....

ΒΑΦΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΕΡΤ3

Κι όμως, ο άνθρωπος που εικονίζεται στη φωτογραφία, είναι δημοσιογράφος της ΕΡΤ3 που…βάφει το γραφείο του στο κτίριο της Λεωφόρου Στρατού.Λίγες ώρες μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ -και εν αναμονή της ανακοίνωσης των ονομάτων που θα αναλάβουν τα ηνία της ΕΡΤ3– στο κτίριο του τρίτου καναλιού της δημόσιας τηλεόρασης, οι δημοσιογράφοι άρχισαν να καθαρίζουν τα γραφεία τους, ενώ κάποιοι, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του protoplano.gr, φόρεσαν τη φόρμα τους, πήραν τις βούρτσες και τις μπογιές και άρχισαν να… βάφουν τους τοίχους.

Δύο χρόνια μετά την απομάκρυνσή τους από το χώρο- όσο κι αν οι εργαζόμενοι που, με νύχια και με δόντια, φρόντιζαν να βγαίνει ανελλιπώς το απεργιακό πρόγραμμα της ΕΡΤ3, κράτησαν ανέπαφους τους χώρους που χρησιμοποιούσαν- το κτίριο, εκ των πραγμάτων, χρειάζεται συντήρηση και φυσικά καθαριότητα. Έτσι, οι δημοσιογράφοι, οι τεχνικοί και το διοικητικό προσωπικό, που αναμένεται να επιστρέψουν και επισήμως στην εργασία τους, τις επόμενες ημέρες, ανέλαβαν να τακτοποιήσουν το χώρο, πάνω απ’ όλα, όμως, να αλλάξουν την ατμόσφαιρα του κτιρίου. Παλιά μηχανήματα, φωτοτυπικά, υπολογιστές, παμπάλαια δελτία τύπου και παλιές εφημερίδες, βγήκαν στους διαδρόμους, ενώ κάποιοι δημοσιογράφοι αποφάσισαν να ανανεώσουν πλήρως το χώρο, βάφοντας τους κιτρινισμένους τοίχους.

ert_vafoun2

Από το πρωί, η εικόνα, μέσα στο κτίριο της Λεωφόρου Στρατού έχει εκείνη τη γλυκιά θαλπωρή της επιστροφής στο σπίτι. Κι όπως όλα τα ελληνικά σπίτια, θα πρέπει να “μυρίζει” καθαριότητα.

Βέβαια, ανάμεσα στο…γιαπί, το πηλοφόρι, το μυστρί, στήνονται κι εκείνα τα πηγαδάκια με τις “προβλέψεις” για τα ονόματα που προκρίνονται για τις διευθυντικές θέσεις. Τα προγνωστικά δίνουν και παίρνουν και όλοι περιμένουν την ημέρα εκείνη που θα ξαναδούν και τυπικά το σήμα της ΕΡΤ3 στις οθόνες τους. Μέχρι τότε…το λόγο έχουν οι σκούπες και οι βούρτσες…

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments