....

Θ. ΤΖΑΚΡΗ: ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΗΜΑ

 

 

 

Αίρεται ο «αποκλεισμός» περιοχών στην Αλμωπία, Έδεσσα και Σκύδρα με την πρωτοβουλία του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής

 

            Από το γραφείο της βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρας Τζάκρη ανακοινώνεται ότι τίθεται σε δημόσια διαβούλευση ο κατάλογος των περιοχών - οικισμών της δράσης του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης για την κάλυψη των «λευκών περιοχών» με τηλεοπτικό σήμα. Η εν λόγω δράση έχει ιδιαίτερη σπουδαιότητα, καθώς αφορά περίπου μισό εκατομμύριο πολίτες που αποκλείστηκαν από το τηλεοπτικό σήμα κατά την μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι οι δικαιούχοι του νέου προγράμματος θα λαμβάνουν επιχορήγηση ώστε να αποκτούν δωρεάν πρόσβαση στο περιεχόμενο των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας και ελεύθερης λήψης από τις ψηφιακές πλατφόρμες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

            Ο κατάλογος των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης αποτελείται από δύο μέρη. Στο Α΄ Μέρος αναφέρονται οι περιοχές εκτός τηλεοπτικής κάλυψης που εντάσσονται άμεσα στο έργο, ενώ στο Β’ μέρος εντάσσονται εκείνες που δύνανται να υπαχθούν σε αυτό μετά από την κατάθεση βεβαίωσης.

            Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά στην Πέλλα, τα χωριά/οικισμοί Mοναστηράκι, Περίκλεια, Αετοχώρι (Δ. Αλμωπίας), Καρυδιά, Καισαριανά, Προάστιο, Λύκοι, Πλατάνη, Δροσιά (Δ. Έδεσσας), Λιθαριά, Νέα Ζωή, (Δ. Σκύδρας) εντάσσονται στο Α΄ Μέρος, ενώ στο Β΄ Μέρος περιλαμβάνονται τα χωριά Άγρας, Κερασιά, Βρυτά, (Δ. Έδεσσας), Ξιφιανή και Αρχάγγελος (Δ. Αλμωπίας).-

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments