....

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΜΑΡΑΓΓΟΣ, Ο «ΑΓΑΘΟΣ» BODYBUILDER ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΡΟΥΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ [PHOTO]

Καθημερινά στέκει στην είσοδο της Αρχιεπισκοπής στην Πλάκα. Είναι πρόσχαρος, ευγενικός και πάντα χαμογελαστός.

Όμως, η όψη του τρομάζει καθώς όλοι βλέπουν πως το σώμα του συγκεκριμένου ανθρώπου έχει τις διαστάσεις ενός γίγαντα. Ενός αγαθού γίγαντα. Είναι ο Τριαντάφυλλος Μαραγγός, πρώην πρωταθλητής στο bodybuilding και τώρα φρουρός της Αρχιεπισκοπής.

Όπως αναφέρει η Espresso, o Μαραγγός έχει κατακτήσει τρεις φορές χρυσά μετάλλια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (το 2002, το 2005 και φέτος τον Μάιο), αλλά και τέσσερα Παγκόσμια, το 2002, το 2005 και φέτος, καθώς και έναν τίτλο «Mr Universe» (Ολυμπιάδα του bodybuilding), φέτος στην Κορέα!
Η Αστυνομία

Ο Τριαντάφυλλος Μαραγγός που διατηρεί αυτό το πόστο από την εποχή του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου υπάγεται διοικητικά στην ΕΛ.ΑΣ. Ταυτόχρονα όμως παίρνει τη μία διάκριση μετά την άλλη στο άθλημα που δημιουργεί σύγχρονους Ηρακλείδες! «Με το bodybuilding άρχισα να ασχολούμαι στα 18 χρόνια μου στο γυμναστήριο του Βασίλη Ζαχείλα, που είναι ο προπονητής μου έως και σήμερα. Αρχικά σε ερασιτεχνικό επίπεδο, παρακινούμενος από τα πρότυπα των αθλητών του εξωτερικού, που έβλεπα. Στη συνέχεια και καθώς η φυσική μου κατάσταση βελτιωνόταν, άρχισα στα 26 μου διατροφή και προπόνηση επαγγελματικού επιπέδου και με την αμέριστη συμπαράσταση του προπονητή μου κατάφερα να ξεχωρίσω σε ελληνικά και παγκόσμια πρωταθλήματα» λέει ο Τριαντάφυλλος Μαραγγός.

Πώς όμως αντιμετωπίζει τα αθλητικά κατορθώματά του η Αστυνομία, στην οποία ανήκει; Το παράπονο του κ. Μαραγγού είναι ότι, αντίθετα με τους απλούς συναδέλφους του, η εκάστοτε ηγεσία δεν του έχει συμπαρασταθεί: «Οι συνάδελφοί μου και το σωματείο τους αναγνωρίζουν και στηρίζουν τις προσπάθειές μου, όμως η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. ουδέποτε αναγνώρισε τον αγώνα μου. Επειτα από τη φετινή επιστροφή μου στο αγωνιστικό κομμάτι του bodybuilding και μετά τις νίκες μου σε Ελλάδα, Ιρλανδία και Κορέα, το πιο ουσιώδες πλέον είναι η αμέριστη συμπαράσταση των συναδέλφων μου. Μόνο εκείνοι σκύβουν πάνω στα προβλήματά μου, γνωρίζοντας από κοντά τι σημαίνει να είσαι παγκόσμιος πρωταθλητής και με τιμούν με τη συμπαράστασή τους. Είμαι και αισθάνομαι κομμάτι τους!» λέει ο αστυνομικός bodybuilder.
Προς το παρόν, δεν έχει προγραμματίσει να πάρει μέρος σε άλλους αγώνες μετά τις πολύ πρόσφατες συμμετοχές του:

Οι χορηγίες

«Το καλοκαίρι συμμετείχα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στον Βόλο και σε δύο Παγκόσμια, σε Β. Ιρλανδία και Ν. Κορέα. Η συμμετοχή μου σε αγώνες θα εξαρτηθεί από τη φυσική κατάστασή μου αλλά και την οικονομική ενίσχυση από χορηγούς» απαντά. Τα πρόσφατα περιστατικά με χρήστες αναβολικών, οι οποίοι ασχολούνται με το bodybuilding, κάνουν το άθλημα να δείχνει επικίνδυνο. Ομως, ο Τριαντάφυλλος Μαραγγός υπεραμύνεται της καθαρότητάς του:

«Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω πως το bodybuilding είναι ένα άθλημα όπως το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, η κολύμβηση, ο στίβος κτλ. Αν μπούμε σε διαδικασία να κατηγορήσουμε για οτιδήποτε το bodybuilding και τους αθλητές του, τότε κατηγορούμε και όλα τα άλλα αθλήματα. Είναι ένα παρεξηγημένο άθλημα, διότι τα αποτελέσματά του είναι εμφανή στο μάτι, ενώ στα άλλα αθλήματα τα αποτελέσματα αφορούν -αναλόγως το άθλημα, πάντα- ταχύτητα, απόσταση κτλ, χωρίς να είναι άμεσα εμφανή στο ανθρώπινο μάτι» υποστηρίζει ο πρωταθλητής.

Καλά λόγια από Χριστόδουλο και Ιερώνυμο


Ο Τριαντάφυλλος συμπληρώνει 14 χρόνια στη φύλαξη της Αρχιεπισκοπής. Οπως λέει, τη σχέση του με τον Θεό τη θεωρεί δεύτερη ιδιότητά του, καθώς είναι πιστός χριστιανός: «Είμαστε χριστιανοί ορθόδοξοι και εγώ και η σύζυγός μου κι έτσι θα γαλουχήσουμε τα παιδιά μας. Είμαι βαθιά θρησκευόμενος, αλλά όχι θρησκόληπτος. Πιστεύω βαθιά κι έχω τον Θεό μέσα μου...» λέει.

Ο γιγαντόσωμος πρωταθλητής αναφέρεται στα όσα έζησε όλα αυτά τα χρόνια κοντά σε δύο ηγέτες της Εκκλησίας και ειδικά τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο: «Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος πρόλαβε τις συμμετοχές μου στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα του 2000 και του 2002, καθώς και στο Παγκόσμιο της Γερμανίας, το 2005. Θυμάμαι, λοιπόν, ότι κάθε φορά που με έβλεπε να έχω αδυνατίσει, μου έκανε την ίδια ερώτηση χαμογελαστός: "Πάλι δίαιτα κάνεις, Τριαντάφυλλε; Πάλι για αγώνες ετοιμάζεσαι;" Στήριζε πάντοτε τις προσπάθειές μου και χαιρόταν με τις διακρίσεις μου» λέει συγκινημένος.

Αλλά και για τον σημερινό Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο έχει να πει καλά λόγια: «Ο σημερινός Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος εκτιμά πολύ και τις δύο ιδιότητές μου. Πολλές φορές, όταν εισέρχεται και εξέρχεται του κτιρίου, με προτρέπει, αστειευόμενος, σε έναν αγώνα πάλης με έναν στενό συνεργάτη του!» καταλήγει ο Τριαντάφυλλος Μαραγγός.

Σχόλια - Facebook Comments