένα πρώτο χρηστικό τεστ. Πιο συγκεκριμένα, οι χρήστες του Facebook σε Ισπανία και Ιρλανδία θα είναι οι πρώτοι που θα έχουν την τύχη να δοκιμάσουν την νέα εφαρμογή και, ανάλογα με την αντίδρασή τους, θα έχουμε ημερομηνίες και για τον υπόλοιπο κόσμο. Όπως είπε σε συνέντευξή του στο TechCrunch ο Adam Mosseri, director of product του Facebook, ο λόγος που επιλέχθηκαν αυτές οι δύο χώρες είναι επειδή πρόκειται για αγορές όπου οι χρήστες δεν έχουν τόσες διεθνείς επαφές στο Facebook, και αυτό τους κάνει ιδανικές πλατφόρμες δοκιμών. Επίσης, η Ισπανία θα βοηθήσει στην εκτίμηση του πώς θα χειριστούν τα νέα κουμπιά οι χρήστες του Facebook που δεν μιλούν αγγλικά.

Τι πρέπει να ξέρετε για τα νέα κουμπιά «αντιδράσεων»

Όπως είπαμε πριν, θα είναι συνολικά έξι (μαζί με το ήδη υπάρχον “like”) και θα λειτουργούν ως προέκταση του “like”, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας με πιο συγκεκριμένο τρόπο. Θα βρίσκονται δίπλα στο κουμπί του “like”, κάτω από κάθε ανάρτηση, ενώ αν έχετε συνδεθεί από το κινητό ή την ταμπλέτα σας, θα μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε πατώντας συνεχόμενα πάνω στην ανάρτηση μέχρι να εμφανιστούν.

Τα πέντε νέα κουμπιά αντιδράσεων θα έχουν τη μορφή emoji και θα σημαίνουν, με σειρά: «αγάπη», «χαχα», «yay», «wow», «θλίψη» και «θυμός».

facebook

Προσοχή, όμως, θα μπορείτε να επιλέξετε μόνο μια αντίδραση σε κάθε ανάρτηση. Κοινώς, δεν θα μπορείτε να πατήσετε “like” και “wow” μαζί ή “θλίψη” και “θυμός”, αλλά μόνο ένα από τα έξι κουμπιά κάθε φορά.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να περιμένουμε να ολοκληρωθεί το τεστ σε Ισπανία και Ιρλανδία, καθώς ανάλογα με την αντίδραση των χρηστών στα νέα κουμπιά θα υπάρξουν και οι αντίστοιχες ρυθμίσεις και αλλαγές που θα δούμε στην τελική εκδοχή, όταν εφαρμοστεί παγκοσμίως.

Σχόλια - Facebook Comments