....

ΤΣΙΠΡΑΣ: «ΔΕΝ ΘΑ ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΟΥΜΕ ΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ»

«Όποια προσπάθεια και αν γίνει εκ μέρους της τρόικας και άλλων κέντρων να εγκλωβίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια νέα μνημονιακή συμφωνία,

αυτή θα πέσει στο κενό» τόνισε απόψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. Την ίδια ώρα, πηγές της Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι η αρνητική στάση του πρωθυπουργού σε σειρά ζητημάτων που έχει θέσει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας σχετικά με την διεξαγωγή εκλογών και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, οδήγησαν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να θεωρήσει ως λήξαντα τον σχετικό, μέσω των ΜΜΕ, διάλογο με την κυβέρνηση.

Κατά συνέπεια η αξιωματική αντιπολίτευση, σύμφωνα με τις ίδιες κομματικές πηγές, δεν θα επανέλθει, εκτός και αν προκληθεί στα περί συνάντησης με τον πρωθυπουργό, καθώς εκτιμάται ότι «η κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Σαμαράς δείχνουν απόλυτα προσηλωμένοι στις σχέσεις τους με την Τρόικα και πλήρως αποκομμένοι από τον ελληνικό λαό» και επομένως δεν έχει νόημα κάθε περαιτέρω συζήτηση.

Σύμφωνα με το κλίμα που κυριάρχησε στην αποψινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, στο εξής, η αξιωματική αντιπολίτευση θα ρίξει όλο το βάρος στην ενημέρωση του ελληνικού λαού για την όξυνση των προβλημάτων εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής και θα πραγματοποιήσει εκστρατεία βουλευτών και κομματικών στελεχών για την επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης στις 27 Νοεμβρίου.

Κατά την συζήτηση στην Πολιτική Γραμματεία, ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε τα μέλη του οργάνου και για τα συμπεράσματά του από την παρουσία του στο συνέδριο των Podemos στην Μαδρίτη και την συμμετοχή του σε συνέδριο στην Φλωρεντία εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι οι προοδευτικές δυνάμεις του ευρωπαϊκού νότου βρίσκονται σε ανοδική πορεία, πράγμα ελπιδοφόρο, όπως είπε, για τις εξελίξεις στην ΕΕ.

Ο κ. Τσίπρας θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Κύπρο την 1η Δεκεμβρίου.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments