....

Θ. ΤΖΑΚΡΗ : ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ Ν. ΠΑΠΠΑ ΣΤΟ Ν. ΠΕΛΛΑΣ (PHOTOS)

Θ. Τζάκρη σε Ν. Παππά:  η επίσκεψή σας στην Πέλλα δεν καταδεικνύει μόνο το υψηλό ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τον τόπο μας, αλλά θα αναδείξει και συγκεκριμένες δράσεις που μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα και να ενισχύσουν την παραγωγική ανάπτυξη, την βελτίωση των υποδομών, την ψηφιοποίηση της οικονομίας

Στην τοποθέτησή της η βουλευτής κατέδειξε όλα τα μεγάλα θέματα του Ν. Πέλλας (παρακάμψεις Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας, κάθετη στην Εγνατία, φράγμα Αλμωπαίου, Προαστιακός κ.α.)

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα της διήμερης επίσκεψης του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Ν. Παππά στο Ν. Πέλλας με την κεντρική ομιλία του υπουργού στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών την Πέμπτη 20 Απριλίου στις 19.30.

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Πνευματικού κέντρου ο κ. Ν. Παππάς, αφού ανέλυσε την τρέχουσα πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας και έκανε αναφορά στο έργο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία δύο χρόνια, παρουσίασε τις δράσεις και τις πολιτικές που προτίθεται να εφαρμόσει άμεσα η κυβέρνηση για την ανάκαμψη της χώρας και του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων πολιτών.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας ότι η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας έχει επιλέξει τη στρατηγική του ακραίου νεοφιλελευθερισμού, της μισαλλοδοξίας και της ακροδεξιάς στη διοίκηση του κόμματος. Εξαπέλυσε τα βέλη του εναντίον της ηγεσίας της Ν.Δ. και για το γεγονός ότι αρνείται να ψηφίσει ακόμα και τα θετικά μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή. «Πόση εμπάθεια, πόση εμμονή, πόσο μίσος πρέπει να έχει κανείς για να μην μπορεί να κάνει ούτε αυτή την κίνηση γενναιότητας», αναρωτήθηκε ο κ. Παππάς.

Επισήμανε επίσης πως τα μέτρα της κυβέρνησης προσδιορίζουν τις μεγάλες ιδεολογικές και πολιτικές τομές, τις μεγάλες διαχωριστικές γραμμές που διαχωρίζουν τους δύο κόσμους. «Του παλιού πολιτικού συστήματος, της σκληρής, μισαλλόδοξης, εμφυλιοπολεμικής, νεοφιλελεύθερης δεξιάς του κ. Μητσοτάκη και της μεγάλης αριστερής προοδευτικής παράταξης που εμείς εκφράζουμε. Αυτή είναι η τομή. Και να μην σας ξενίζει καθόλου που άτομα όπως ο κ. Γεωργιάδης, τα οποία θήτευσαν σε κόμματα της ακροδεξιάς, έχουν μετακινηθεί από τη βιτρίνα της ΝΔ, όπου τους έβαλε ο κ. Σαμαράς, στη διοίκηση της ΝΔ. Διότι ακριβώς η σημερινή ηγεσία της ΝΔ επιλέγει για τον εαυτό της αυτή τη στρατηγική: Ακραίος νεοφιλελευθερισμός, μισαλλοδοξία και η ακροδεξιά στη διοίκηση. Τόσο απλά τόσο καθαρά».

Ο κ. Παππάς απάντησε και σε όσους κατηγορούν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ότι «καταστρέφει» τη χώρα, λέγοντας: «Προσπαθούν να μας σερβίρουν ότι αυτή η κυβέρνηση κατέστρεψε τη χώρα. Δεν την κατέστρεψε η διακυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, η οποία "βοήθησε" τη χώρα να χάσει 500.000 θέσεις εργασίας, ούτε ο κ. Σαμαράς και ο κ. Παπαδήμος, όπου ο καθένας τους με την πολιτική του στέρησε από 200.000 θέσεις εργασίας. Όχι, αυτό ήταν σωτηρία! Οι ίδιοι άνθρωποι που λένε ότι αυτό το πολιτικό προσωπικό "έσωσε" τη χώρα, βγαίνουν και λένε ότι ο Τσίπρας την κατέστρεψε, στου οποίου τη διακυβέρνηση η απασχόληση έχει αυξηθεί κατά 200.000 θέσεις εργασίας».

Υπενθύμισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε υπογράψει ως αρμόδιος υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά να γίνουν 15.000 απολύσεις στο δημόσιο και δήλωσε: «Δεν θα ξεμπλέξουν εύκολα με τις υπογραφές και τις δεσμεύσεις τους».

Σχετικά με την έκθεση του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία ο κ. Παππάς σχολίασε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που πέφτει έξω και τόνισε πως τα στοιχεία για το πρωτογενές πλεόνασμα που θα ανακοινωθούν αύριο θα εκπλήξουν πολλούς, καθώς αυτό θα είναι πολύ μεγαλύτερο από το 3%.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ανακοίνωσε επίσης ότι τις επόμενες μέρες θα ψηφιστεί ρύθμιση που θα διασφαλίζει την αναλογία 70% κρατική διαφήμιση στα κεντρικά μέσα ενημέρωσης και 30% στα περιφερειακά.

Στον χαιρετισμό της η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη ανέφερε τα εξής:

«Αγαπητέ Υπουργέ ή να πω καλύτερα φίλε Νίκο,

Καταρχάς είναι τιμή μας που βρίσκεσαι σήμερα εδώ στην περιοχή μας, στο νομό μας  και που δείχνεις με την επίσκεψή σου αυτή την έμπρακτη στήριξη της Κυβέρνησης στη Ελληνική Περιφέρεια. Πέραν πάσης αμφιβολίας η Περιφέρεια έχει σήμερα την ανάγκη συντονισμένων κυβερνητικών δράσεων, έχει ανάγκη από μία μεγάλη αναπτυξιακή ώθηση που θα δώσει τη δυνατότητα και στον πρωτογενή τομέα, αλλά και στον τομέα των υπηρεσιών και στη μεταποίηση βέβαια, να πάρουν μπρος, να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, καλύτερο εισόδημα για τους ανθρώπους.

Το περιβάλλον εντός του οποίου καλείται να λάβουν χώρα συγκεκριμένες δράσεις είναι γνωστό, είναι το ασφυκτικό περιβάλλον που δημιουργούν οι συμφωνίες με τους εταίρους. Ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει στα δύο αυτά χρόνια της κυβερνητικής θητείας του, ότι ξέρει όχι μόνο να αντιμετωπίζει, αλλά ξέρει και να μετατρέπει το “δυσχερές” σε “επωφελές”. Και χωρίς να έχω καμία διάθεση για υπερβολή είναι αλήθεια ότι η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει πάει καλά και στην αντιμετώπιση της κοινωνικής κρίσης και στη διαχείριση του αγροτικού τομέα και στην ανάταξη σ’ αυτό το άνυδρο οικονομικά περιβάλλον της οικονομικής δραστηριότητας. Τα πράγματα προφανώς δεν είναι ούτε έτσι όπως θα θέλαμε να είναι ούτε καλά. Ωστόσο και νέες θέσεις εργασίας έχουν δημιουργηθεί και η ανεργία έχει ελαφρά μειωθεί, παρότι βρίσκεται ακόμη σε απαράδεκτα υψηλά επίπεδα και τα έσοδα του Ελληνικού Δημοσίου έχουν ανακάμψει.

Αυτό έχει συμβεί διότι το σχέδιο που εφαρμόζεται είναι καλό, αν και κάνοντας και μια αυτοκριτική θα μπορούσε να είναι και καλύτερο. Η διάθεση και η ικανότητα του πολιτικού προσωπικού του ΣΥΡΙΖΑ είναι εντελώς διαφορετική από αυτή του παλαιού πολιτικού συστήματος. Και το κυριότερο η διαφθορά, η διαπλοκή και όλο αυτό το απεχθές και σηπτικό περιβάλλον που κατέτρωγε τις σάρκες της οικονομίας δεν είναι η κανονικότητα ούτε της χώρας, ούτε της οικονομίας, ούτε της Κυβέρνησης. Και βέβαια δεν είναι αυτό που ονομάζουν οι άσπονδοι φίλοι μας “ηθικό πλεονέκτημα”, που βεβαίως ο ΣΥΡΙΖΑ το έχει όλο δικό του, δεν είναι, δε θα ήθελα  να πω η “ηθική καθημερινότητα”, θα το πω με λιγότερο στόμφο, η “κανονική” καθημερινότητα μιας Ευρωπαϊκής Κυβέρνησης που μάχεται για τα συμφέροντα του τόπου, τα συμφέροντα των πολλών. Μιας Κυβέρνησης που δεν έχει ως μοναδική και αποκλειστική δραστηριότητα την παράνομη αποθησαύριση των μελών της. Αυτό είναι πέραν από προφανές, δε χρειάζεται καν να το πεις στον κόσμο, το καταλαβαίνει κοιτάζοντας τη συμμορία της ΝΔ. Βλέπει ποιοι είναι οι φίλοι και συνοδοιπόροι του κου Μητσοτάκη, βλέπει ποιοι είναι αυτοί που ασκούν σήμερα κριτική και ποιους εξυπηρετούν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν έχει μια μεγάλη ιστορική ευκαιρία να εκφράσει το μεγάλο κομμάτι της προοδευτικής παράταξης, των προοδευτικών ανθρώπων, να εκφράσει όλο αυτό το δημιουργικό στοιχείο της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, να δημιουργήσει μια νέα υγιή επιχειρηματικότητα, να διαρρήξει τους δεσμούς του κράτους με την κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα, να δημιουργήσει τους όρους και τις προϋποθέσεις για μια πραγματική εθνική ανάταση, όπως είχε γίνει και τότε στις αρχές της δεκαετίας του ΄80.

Βέβαια η Ευρώπη και ο κόσμος είναι σήμερα εντελώς διαφορετικά τοπία. Η Ευρώπη στις αρχές της δεκαετίας του ΄80 δημιουργούνταν, σήμερα η Ευρώπη διαλύεται. Ο κόσμος στις αρχές της δεκαετίας του ΄80 όδευε προς μια εξομάλυνση των παθών, σήμερα οδεύει προς μία όξυνση των πολιτικών παθών. Τότε η Παγκοσμιοποίηση δεν έβλαπτε τις οικονομίες, σήμερα η παγκοσμιοποίηση και ο απροϋπόθετος Παγκόσμιος Ανταγωνισμός βλάπτουν τις οικονομίες. Η Ελλάδα λοιπόν πέρα από την ανάταξη των εθνικών της δυνάμεων, των παραγωγικών δυνάμεων, των δυνάμεων μιας λελογισμένης οικονομικής πολιτικής και αμυντικής αυτάρκειας, οφείλει να βγει από την καχεξία που της  έχει επιβληθεί με τα μνημόνια και να επιδείξει δυναμική και στην ευρύτερη περιοχή, πράγμα που μπορεί να το κάνει και λόγω της γεωπολιτικής της θέσης, αλλά και λόγω της φιλοδοξίας με τη σημερινή κυβέρνηση να έχει έναν αναβαθμισμένο γεωπολιτικό ρόλο. Η μέση Ανατολή, τα Βαλκάνια, η Αφρική, εκτός από πηγή έντασης, αποτελούν και προνομιακό ζωτικό χώρο για την Ελλάδα, για την ελληνική οικονομία, τον οποίο πρέπει να εκμεταλλευτούμε αν θέλουμε πραγματικά να βελτιώσουμε τη θέση μας στον κόσμο και στη Ευρώπη.

Αγαπητέ Νίκο, είναι περισσότερο από βέβαιο ότι η Ευρώπη αποτελεί περιοχή αναταράξεων, παρά ένα χώρο πολιτικής ηρεμίας και πολιτικής σταθερότητας.  Πιστεύω ότι πρέπει κι εμείς να προετοιμαστούμε περισσότερο για μια Ευρώπη των ανισοτήτων, των οικονομικών αποκλίσεων παρά των συγκλίσεων, για μια Ευρώπη πιο επιθετική απέναντι στα συμφέροντα του Ελληνικού λαού.  Συνεπώς το βάρος πέφτει αποκλειστικά στις εγχώριες δυνάμεις, άρα το βάρος πέφτει αποκλειστικά στη σημερινή κυβέρνηση η οποία πρέπει να θέσει τις βάσεις ανάταξης της οικονομικής δραστηριότητας.  Αυτό σημαίνει βάρος στην εγχώρια επιχειρηματικότητα, παρά στη φαντασίωση των ξένων επενδύσεων, σημαίνει περισσότερους φόρους για το κράτος αλλά λιγότερο για τον καθέναν μας, δηλαδή δίκαιη κατανομή των οικονομικών βαρών, γιατί όπως γνωρίζεις αγαπητέ Νίκο παρά τα μέτρα που έχουν παρθεί η φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο παραμένουν ακόμα πολύ υψηλά. Αυτό σημαίνει πολλούς εγχώριους παίκτες, πολλούς εθνικούς πρωταθλητές, αντί για πώληση εθνικών περιουσιακών στοιχείων σε αρπακτικά του εξωτερικού.

Αγαπητέ Υπουργέ, είναι πολλά πράγματα που πιο εύκολα λέγονται παρά γίνονται, νομίζω πως η κυβέρνηση μας έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα από όσα λέει.  Πιστεύω ότι παρά τη δύσκολη συγκυρία της συμφωνίας που πρέπει να τηρήσουμε υπάρχει μεγάλο περιθώριο να δώσουμε ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη με συγκεκριμένες δράσεις και στα αντικείμενα που έχετε εσείς ευθύνη, την ψηφιακή πολιτική και στον αγροτικό τομέα και στη μεταποίηση.  Είμαι σίγουρη ότι η επίσκεψή σας εδώ δεν καταδεικνύει μόνο το υψηλό ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την Πέλλα, αλλά θα αναδείξει και συγκεκριμένες δράσεις που μπορούν άμεσα να εφαρμοστούν και να ενισχύσουν την παραγωγική ανάπτυξη, την βελτίωση των υποδομών, την ψηφιοποίηση της οικονομίας.

Η Πέλλα μέσα σε αυτό το τοπίο διεκδικεί το δικό της μερίδιο στην ανάπτυξη και προσβλέπει στην δική σου στήριξη και αρωγή. Θέλει να ολοκληρώσει το οδικό της δίκτυο, τις δύο παρακάμψεις Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας, ώστε να μπορέσουν τα διάσπαρτα τμήματα της Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Έδεσσας να ενωθούν  μεταξύ τους και να υπηρετήσουν στοιχειωδώς την λογική ενός ενιαίου σύγχρονου αυτοκινητόδρομου που θα εξυπηρετεί τις μεταφορικές ανάγκες των πολιτών της Πέλλας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, με ασφάλεια και ταχύτητα.

Θέλει να συνδεθεί μέσω καθέτου με την Εγνατία Οδό.

Η μεγαλύτερη πόλη τα Γιαννιτσά θέλουν να συνδεθούν μέσω προαστιακού σιδηροδρόμου με την Θεσσαλονίκη.

Με την κατασκευή του φράγματος του Αλμωπαίου, που αυτή την στιγμή βρίσκεται στην φάση της αδειοδότησης, θα αντιμετωπιστούν οι αρδευτικές ανάγκες των αγροτών όλου του κάμπου, αλλά  παράλληλα θα δοθούν και λύσεις σε σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα της ευρύτερης περιοχής.

Το Αγροτικό Επιχειρηματικό Πάρκο της Πετριάς στο οποίο θα μπορούν να ενταχθούν περί τις 200 επιχειρήσεις του αγροτοδιατροφικού τομέα, αξιοποιώντας έτσι το συγκριτικό πλεονέκτημα της Πέλλας, που είναι η παραγωγή επώνυμων ποιοτικών αγροτικών προϊόντων, κυρίως φρούτων και οπωροκηπευτικών, βρίσκεται και αυτό στην φάση της αδειοδότησης.

Είναι όλα αυτά υποδομές που πρέπει να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν γιατί θα συμβάλουν στην παραγωγική της ανάπτυξη της Πέλλας.

Είμαι βέβαιη αγαπητέ Νίκο ότι θα συμβάλεις αποφασιστικά στην υλοποίησή τους, έχοντας μάλιστα μετά την σημερινή επίσκεψη ίδια γνώση του τόπου μας, των ανθρώπων του και των αναγκών τους, ανοίγοντας με την επίσκεψή σου εδώ τον δρόμο και για την επίσκεψη του πρωθυπουργού μας, του Αλέξη Τσίπρα, που θα σφραγίσει θετικά όλες αυτές τις δράσεις.

Αγαπητέ Νίκο οι δράσεις που μπορούν να αναπτυχθούν σε αυτή την περιοχή είναι πάρα πολλές, υπάρχουν πολλά που μπορούμε να κάνουμε για τον τόπο, και ο τόπος μας είναι βέβαιο ότι θα κάνει πολλά για την χώρα μας και την κυβέρνηση».

Πριν την ομιλία του στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών ο κ. Παππάς είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Γιαννιτσών κ. Γρηγόρη Στάμκο ο οποίος παρακολούθησε την ομιλία του υπουργού.

Στη δεύτερη μέρα της επίσκεψής του στο Ν. Πέλλας ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Ν. Παππάς επισκέφθηκε καταρχήν την Έδεσσα, όπου συμμετείχε σε κομματική σύσκεψη.

Στη συνέχεια μετέβη στον Αρχάγγελο, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο και κατοίκους του χωριού και ενημερώθηκε για τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας, καταδεικνύοντας το συνεχές ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τα προβλήματα της υπαίθρου και των ανθρώπων του μόχθου και της εργασίας, που εξέφραζε πάντα η προοδευτική παράταξη και αυτό εκφράζει και σήμερα με την αναγέννησή της με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αρχάγγελος αποτελεί επίσης μια από τις 40 περίπου περιοχές του Ν. Πέλλας στις οποίες ολοκληρώθηκε  πρόσφατα η κατασκευή του δικτύου ευρυζωνικότητας μέσω του έργου «Ανάπτυξη Ευρυζωνικών Υποδομών σε Αγροτικές Λευκές Περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας και Υπηρεσίες Εκμετάλλευσης-Αξιοποίησης των Υποδομών» αρμοδιότητας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.-

 


21/4/17

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments