....

ΤΗΝ 33Η PHILOXENIA ΚΑΙ HOTELIA ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ Η ΥΠ. ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΈΛΕΝΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ

 

 

 

Την έναρξη της 33ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού Philoxenia και Hotelia χαιρέτισε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, στην τελετή των εγκαινίων που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής. "Θέλω να συγχαρώ τους διοργανωτές, τη ΔΕΘ ΗELEXPO, για τις δυναμικές προσπάθειές της στη διαρκή ενίσχυση του διεθνούς χαρακτήρα του καταξιωμένου αυτού θεσμού αλλά και όλους, όσοι συμμετέχουν και συμβάλλουν στην ανάπτυξη και στην ενίσχυση της εξωστρέφειας του ελληνικού τουρισμού? είπε. Τόνισε μάλιστα ότι είναι σημαντικό να δώσουμε το μήνυμα ότι «ο τουρισμός αποτελεί ισχυρή κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη», σημειώνοντας πως είναι ο τομέας που ?στηρίζει την εθνική οικονομία και την απασχόληση, δίνει πνοή στις τοπικές κοινωνίες. αντιπροσωπεύει άμεσα και έμμεσα περισσότερο από 20% του ΑΕΠ και σχεδόν 1 εκατομμύριο θέσεις εργασίας".

Όπως ανέφερε "η κυβέρνηση πραγματοποιεί συναντήσεις με όλους τους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και τόνισε ότι: "Οι επόμενοι μήνες είναι πολύ σημαντικοί για την ελληνική οικονομία, ώστε να κλείσει η τρίτη αξιολόγηση και να μπορέσουμε μέσα στο 2018 να βγούμε από το πρόγραμμα και την επιτροπεία. Όπως πολλοί κλάδοι, έτσι και ο τουριστικός έχει επιβαρυνθεί με φορολογικά βάρη.

Το καθ΄ ύλην αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών αντιμετωπίζει το θέμα των βραχυχρόνιων μισθώσεων, προκειμένου να μπουν κανόνες στην αγορά. Όπως επίσης έχει τοποθετηθεί σχετικά με το ΦΠΑ στα νησιά και το τέλος διανυκτέρευσης, ως θέματα που θα επανεξεταστούν όταν οι δημοσιονομικές συνθήκες το επιτρέψουν".

Σημείωσε επίσης ότι το "υπουργείο Τουρισμού είναι ένα άκρως παραγωγικό υπουργείο: "Με συγκεκριμένο σχέδιο εξασφαλίσαμε μετρήσιμα θετικά αποτελέσματα με 6 εκατομμύρια επιπλέον αφίξεις στην τριετία και με ενίσχυση όλων των τουριστικών μεγεθών" και πρόσθεσε: "Το 2015 οι διεθνείς αφίξεις ξεπέρασαν τα 26 εκατομμύρια και το 2016 τα 28 εκατομμύρια, με ετήσιους ρυθμούς ανάπτυξης πάνω από 7 τοις εκατό, διπλάσιους του μέσου όρου ανάπτυξης του παγκόσμιου τουρισμού".

Η υπουργός είπε ακόμη ότι τα μηνύματα για το 2018 είναι πιο θετικά, με διψήφια αύξηση στην εκκίνηση των προκρατήσεων από όλες τις βασικές αγορές όπως επίσης και στην World Travel Market του Λονδίνου όπου συμμετείχε η χώρα μας.

"Διερευνούμε τις μελλοντικές δυνατότητες να ενισχύσουμε την παρουσία μας και την προσέλκυση τουριστικού ρεύματος από την Ασία, από αγορές όπως η Ιαπωνία και η Σιγκαπούρη, αλλά και από την Αυστραλία", πρόσθεσε η υπουργός.

Είπε επίσης ότι ολοκληρώνεται άμεσα και θα ανακοινωθεί το νέο ψηφιακό οικοσύστημα για τον ελληνικό τουρισμό. "Το σύστημα αυτό δίνει έμφαση στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και την εφαρμογή καινοτόμων πρακτικών στις διαδικασίες και τις υπηρεσίες προς τις τουριστικές επιχειρήσεις και τους πολίτες, την ψηφιακή αναβάθμιση της εκπαίδευσης, τη συλλογή και επεξεργασία στοιχείων για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς και στην παγκόσμια προώθηση και προβολή της Ελλάδας", υπογράμμισε.

Στη διεθνοποίηση της έκθεσης και στην ανάπτυξη της εξωστρέφειας της HELEXPO-ΔΕΘ αναφέρθηκε ο πρόεδρος του φορέα Τάσος Τζήκας και μίλησε για τη μεγάλη συμμετοχή που έχει η φετινή Philoxenia μαζί με το εκθεσιακό της«δίδυμο» που αφορά στον ξενοδοχειακό εξοπλισμό την "Ηotelia".

Από την πλευρά της η υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά συνεχάρη τη διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO λέγοντας πως νοιώθει περήφανη για τις επιτυχίες του φορέα ενώ δεν παρέλειψε να συγχαρεί την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά για τις εμπνευσμένες προσπάθειες που καταβάλει.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης τόνισε την ανάγκη να υπάρχουν συνεργασίες και να μπαίνουν μπροστά στη συνολική προσπάθεια που γίνεται, οι επιχειρηματίες και οι επαγγελματίες του τουρισμού.

Την εκδήλωση χαιρέτισε και η διευθύντρια της Qatar airways στην Ελλάδα Τheresa Cissell με αφορμή τη νέα απευθείας αεροπορική σύνδεση Θεσσαλονίκης-Ντόχα που ξεκινάει το Μάρτιο του 2018.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments