....

Θ. ΤΖΑΚΡΗ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΗ ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΧΕΙΛΙΣΗ ΣΤΟ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΆΓΡΑ ΒΡΥΤΤΩΝ

Εγκρίθηκε από το ΔΣ της ΔΕΗ η οριστική συμβιβαστική λύση που προωθήθηκε με πρωτοβουλία της Υφυπουργού Θεοδώρας Τζάκρη για την καταβολή αποζημιώσεων στους αγρότες των Βρυττών, του Άγρα και του Νησίου για τις ζημιές από την υπερχείλιση φράγματος στην Λίμνη του Άγρα-Βρυττών

 

Εγκρίθηκε από το ΔΣ της ΔΕΗ η οριστική συμβιβαστική λύση που προωθήθηκε με πρωτοβουλία της Υφυπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρας Τζάκρη μεταξύ της ΔΕΗ και των αγροτών από τα δημοτικά διαμερίσματα Βρυττών, Άγρα και Νησίου, για το χρόνιο πρόβλημα των αποζημιώσεων για τις ζημιές από την υπερχείλιση φράγματος στην Λίμνη του Άγρα-Βρυττών.

 

Η ΔΕΗ προχωρά στην εφάπαξ καταβολή αποζημιώσεων στους δικαιούχους παραγωγούς για ζημίες που προέκυψαν από το 2002 λόγω υπερχείλισης φράγματος σε δενδρώδεις κυρίως καλλιέργειες (κερασιάς, ροδακινιάς, μηλιάς κ.α.) σε  περίπου 1500 αγροτεμάχια, τερματίζοντας έτσι μια αντιδικία 15 ετών και αποκαθιστώντας την κοινωνική ηρεμία και γαλήνη στην περιοχή. 

 

Η συμφωνία αξιολογείται  ως ιδιαιτέρως θετική από τους αγρότες, όχι μόνο επειδή τερματίζεται μια χρόνια αντιδικία που έμελλε να διαρκέσει πολλά χρόνια ακόμη αν δεν είχε επιτευχθεί ο συμβιβασμός, διότι οι αγωγές της περιόδου μετά το 2004 δεν έχουν εκδικασθεί ούτε καν στον πρώτο βαθμό και η ΔΕΗ ήταν αποφασισμένη να εξαντλήσει τα προβλεπόμενα ένδικα μέσα, αλλά και γιατί οι αποζημιώσεις θα καταβληθούν εφάπαξ και όχι σε αναρίθμητες, τμηματικές, ετήσιες δόσεις, όπως είχε συμβεί στο παρελθόν.

 

Με την επιμονή της Υφυπουργού κ. Θεοδώρας Τζάκρη για την επίτευξη αμοιβαία αποδεκτής λύσης και την ουσιαστική διάθεση συνεργασίας και υπέρβασης των δυσκολιών από την πλευρά του Προέδρου της ΔΕΗ κ. Εμμανουήλ Παναγιωτάκη, του ΔΣ και των στελεχών της εταιρείας, προχωρά η οριστική επίλυση του χρόνιου αυτού προβλήματος με άμεση εφάπαξ καταβολή αποζημίωσης στους αγρότες - παραγωγούς των τριών οικισμών και ταυτόχρονη παραίτησή τους από κάθε άλλη σχετική αξίωση έναντι της ΔΕΗ για τις ζημιές μέχρι σήμερα, προκειμένου τόσο οι κάτοικοι όσο και η ΔΕΗ να αποφύγουν έναν πολύχρονο δικαστικό αγώνα και να αποκατασταθεί η κοινωνική ειρήνη στην περιοχή.

Σχετικά με το θέμα η Υφυπουργός Οικονομίας αρμόδια για θέματα βιομηχανίας και βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη δήλωσε:

«Είναι μια ιστορική στιγμή για την περιοχή, καθώς επιλύεται ένα πρόβλημα που συμπληρώνει σε λίγο μια δεκαπενταετία. Χωρίς υπαιτιότητα των αγροτών τα χωράφια τους πλημμυρίζουν και καταστρέφονται καλλιέργειες, για τα οποία ευλόγως διεκδικούν αποζημίωση. Νομίζω ότι με τον συμβιβασμό στα ποσά και στην άμεση εφάπαξ καταβολή αποζημίωσης όλα τα μέρη κερδίζουν. Με τη συμφωνία που υλοποιείται αποδεικνύουμε στην πράξη ότι όταν υπάρχει θέληση και διάθεση συνεργασίας μπορούν να βρεθούν λύσεις στα δύσκολα προβλήματα της οικονομίας και του αγροτικού κόσμου, με αμοιβαία αποδεκτούς και επωφελείς όρους για όλους

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments