....

ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΖΑΚΡΗ: Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΚΑΠΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Θεοδώρα Τζάκρη: Η Πολιτεία οφείλει να διασφαλίσει την εκαπιδευτική διαδικασία

Επίσκεψη στο 3ο Γενικό Λύκειο & στο 1ο-2ο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών με αφορμή τον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Στις εγκαταστάσεις του 3ου Γενικού Λυκείου & του 1ου-2ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών βρέθηκε, με αφορμή τον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Θεοδώρα Τζάκρη. Όπως είπε η βουλευτής, κατά τον χαιρετισμό της στα σχολεία, η Πολιτεία οφείλει να πράξει τα αυτονόητα για την εξέλιξη της φετινής σχολικής χρονιάς με τρόπο ομαλό σε επίπεδο εκπαιδευτικό και υγειονομικό, μετά από 3 χρόνια υποβάθμισης και φτωχού προγραμματισμού.
Το πλήρες κείμενο του χαιρετισμού:
«Φίλες και φίλοι, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί,
Σήμερα, ξεκινά για όλους μια ακόμα απαιτητική και απρόβλεπτη, μα ας ελπίσουμε «γεμάτη» σχολική χρονιά.
Σήμερα ανοίγουν τα σχολεία στην Πέλλα και σε όλη την Ελλάδα.
Η Πολιτεία οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων για να εξασφαλίσει πως φέτος όλα θα κυλήσουν ομαλά. Πως δε θα αιφνιδιαστεί από τα προβλήματα που ίσως προκύψουν, σε επίπεδο εκπαιδευτικό αλλά και υγειονομικό.
Η έλλειψη οργάνωσης που έχει παρατηρηθεί τα τελευταία 3 χρόνια, η υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων είναι ανεπίτρεπτη και πρέπει να σταματήσει εδώ. Απαιτείται σχέδιο και προγραμματισμός. Απαιτούνται προσλήψεις εκπαιδευτικών και νέες αίθουσες.
Επιπλέον, σε αυτό το περιβάλλον ακραίας ακρίβειας, είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί η ενεργειακή επάρκεια των δομών. Δε νοείται, για παράδειγμα, να μη θερμαίνονται επαρκώς οι αίθουσες. Αυτονόητα πράγματα όπως αυτό η Πολιτεία οφείλει  να τα εγγυηθεί.
Επιπλέον επιβάλλεται να υπάρχει σοβαρότητα και σταθερότητα στις αποφάσεις που λαμβάνονται, προκειμένου να μη διαταράσσεται ο προγραμματισμός που τόσο χρήσιμος είναι, ειδικά στις τάξεις του Λυκείου, ενόψει πανελλαδικών εξετάσεων.
Φίλες και φίλοι,
Όλοι γνωρίζουμε ποιο είναι το σωστό για τα παιδιά μας και είμαστε ενωμένοι στην προσπάθεια να τους προσφέρουμε το καλύτερο.
Σήμερα μαθητές και εκπαιδευτικοί επιστρέφετε στις τάξεις με χαμόγελο και προσμονή.
 
Θέλω να πιστέψω πως όλοι θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας, στο μέτρο που μας αναλογεί για να μπορέσετε να βαδίσετε τον δρόμο της γνώσης με ασφάλεια και σιγουριά.
 Καλή σχολική χρονιά σε όλες και όλους».

image00001 image00002 image00003 image00004 image00005 image00006 image00007 image00008 image00009




 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments